-

Täydenkuun tunnelmissa

Pohdintoja ajasta

Jupiter on siirtynyt oinaan merkkiin. Oinas edustaa alkukantaista voimaa. Venuksen ja Khironin konjunktio on myös oinaan merkissä. Khironia on kutsuttu koko Kreikan viisauden isäksi.

Mytologiassa Khiron oli haavoittunut parantaja sekä viisas ja myötätuntoinen opettaja. Khiron syntyi samassa luolassa velipuolensa Jupiterin kanssa. Siinä missä Jupiter edusti luolan valoisaa päiväpuolta, Khiron edusti yötä ja luolan pimeää puolta. Kaikista kokemistaan vääryyksistä ja kivuista huolimatta hän päätti, ettei toista kohtaamiaan vääryyksiä, vaan toimii parhaan mahdollisen ymmärryksen ja viisauden mukaan. Khironiin liitetään vaistot, selviytyminen, puolustusmekanismit, kokonaisvaltainen parantuminen, uusiutuminen ja henkilökohtaiset sekä kollektiiviset haavat, joita olemme ihmiskunnan kautta kokeneet. Khiron opettaa hyväksyntää ja omien heikkouksien kohtaamista.

”Aamun voi saavuttaa vain kulkemalla yön polun kautta.” -Kahlil Gibran

Melanie Reinhartin mukaan Khiron liittyy haavoittaviin kokemuksiin, jotka lisäävät ymmärrystä ja pistävät meidät määrittelemään monet asiat uudelleen. Liz Greenen mukaan Khironiin liittyy oppimisen ja parantumisen lisäksi, mahdollisuus tuhoamiseen sekä haavoittamiseen. Tämä nousee usein esille ihmissuhteissa, jossa joudumme vastakkain oman haavoittuvaisuuden kanssa. Khironin parantavaan energiaan liittyy ymmärrys siitä, että jos sairautta ei voi parantaa, kuinka elää sen kanssa parhaalla mahdollisella tavalla.

 

 

Maanantaina 16.5. kello 7:15 on Täysikuu skorpionin merkissä. Kuunsolmut ovat 22 astetta ja Aurinko sekä Kuu ovat 25 astetta, joten kyseessä on Kuunpimennys. Aurinko valaisee Kuunnoususolmun, siinä missä Kuu heijastaa sen valoa Kuunlaskusolmulla. Perääntyvä Merkurius on kaksosten alussa. Auringon ja Merkuriuksen välissä Plejadit muistuttavat olemassaolostaan. Pleiadit olivat seitsemän sisarta, jotka Jupiter muutti kyyhkysiksi suojellakseen heitä Orionilta. Myöhemmin heidät nostettiin tähtikuvioksi.

”Kukat kukkivat, koska tietyt olosuhteet johtavat niiden kukintaan. Lehdet putoavat, koska tietyt olosuhteet johtavat niiden putoamiseen. Kukat eivät kuki yksistään, eivätkä lehdet putoa itsestään, väärään vuodenaikaan. Kaikella on aika ilmetä ja aika kadota.” – Buddha

Vesta ja Saturnus neliöivät Kuunsolmut, Auringon ja Kuun sekä Plejadit että Merkuriuksen. Jupiter, Neptunus ja Mars taas tukevat kaikkia edellä mainittuja suotuisilla aspekteilla. Kun mukaan otetaan perääntyvä Pluto, tästä muodostuu Kehto suurkuvio. Ajassa on voimakasta muutoksen tuntua, mutta myös toivoa elämän uusiutuvasta voimasta.

Maanantaina on myös Vesak eli Buddhan syntymän juhla. Kun jotain jää taakse, uutta voi syntyä tilalle. Vaikka elämä on välillä raskasta, se ei tarkoita, ettei asiat muuttuisi. Muutos vaatii aikansa. Ehkä tärkeintä on osata antautua sille.

”Onnellisuus piilee muuttumisessa eikä saavuttamisessa.” - J. Krishnamurti

Lempeää viikonloppua ja Täydenkuun aikaa. <3 Johanna

 

Teoskuva; Henrika Kurkimäki