-

Taivaan ja maan liitto

Pohdintoja ajasta

Aurinko on siirtynyt vesimiehen merkkiin. Vesimies on kartan villi hevonen ja aikaansa edellä oleva visionääri. Ajallisesti tämä on laajentumisen, oivaltamisen sekä uusiutumisen aikaa.

 

Kaikki, jotka vaeltavat, eivät ole eksyksissä. ”-J.R.R. Tolkien

 

Aurinko etääntyy Pluton vaikutuspiiristä ja lähenee perääntyvää Merkuriusta. Aurinko valaisee sen, mihin osuu. Merkurius symboloi kommunikointia ja ajattelua. Se on sanansaattaja, joka välillä yhdistää ja välillä hajottaa. Perääntyvänä jaksona on hyvä viimeistellä keskeneräisiä asioita. Aikataulut, tekniset laitteet ja suunnitelmat voivat mennä uusiksi. Myös väärinkäsityksiä voi sattua normaalia enemmän. Jos osaamme suhtautua yllättäviin muutoksiin kärsivällisesti, alamme saamaan paremmin ajan tunnelmista kiinni.

 

Juno, Pluto, Aurinko sekä Merkurius ovat positiivisissa kulmissa Kuunsolmuihin sekä Cerekseen. Kuunnoususolmu edustaa tulevaisuutta sekä kasvusuunta, jota kohti mennä. Kuunlaskusolmuun liittyy jo olevat resurssit sekä menneisyys. Perääntyvä Merkurius voi yhdistää Kuunsolmujen magneetit niin, että näemme moneen eri suuntaan. Tämän voi ajatella tienristeyksenä, jossa tutkimme mikä tie on tällä hetkellä elinvoimaisin.

 

Todellinen löytöretki ei ole uusien maisemien etsimistä, vaan uusien silmien saamista. -Marcel Proust 

 

Mars on jousimiehen merkissä ennen kuin siirtyy maanantaina 24.1. kauriin merkkiin. Marsiin ja Kuunnoususolmun sekä Cereksen välillä on jännitteitä. Kvinkunssi on alitajuinen haastekulma, jossa saatamme tiedostamatta vaatia itseltämme liikoja. Nyt kun Kuunnoususolmu on mennyt härän merkkiin, Marsin paine voi tuntua punaiselta vaatteelta. Kuunlaskusolmu on skorpionin merkissä.

 

 

Perääntyvä Venus on kauriin merkissä neliössä Khironiin, joka on kartan haavoittunut parantaja sekä tietäjä. Ajallisesti käymme läpi arvomaailmaan sekä ihmissuhteisiin liittyviä tunteita. Jos kipeitä muistoja nousee pintaan, on hyvä antaa niiden purkautua mahdollisimman lempeästi. Venuksen ja Uranuksen kolmio vapauttaa sekä puhdistaa pintaan nousseita asioita kevät tuulen tavoin.
 

Vesimiehen merkki ja Uranus symboloivat alkuvoimaa. Suurin osa mytologisista hahmoista on Uranuksen ja äitimaa Gaian liitosta. Kuunnoususolmu sekä Ceres härän merkissä kuvastavat tätä kannattelevaa maan voimaa. Ceres Kuunnoususolmulla liittyy tarpeisiin, ravintoon ja sielunruokaan. Härkä on ensimmäinen maamerkki ja sen luonne on määrätietoinen ja järkkymätön. On taitolaji tunnistaa, mitä vahvistaa ja mistä päästää irti. Ehkä saamme siitä paremmin kiinni viikonlopun aikana.

 

Jotkut uskovat, että kiinni pitäminen tekee vahvaksi, mutta joskus irti päästäminen tekee. -Herman Hesse

Kaunista viikonloppua <3 Johanna

 

Teoskuva; Tiina Poutanen, Nuori Lamassu