-

Tähdet, tähdet

Pohdintoja ajasta

Torstaina 28.7. ollut Uusikuu lämmittää vielä viikonlopun ajan. Auringon, Kuun ja Cereksen konjunktio leijonan merkissä, muistuttaa kuinka tärkeää on ravita ja pitää huolta sisäisen lapsen tarpeista. Leijona on kiinteä tulimerkki. Uudenkuun aikaan Aurinko ja Kuu etsivät tasapainoa sekä yhteistä säveltä, jotta kummatkin puolet saisivat valonsa täyteen

loistoonsa. Aurinko on omassa luontaisessa merkissään ollessaan leijonassa. Se paistattelee päivää kesän kypsyneessä ja hedelmällisessä lämmössä, tankaten itseensä elinvoimaa sekä valoa. Perääntyvän Jupiterin kolmio tukee rentoutumista sekä nautintoja, mutta on hyvä olla tarkkana tasapainon suhteen, eikä sortua liiallisuuksiin.

Siinä missä voimme kuvitella leijonan makaamassa savannilla, voimme myös löytää itsestämme levollista ja nautiskelevaa voimaa. Kun leijona ampaisee liikkeelle, se on pysäyttämätön. Samoin käy meille, kun löydämme jotain, mikä saa meidät innostumaan ja sisäisen lapsemme heräämään. Sitä kautta pääsemme oman voiman, luovuuden sekä sydämen liekin äärelle.

Muinaiset egyptiläiset uskoivat, että kissat säilöivät itseensä auringonvaloa silmiensä kautta. Öisin auringonvalo heijastui niiden silmistä ja niin kauan kuin kissan silmät hehkuisivat öisin, oli toivoa, että aurinko nousisi myös seuraavana päivänä.

Myös Merkurius on leijonan merkissä. Perääntyvän Khironin kolmio Merkuriukselle tukee oivalluksia, jotka parantavat elämänlaatua. Perääntyvän Saturnuksen oppositio Merkuriukselle, pistää taas kapuloita rattaisiin. Saatamme törmätä ajatuksiin, joissa näemme esteitä sekä rajoitteita, jotka ovat mahdollisuuksien tiellä. Myös Kuunsolmujen, Uranuksen ja Marsin neliöt toimivat ärsykkeinä. Neliöt ovat aktiivisempia aspekteja kuin oppositiot. Ne aiheuttavat levottomuutta sekä pakotteen tuntua, jolloin emme voi lakaista haasteita maton alle. Kun Merkurius siirtyy neitsyen merkkiin 4.8. se pääsee taas toteuttamaan itseään paremmin.

”Kissan silmät näyttävät sillalta toiseen maailmaan.” - Lyn Hollyn

Venuksen ja Lilithin konjunktio ravun merkissä nostaa feminiiniset energiat huippuunsa. Heräävää tahdonvoimaa olisi ohjattava oikeaan suuntaan, jotta emme kuluta sen alkuvoimaa hukkaan. Kun Kuunsolmut ovat magneettisina, on tärkeä muistaa elämän suuremmat suuntaviivat ja katsottava elettävän hetken lisäksi myös kauemmas horisonttiin. Voimme löytää yllättäviä asioita, kun vain pääsemme puhtaaseen olemisen tilaan. Mistä sinä nautit lapsena? Mitkä asiat saivat sinut onnesta sekaisin ja sydämesi pumppaamaan kahta kovemmin. Niissä voi piillä muutoksen avaimet tähänkin hetkeen.

Tähdet

Yön tullen
minä seison portailla kuuntelemassa,
tähdet parveilevat puutarhassa
ja minä seison pimeässä.
Kuule, tähti putosi helähtäen!
Älä astu ruohikolle paljain jaloin:
puutarhani on sirpaleita täynnä.

Edith Södergran

Kaunista viikonloppua! <3 Johanna


Teos; Henrika Kurkimäki