-

Syvyyksistä korkeuksiin

Pohdintoja ajasta

Aurinko ja Venus ovat konjunktiossa skorpionin merkissä ja kolmiossa kalojen merkissä olevaan Junoon. Skorpionin symboliikkaan liittyy syvyyksiin sukeltava käärme, maanpinnalla elävä skorpioni sekä korkeuksiin nouseva kotka. Nämä ovat muodonmuutoksen eri vaiheita, joiden avulla pääsemme kiinni käsittelemättömiin asioihin sekä varjoihimme. Parhaimmillaan Juno voi tukea sovittelutaitoja sekä auttaa meitä puhaltamaan yhteen hiileen.

Merkuriuksen ja Jupiterin välille muodostuu jännite, joka vaikuttaa koko viikonlopun ajan. Perjantaina 28.10. Jupiter perääntyy kalojen merkkiin ja sunnuntaina 29.10. Merkurius siirtyy skorpionin merkkiin. Vesi on parantavaa ja puhdistavaa, kun sen antaa virrata. Seisova vesi voi muuttua myrkylliseksi.

”Kun virtaava vesi kohtaa tiellään esteen, joka tukkii sen tien, se pysähtyy. Se kokoaa massaansa ja voimaansa, ja nousee pikkuhiljaa esteen tasolle, ja lopulta ylittää sen. Älä sinäkään käänny ja pakene, koska takaa et löydä mitään arvokasta. Älä myöskään ryntää suin päin kohti vaaraa. Tee niin kuin virtaava vesi. Pysähdy ja kerää voimiasi, kunnes edessä oleva este ei enää tuki tietäsi. ” -I. Ching

 


Merkuriuksen ja Marsin välinen kolmio auttaa meitä saamaan paremmin kiinni sisäistä motiiveista. Mikä saa meidät liikkeelle? Maanantaina 31.10. alkaa Marsin perääntyvä vaihe. Sitä ennen ilmassa voi olla turhauttavaa takkuamista sekä energioiden aaltoilua suuntaan, jos toiseen.

Perääntyvän Jupiterin sekä perääntyvän Neptunuksen neliöt Marsille voi lisätä kierroksia. Villihevosta ei tule kesyttää, mutta on tärkeä löytää toimintamalleja, joihin energiaa voi purkaa rakentavalla tavalla. Marsin ja Pluton välinen kvinkunssi voi tuntua vaistonvaraiselta tarpeelta puolustautua, vaikka tässä hetkessä ei olisikaan mitään näkyvää uhkaa. Saatamme reagoida menneiden kokemusten perusteella.

”Uusi ei synny vain uudesta vaan myös vanhan näkemisestä uudessa valossa. ”--Søren Kierkegaard

Marsin ja Vestan välinen kolmio lämmittää sydämen tulta. On hyvä miettiä onko sisältä kumpuava tuli voimistavaa vai tuhovoimaista. Joskus joudumme selviytymään vaikeista asioista, mutta selviytymisestä ei pitäisi tulla liian normaalia tai pitkäkestoista. Feeniks linnun symboliikka kuvastaa selviytymistä, toivoa ja ikuisen tulen uusiutuvaa voimaa.

Feeniks lintu on tulilintu, johon liitetään uudistumiskyky, jälleensyntymä, sinnikkyys ja elinvoima. Tämä sinnikäs lintu nousee kaikista haasteista ja kivuista huolimatta aina siivilleen. Myyttien mukaan, kun Feeniks lintu tunsi elämänsä olevan hiipumassa, se teki itselleen pesän ja nokallaan kiveä iskien se sai aikaan kipinöitä. Siipien avulla se sai tulen vahvistumaan, jonka vuoksi lintu sekä pesä paloivat. Tästä tuhkasta Feeniks lintu syntyi uudelleen. Feeniks linnun kyynelillä uskottiin olevan parantavia vaikutuksia.

”Kyyneleet ovat pyhitettyjä. Ne eivät ole merkki heikkoudesta vaan voimasta. Ne kertovat suunnattomasta surusta ja ihmeellisestä rakkaudesta. ”- Irving Washington

Eheytyvää viikonloppua! <3 Johanna


Teoskuva; Emmi Vuorinen, Unikkomeri