-

Sydämen äärellä

Pohdintoja ajasta

Merkurius ja Pluto ovat konjunktiossa kauriin merkissä. Maanantaina 14.2. Merkurius siirtyy vesimiehen merkkiin. Vaikka se ei ole vielä täydessä voimassaan tilanne alkaa näyttää valoisammalta. Merkuriuksen ja Pluton sekstiili Pallakselle tuo aikaan viisautta sekä kykyä nähdä asioita laajemmassa perspektiivissä. Merkuriuksen sekä Pluton kolmio Kuunnoususolmulle ja Cerekselle valaisee tulevaisuuden polkuja. Heräämme katsomaan olisiko pikkuhiljaa aika herätä talviunilta.

 

Ajatellaksemme luovasti meidän pitää pystyä katsomaan uusin silmin sitä, mitä pidämme itsestäänselvyytenä. -George Kneller

 

 

Mars, Venus ja Vesta ovat konjunktiossa kauriin merkissä. Merkuriuksen tavoin myös Venus on varjoalueella. Vestan sydämestä omistautuva tuli lämmittää Marsin sekä Venuksen välistä dynamiikkaa. Tämä sopii hyvin maanantaina olevan ystävänpäivän symboliikkaan.

 

Jo muinaiset roomalaiset viettivät Valentinen päivää. Lupercalia oli juhla, jota vietettiin susimaisen Lupercus-jumalan kunniaksi. Alkujaan juhla oli puhdistusrituaali, mutta myöhemmin siihen liitettiin myös hedelmällisyysrituaalin piirteitä. Katolinen kirkko otti juhlapäivän itselleen ja muutti nimen Pyhän Valentinuksen päiväksi, Valentinus nimisen marttyyrin mukaan. Keisari Cladius II oli sitä mieltä, ettei nuoret miehet saaneet solmia avioliittoa, koska naimattomat miehet olivat parempia sotilaita. Piispa Valentinus rikkoi tämän kaavan vihkimällä pareja salaa. Kun hän jäi kiinni ja joutui vankilaan, hän rakastui vartijan tyttäreen. Valentinus mestattiin 14.2.269. Hän kirjoitti vartijan tyttärelle kirjeen päättäen sen sanoin; sinun Valentinesi. Vankeusaikana vaimot, jotka hän oli vihkinyt, toivat hänelle lahjoja vankilaan. Tästä on lähtenyt tämän rakastavaisten suojeluspyhimyksen lahjanantoperinne. Valentinen päivä on siis ystävän päivän lisäksi rakastavaisten päivä.

 

Siinä missä Mars ja Venus kuvastavat feminiinisiä sekä maskuliinisia energioita ja ovat toistensa vastineet, myös Auringolla sekä Kuulla on samankaltaista dynamiikkaa. Viikonlopun aikana on Auringon ja Kuun välinen kvinkunssi. Tämän lisäksi Aurinko neliöi Kuunsolmut sekä Cereksen. Auringossa on tahtotilaa, joka pyrkii löytämään voimansa täyden potentiaalin. Silti se joutuu hyväksymään ajalliset resurssit ennen täydentymistään.

 

"Kuten kaikki energia lähtee vastakohtaisuudesta, myös psyykellä on sisäinen polariteetti, joka on sen elävyyden välttämätön edellytys, kuten Herakleitos jo kauan sitten tajusi" -C.G.Jung

 

Keskiviikkona 16.2. kello 18:56 on Täysikuu leijonan merkissä. Perjantaina 18.2. Aurinko siirtyy kalojen merkkiin. Ajassa on paljon syvää ja muhivaa voimaa, joka ei ole vielä täydessä potentiaalissaan. Jos lähdemme toimimaan liian nopeasti, saatamme kuluttaa kertyneen energian ennen kuin huomaammekaan. Tämän vuoksi ottaisin viikonlopun ja alkuviikon rentoutuen sekä sopivalla alkutreenillä maustettuna. Sen jälkeen on helpompi lähteä matkaan.

 

Yksi syy siihen, miksi viihdyn kissojen seurassa, on niiden viehtymys mukavaan oleiluun. - Compton Mackenzie

 

Teoskuva; Saraeleni Miinin, Gaia