-

Spiritus asper

Pohdintoja ajasta

Merkuriuksen perääntyvä vaihe päättyy lauantaina 4.2. Se on varjoalueella 24.2 saakka. Merkurius on kauriin merkissä ja konjunktiossa Plutoon. Näiden positiiviset kulmat härän merkissä oleville Kuunnoususolmulle sekä Cerekselle ja skorpionin merkissä olevalla Kuunlaskusolmulle auttaa löytämään sisäisen viisauden lähteille. Merkuriuksen sekä Pluton sekstiilin Pallakselle lisää ajattelun sekä syy-yhteyksien voimaa ja niistä oivaltamista.

 

Jos omistat puutarhan ja kirjakokoelman, sinulta ei puutu mitään. – Cicero

 

Auringon sekä Saturnuksen tarkka konjunktio vesimiehen merkissä on rakentava tekijä. Vaikka Saturnuksen haasteisiin liittyy vaativuus, rajat sekä rajallisuus, ne ovat myös sen hyviä puolia. Vertauskuvana voimme ajattelemme vanhoja luostareita, joissa oli tarkka aikataulu ja rytmi. Mitään ei tehty turhaan, eikä mitään olennaista jätetty tekemättä.

 

 

Venuksen perääntyvä vaihe on jäänyt taakse, mutta se on varjoalueella 2.3. saakka. Mars, Venus sekä Vesta ovat stelliumissa kauriin merkissä. Siinä missä Jupiter sekä Uranus tukevat ja laajentavat kokoonpanon yhteishenkeä, Khiron haastaa ne. Ajassa on levottomuutta sekä turhautumista.

 

Tiistaina 1.2. oli Uusikuu vesimiehen merkissä. Kuu on tällä hetkellä kasvavassa vaiheessa. Tunnemme muutosten tuulet, mutta emme voi määräänsä enempää vaikuttaa niihin. Jos jousiampuja aikoo osua maaliin, on opittava toimimaan paineen alla. Jousiammunta vaatii keskittymistä sekä kurinalaisuutta. On myös hyväksyttävä epämiellyttäviä tunteita, silloin kun ne kuuluvat asiaan. Kun aika on kypsä ja suuntaviivat selkeämmät, nuolet lentävät tarkoitettuun kohteeseen, eivätkä kimpoile minne sattuu.

 

”Vahdi ajatuksiasi, niistä tulee sanoja. Vahdi sanojasi, niistä tulee tekoja. Vahdi tekojasi, niistä tulee tapoja. Vahdi tapojasi, niistä tulee luonne. Vahdi luonnettasi, siitä tulee kohtalosi. ” — Filosofi Laozi

 

Sanotaan että kissalla on yhdeksän henkeä. Meillä ihmisillä taitaa olla rajallisempi määrä. Henki on olemukseltaan pyhä. Missä tahansa kulttuurissa ja uskonnossa pyhiin asioihin suhtaudutaan kunnioittavasti ja nöyrästi. Jotta sisäinen Aurinko pääsee täyteen valoonsa, on opittava toimimaan viisaasti ja Saturnuksen oppeja kunnioittaen. Ilman rakenteita Auringon voima voi olla tuhoavaa.

 

” Suuri Henki on antanut kaikille luoduilla mittaamattoman määrän voimaa: piikiville, muurahaisille, puiden lehdille, pyörremyrskylle... Silti jää voimaa vielä ylikin, käyttämättä. Se on annettu meille, mutta meidän on aina käyteltävä sitä viisaasti ja harkitusti. ” - Intiaanien viisautta

 

Einstein ei pitänyt itseään lahjakkaana. Hän sanoi olevansa utelias ja sinnikäs. Kun hän kohtasi työssään ongelmia, hän ei luovuttanut vaan jatkoi periksiantamattomasti. Hän kyseenalaisti itsensä sekä ajatuksensa. Tätä kautta Einstein löysi ratkaisuja, mutta myös kehitti ajattelun tasoa. Järjestä ja mielikuvituksesta syntyi oivalluksia.

 

Tarvitsemme oikeassa mittasuhteessa toistoja, rutiineja, uteliaisuutta sekä tyhjää tilaa, jotta oivallukset eivät jää sattumanvaraisiksi hetkiksi. Emme voi tietää milloin tai miten ne tapahtuvat, mutta voimme pitää nuotion lämpöisenä. Sydämen liekki valaisee sekä ohjaa oikeille poluille.

 

”Elämä on puhdas liekki, ja me elämme sisässämme olevan näkymättömän auringon mukaan.”- Sir Thomas Browne

 

Kaunista viikonloppua <3 Johanna

 

Saraeleni Miinin, Hetki minussa