-

Sol Invictus, ylistys Auringolle

Pohdintoja ajasta

Alamme pikkuhiljaa valmistautua keskiviikkona 21.12. olevaan Talvipäivänseisaukseen, jolloin Aurinko siirtyy kauriin merkkiin. Talvipäivänseisauksesta pimeä vuodenaika alkaa kääntyä valoa kohden.

”Kun henki on vahva, niin vähäkin työ
riittää maailman luomiseen.”

Sol Invictus- juhlaa vietettiin antiikin Roomassa 25.12. Yule ja Saturnalia ovat myös talvipäivänseisauksen sekä Auringon syntymän juhlia. Saturnalia on muinainen roomalainen juhla, jossa juhlittiin maatalouden sekä ajan jumala Saturnusta. Alkujaan juhla oli yhden päivän mittainen, mutta myöhemmin se laajentui viikon mittaiseksi. Juliaanisen kalenterin mukaan sen ajankohta oli 17.–23.12.  Normaalin arjen ja järjestyksen vastapainoksi Saturnalia oli kaoottinen juhla. Siinä ei ollut tietoakaan kurista tai järjestyksestä. Juhlat olivat runsaita ja niissä iloittiin yhdessä seurustellen sekä pelaten pelejä. Kaunat unohdettiin ja riidat annettiin anteeksi.

Siinä missä Aurinko siirtyy kauriin merkkiin, Jupiter siirtyy edellisenä päivänä 20.12. oinaan merkkiin. Se on käynyt kaikki 12 merkkiä läpi ja aloittaa uuden kierroksen oinaan alkukantaisen tulen tukemana. Ceres on siirtynyt vaa`an merkkiin. Näiden kolmen välille muodostuu T-risti kuvio, joka saattaa hieman himmentää Talvipäivänseisauksen valovoimaa, mutta sisäistä Aurinkoa se ei sammuta.

”Riisu yltäni tähtivyö.
Viivy viikkoon seuraavaan.
Tätä riemua aika ei syö,
ei se törmää maailmaan”

Perääntyvän Marsin ja perääntyvän Khironin sekstiili eheyttää ja voimistaa. Khironin perääntyvä vaihe on loppusuoralla, joten ehkä on hyvä aika pysähtyä nautiskelemaan sen parantavista energioista. Marsin ja Vestan välinen neliö voi vaikeuttaa keskittymistä. Jos on vaikea rauhoittua, voi keskittyä semmoisten asioiden tekemiseen, jotka lisäävät hyvinvointia ja saavat rentoutumaan. Ei kaiken tarvitse olla aina päämäärätietoista.

Merkurius ja Venus ovat kauriin merkissä. Ennen Talvipäivänseisausta ne ovat neliössä Khironiin, jolloin kipupisteet voivat aktivoitua. On parempi ottaa mahdollisimman rennosti, eikä toimia ensimmäisen impulssin tullen. Talvipäivänseisauksen kartalla on Venuksen kolmio Kuunnoususolmulle sekä Uranukselle. Toivottavasti tämä ohjaa meidät oikeiden arvojen äärelle.

Merkurius on kartan sanansaattaja ja neuvottelija. Talvipäivänseisauksen aikaan se on oppositiossa perääntyvään Pallakseen. Olo saattaa olla ylivirittynyt ja ajatusten perässä voi olla vaikea pysyä. Merkuriuksen ja Pluton konjunktio vahvistuu, joten tämä voi olla myös hyvä aika varjotyöskentelylle. Se mitä sisältäsi vapautuu, voi vaikuttaa keventävästi alkavaan vuoteenkin. Merkuriuksen ja Neptunuksen sekä Junon välinen sekstiili pehmentää kovia aspekteja ja lisää aikaan herkkyyttä.

”Ja sinä hymyilet ja katsot noin.
Viet minut aamuun uuteen
kuin kevään ensimmäiseen sateeseen.
Sinun sieluusi kiinni päästä voin.
Viet meidät tulevaisuuteen
Ja jonakin aamuna
ennen sarastusta
huomaat että musta
aurinko nousee.”
-Juice Leskinen, Musta aurinko nousee

Lempeää viikonloppua! <3 Johanna

Teoskuva; Saraeleni Miinin, Gaia