-

Sähköä ilmassa

Pohdintoja ajasta

Perääntyvä Merkurius, Pluto sekä Juno ovat konjunktiossa kauriin merkissä. Komppania on positiivisissa kulmissa härän merkissä olevalle Kuunnoususolmulle ja Cerekselle sekä skorpionin merkissä olevalle Kuunlaskusolmulle.

 

 

Meillä on mahdollisuus saada kiinni sisäisestä viisaudesta, jos maltamme vetäytyä kuuntelemaan alitajuntamme viestejä. Viikonlopun aikana viimeistelemme Vanhankuun vaihetta ennen kuin se tiistaina 1.2. syntyy jälleen ja on Uudenkuun aika.

 

”Toivominen merkitsee sitä, että on joka hetki valmis sille, joka ei ole vielä syntynyt.” -Erich Fromm

 

Uusikuu on monin tavoin uusien alkujen sekä heräämisen aikaa. Olemme siirtyneet helmikuun puolelle. Keskiviikkona 2.2. on Kynttilänpäivä, joka on alkujaan pyhitetty Neitsyt Marialle. Talvi alkaa taittua kevättalven puolelle. 1.–2.2. on Imbolc, joka liittyy uusiutumiseen ja luonnon heräämiseen. Sen jumalatar Brighid edustaa luovuutta, inspiraatiota sekä suojelevaa pyhää liekkiä.

 

Kuunvaihde on portti uusille tuulille. Uudenkuun aikaan perääntyvä Merkurius sekä Pallas tukevat toisiaan. Pallas Atheneen liitetään viisaus, oikeudenmukaisuus, strateginen ajattelu, itsenäisyys sekä rohkeus.

 

Uusikuu on vesimiehen merkissä. Vesimiehen hallitseva planeetta on Uranus. Uranus on alkuvoima, eetteri jota jumalatkin hengittävät. Suurin osa mytologisista hahmoista on syntynyt Uranuksen sekä äitimaa Gaian liitosta. Uranukseen sekä vesimieheen liitetään myös Prometheus, jolla oli Pallaksen tavoin kyky ennakoida.

 

Katso ylös tähtiin, älä jalkoihisi. Yritä ymmärtää näkemäsi ja ihmettele mikä saa universumin olemaan olemassa. Ole utelias. – Stephen Hawking

 

Uranuksen neliö Auringolle tuo aikaan levotonta ja ylivirittynyttä energiaa. Perääntyvän Venuksen kolmio Uranukselle lisää vettä myllyyn. Vaikka kyseessä on positiivinen kulma, se voi lisätä ylilyöntien riskiä.

 

Uudenkuun aikaan Auringon ja Kuun kyljessä on Saturnus. Parhaimmillaan Saturnuksen mukana olo tuo konkreettisuutta ja rakenteita sekä toimii maadoittavana ankkurina. Sen haasteena voi olla rimpuilu, joka kääntyy itseämme ja muutosta vastaan.

 

Vestan ja Venuksen konjunktio kauriin merkissä tuo aikaan sydämen paloa sekä omistautumista. Venuksen perääntyvä vaihe päättyy lauantaina 29.1. Tämän jälkeen se tankkaa aikansa, ennen kuin pääsee täyteen voimaansa.

 

Viikonlopun aikana on hyvä nauttia Auringon sekä Khironin eheyttävästä kulmasta. Näiden avulla voimme löytää uudenlaista tasapainoa. Vanhankuun vaiheeseen liittyy irti päästäminen sekä viimeistely

 

Olemme ihoon käärittyjä tähtiä. Valo, jota etsit, on aina ollut sisällä. -Rumi

 

Lempeää viikonloppua! Johanna

 

Kaksi kertaa kuukaudessa ilmestyneet Uudenkuun ja Täydenkuun työkirjat ovat nyt  koottu yhdeksi. Uudistetussa versiossa on koko Kuunkierto kaikilla mausteilla.

Jos haluat tutustua helmikuun työkirjaan (18,90€), tämän linkin kautta saat lisätietoa
 

Tämän linkin kautta voit tutustua kuukausijäsenyyteen, jolloin työkirjan hinta on edullisempi (13,90€). Tilauksen voi perua koska tahansa, eikä se sido sinua mihinkään.

 


Teoskuva; Emmi Vuorinen, Maailma muuttuu