-

Sadonkorjuun Täysikuu

Pohdintoja ajasta

Lauantaina 10.9. kello 12:59 on Täysikuu. Aurinko on neitsyen ja Kuu kalojen merkissä. Syyskuun Täysikuuta kutsutaan myös nimillä; sadonkorjuu kuu, keltaisten lehtien kuu, viiniköynnös kuu, viinikuu, laulu kuu ja pähkinäpensas kuu. On myös sanottu, että syyskuu on kuukausi, jolloin peurat kuopivat maata.

Kalojen symboliikkaan liitetään kaksi Ikhthyes nimistä jokikalaa, jotka pelastivat Afroditen (Venuksen) ja Eroksen (Cupidin) Typhon nimisen hirviön kynsistä. Afrodite nosti nämä kaksi kalaa taivaalle, kiitoksena heidän avustaan.

Samaan myyttiin liitettiin myöhemmin Aphros sekä Bythos nimiset kalanhäntäiset merikentaurit, jotka toivat Afroditen maihin sen jälkeen, kun tämä syntyi meren vaahdosta. Kerrotaan että kalojen hännät sidottiin yhteen toistensa menettämisen välttämiseksi.

Jos käyttää isompaa orbia eli etäisyyttä, Täydenkuun kartalle muodostuu leija kuvio. Aurinkoa vastapäätä on perääntyvä Juno, Kuu ja perääntyvä Neptunus. Tästä muodostuu leijan runko.

Auringon, Kuunnoususolmun ja perääntyvän Uranuksen sekä perääntyvän Pluton välille muodostuu kultainen maakolmio. Sekstiilit täydentävät tästä leija kuvion. Jotta leijan saa lentoon, on olennaista tarkistaa mitä sen oppositio pitää sisällään. Tämän kertainen Täysikuu on monin tavoin merkittävää aikaa.

Samoin kuin Yin ja Yang täydentävät toisensa, myös Aurinko ja Kuu etsivät Täydenkuun aikaan keskinäistä tasapainopistettään. Myös vastamerkkien välinen harmonia on olennainen osa samaa energiaa.

Leijan lisäksi Täydenkuun aikaan muodostuu toinenkin suurkuvio. Perääntyvän Saturnuksen ja perääntyvän Khironin kvinkunssit Auringolle, muodostavat Jod eli jumalan sormi suurkuvion. Tämä voi aiheuttaa painetta ja alitajuisia vaatimuksia viikonloppuun. Voimavarat, jaksaminen sekä rajat on hyvä tarkistaa.

Merkurius on vaa`an merkissä ja oppositiossa perääntyvään Jupiteriin sekä perääntyvään Khironiin. On tärkeä tunnistaa, ettei lupaa liikoja tai hyvää hyvyyttään lähde auttamaan muita ihmisiä, jos omat voimavarat ovat vähäiset. Lauantaina alkaa Merkuriuksen perääntyvä vaihe. Aikataulut voivat mennä uusiksi eikä väärinymmärryksiä voi aina välttää. Kommunikoinnin suhteen on hyvä olla maltillinen. Merkuriuksen ja Marsin välille muodostuu kolmio aspekti, joka antaa energiaa sekä innostaa toteuttamaan luovia ideoita. Mars on kaksosten merkissä, joten on hyvä ottaa viikonloppuun mukaan tekemistä, joka on sopivan rentoa ja virkistävää. Marsin ja Khironin sekstiili tukee eheytymistä ja auttaa puhdistamaan energioita.

”Järven pinta, näytä mulle uusi kuvani
anna mulle voimaa olla hauras pelkuri
näytä mulle kauneus, kun suljen silmäni”
-Ismo Alanko, Peilikuva

Siinä missä Täydenkuun kartalle muodostuu Jod suurkuvio, mukana on muitakin kvinkunssi aspekteja. Venuksen ja Jupiterin välinen kvinkunssi pistää tarkistamaan arvomaailmaa ja muistuttaa kuinka tärkeä on nauttia elämästä. Usein pieniltä tuntuvat asiat voivat olla niitä, jotka merkitsevät yllättävän paljon. Khironin kvinkunssi Kuunlaskusolmulle on hyvä muistutus siitä, että katsomme mitkä asiat menneisyydestä tukevat tulevaisuutta ja mitkä eivät. Kun päästämme jostain irti, saamme uusia mahdollisuuksia tilalle. On myös asioita, joita olemme saattaneet unohtaa ja juuri ne voivat olla kullanarvoisia aarteita tämänhetkisessäkin elämäntilanteessa.

”Oi, jos sulle voisin antaa kaikkein kauneimman
Tämän maailmani pallon valtavan
Mutta enhän sitä tee, pieni hetki riittänee
Kun sun vierelläsi näin olla saan”
- Rauli Badding Somerjoki, Paratiisi 

Kaunista Täydenkuun viikonloppua! <3 Johanna


Teoskuva; Ikuisuuden temppeli, Johanna Vilén