-

Ruokkiva maa

Pohdintoja ajasta

Venus on irtaantunut Saturnuksen, Junon sekä Marsin konjunktiosta ja siirtynyt vesimiehen merkistä kalojen merkkiin. Venus symboloi arvomaailmaa, rakkautta, harmoniaa, nautintoja sekä meissä olevaa feminiinistä puolta.

Tiistaina 12.4. on Jupiterin sekä Neptunuksen konjunktio tarkimmillaan. Tämä on yhtä aikaa uusi 12 vuoden alku kuin myös päätös vanhalle jaksolle. Jupiter sekä Neptunus ovat positiivisissa kulmissa Kuunsolmuihin nähden. Kuunnoususolmu on härän merkissä ja Kuunlaskusolmu skorpionin merkissä. Venuksen lisäksi myös Jupiter sekä Neptunus ovat kalojen merkissä. Parhaimmillaan tämä lisää aikaan toivoa, myötätuntoa sekä sydämen ymmärrystä. Haasteena voi olla rajattomuus sekä illuusiot.

 

 

”Olemme yksilöinä enemmän kosmoksen kanssa sidoksissa mitä yksilöinä pystymme aavistamaan tai tunnistamaan.” – fyysikko Ernst Mach

 

Samaan aikaan kun Neptunus ja Jupiter tukevat Kuunsolmuja, Saturnus haastaa ne. Menneisyyden kokemukset ja muistot voivat nostaa päätään. Kun kollektiivinen aika on raskasta, voi olla vaikeaa pitää tasapainoa yllä. On hyvä osata pysähtyä ja ottaa normaalia enemmän taukoja. Teekupin äärellä on parannettu monta maailmaa, usein vielä ilman fyysisiä tekoja tai ponnisteluja

Joskus saatamme pitää kiinni asioista, joilla ei pitäisi olla niin isoa merkitystä isommassa mittasuhteessa. Voimme kietoutua epäolennaisiin asioihin, mutta myös olla huomaamatta merkityksettömältä tuntuvia asioita, jotka piilovaikuttavat enemmän kuin uskommekaan.

”Onnen laita on kuin unen. Tiedämme siitä vasta, kun olemme siitä heränneet. Herätessäsi voit katsoa mitä ympärilläsi jo on. Se on yleensä enemmän kuin mitä olemme osanneet ajatellakaan.” - Hans Ruin

Rakkaus on maailman suurimpia mysteereitä ja samaan aikaan hyvin yksinkertaista. Jos koetat hengittää ilmaa mahdollisimman vähän, se on vaikeaa. Jos koetat rakastaa mahdollisimman vähän, sekin on vaikeaa. Rakkaus on puhdasta. Muut tekijät muuntavat sitä erilaisiin muotoihin ja silloin siihen sekoittuu tiedostamattomia tunteita, puolustusmekanismeja tai esimerkiksi muistoja menneistä kokemuksista. Jos pystymme olemaan mahdollisimman aidossa sydänyhteydessä, se on eheyttävää alkuvoimaa, jota kautta voimme olla elämän ytimessä ja hetkessä kiinni.

Aurinko on oinaan merkissä ja konjunktiossa Pallakseen sekä hieman etäämmällä oleviin Khironiin että Merkuriukseen. Ajassa on paljon uusiutuvaa alkuvoimaa, joka pikkuhiljaa alkaa tuottamaan satoa. Maanantaina 11.4. Merkurius siirtyy härän merkkiin. Ajatukset ja ideat alkavat juurtua. On aika tarkistaa, mitä aikoo viljellä.

”Hän joka maataan viljelee huolella,
saa enemmän kuin miljoona siunausta,
lausuu enemmän kuin miljoona rukousta,
kiittää enemmän kuin miljoona kiitosta. ”

-Soul Captain Band, Joka maataan viljelee

Ravitsevaa viikonloppua!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén


Teoskuva; Henrika Kurkimäki