-

Palava sydämen liekki

Pohdintoja ajasta

Aurinko on neitsyen merkissä ja oppositiossa perääntyvään Neptunukseen. Siinä missä Aurinko valaisee, Neptunuksen oppositio hämmentää. Kun mukaan otetaan Auringon ja perääntyvän Pluton välinen kolmio viikonlopusta tulee mielenkiintoinen. Pluto on luonteeltaan intensiivinen ja voimakas. Siinä missä Pluto lisää elinvoimaa, Neptunuksen energiat saattavat salakavalasti vesittää niitä. Yllättävät muutokset jaksamisessa sekä tahtotilassa voivat aiheuttaa sekaannusta. Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisenä on Auringon ja perääntyvän Vestan kvinkunssi. Omistautumisen liekki voi heitellä pelon kipinöitä, jolloin saatamme paineen alla kyseenalaistaa sydämen ääntä.

”Osaan sanoa kymmenellä kielellä kiitos,
osaan hyvää uutta vuotta toivottaa.
Mutta aamuöisin loistavaa tähteä en kiinni saa.”

-Juice Leskinen, Rakkauden haudalla

 

 

Perääntyvä Merkurius on vaa`an merkissä ja oppositiossa perääntyvään Jupiteriin. Siinä missä vaa`an merkki hakee tasapainoa, Jupiter saattaa laittaa odotukset korkealle. Jupiterin ja Merkuriuksen neliöt Pallakselle lisäävät painetta tehdä viisaita päätöksiä. Jos yritämme toimia diplomaattisesti joka suuntaan, emme voi toimia ollenkaan. Voimme silti toimia kunnioittavasti ja oikealla tavalla, vaikka olisimme asioista eri mieltä.

”Hän on opetellut rakastamaan, hän on vailla koulutusta.
Siksi arvostelijoissaan aiheuttaa pahennusta.
Ne häntä piikittelee, mutta hän sen kestää kyllä.
Hän ei rakkautta tee, hän pitää sitä yllä.”

-Juice Leskinen, Rakkauden ammattilainen

Venus on neitsyen merkissä ja tarkassa neliössä Marsiin. Maskuliinisen ja feminiinisen tasapainon välille muodostuu paineita. Meissä kaikissa on kummatkin puolet edustettuina. Neliön paine voi liittyä sisäisiin ristiriitoihin yhtä lailla, kun ihmissuhteisiinkin. Venuksen ja perääntyvän Khironin välille muodostuu alitajuinen haastekulma eli kvinkunssi. Venuksen ja perääntyvän Junon välinen oppositio voi liittyä arvoristiriitoihin, sopimuksiin sekä toiveisiin.

Vaikka Venus on kovan paineen alla, se ei jää ilman tukea. Venuksen positiiviset aspektit perääntyvälle Uranukselle sekä Kuunsolmuille muistuttaa, kuinka tärkeä on katsoa elämänsuuntaviivoja tämän hetken lisäksi niin eteen- kuin taaksepäinkin.

 

 

Kreikkalaisen filosofi Platonin mukaan on kolmea erityyppistä rakkautta. Eros edustaa seksuaalista ja intohimoista rakkautta, Filia (Philia) veljellistä kiintymystä sekä ystävyyttä ja Agape jumalallista ja hengellistä rakkautta.

Erokseen liitetään kontrollin menettäminen, huuman tunne ja kiihkeys. Se on luonteeltaan kuluttavaa, mutta myös nautinnollista. Filia sitä vastoin on jakavaa ja kunnioittavaa ystävyyttä sekä yhteenkuuluvuutta. Se on tasa-arvoista ja uskollista rakkautta, jota voimme kokea niin ystäviä, perheenjäseniä kuin muitakin läheisiä kohtaan. Agape on epäitsekästä, hyväksyvää ja pyyteetöntä rakkautta, joka on sävyltään hengellistä.

Näiden kolmen rakkauden muodon lisäksi on olemassa monia muitakin. Ludus kuvastaa rakkauden leikkisää, lapsenomaista ja kiusoittelevaa puolta. Pragma sitä vastoin symboloi pitkäkestoista, sielullista ja hyväksyvää rakkautta, jossa molemmat osapuolet kunnioittavat toisiaan ja ovat valmiita tekemään kompromisseja. Filautia (Philautia) on tervettä itserakkautta ja arvostusta, ilman että se on muilta pois. Siinä on mukana myötätuntoa sekä ymmärrystä niin itseä kuin muitakin kohtaan. Storge on perheeseen ja sukuun, mutta myös mahdollisiin lapsuuden aikaisiin ystävyyssuhteisiin liittyvä kiintymyksellinen ja kunnioittava rakkauden muoto. Mania taas liittyy pakkomielteiseen kiihkeään rakkauteen, jossa henkilö etsii täydentymistä toisen ihmisen kautta. Kyseessä voi olla epätasapainoinen ihmissuhde, johon liittyy läheisriippuvuutta.

”Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä mutta minulta puuttuisi rakkaus, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali. ” – 1. kirje korinttilaisille, Raamattu

Me koemme elämämme aikana monta erilaista rakkauden muotoa, joiden kautta voimme ymmärtää niin itseämme, toisia ihmisiä, kuin elämää itseään aina vain paremmin. Samojen asioiden haasteisiin liittyy myös kipujen kokeminen, jolloin saatamme menettää toivomme ja sukeltaa syviin vesiin.

Marsin ollessa kaksosten merkissä ja sekstiilissä Khironiin on mahdollista uusiutua ja löytää sisältä kumpuavaa iloa sekä uudenlaista tapaa toimia ja toteuttaa itseään. Marsin kvinkunssi skorpionin merkissä olevalle Kuunlaskusolmulle voi nostaa menneisyyden kipuja lihasmuistiin. Jos emme jää niihin kiinni, ne voivat toimia myös ärsykkeinä, jotka nostavat päätään, mutta jäävät pikkuhiljaa taakse.

”Syksy saapuu kuin vanhus se hymyilee
vaikka liepeitään liekit jo nuolee
Se on viisas se mitään ei turhaan tee -
elää vain kunnes aurinko kuolee”

-Juice Leskinen, Myrkytyksen oireet

Lempeää viikonloppua! <3 Johanna

 

Teoskuva; Henrika Kurkimäki