-

Muuntuvat tunnelmat

Pohdintoja ajasta

Sunnuntaina 23.10. Aurinko ja Venus siirtyvät skorpionin merkkiin. Ennen sitä ne ovat kolmiossa kaksosten merkissä olevaan Marsiin ja vesimiehen merkissä olevaan Vestaan. Vaikka Mars saa tukea, se on silti epämukavuusalueella ennen perääntyvää vaihettaan. Tiistaina Uudenkuun kartalla kolmioon tulee mukaan Merkurius.

Marsin neliöt perääntyvälle Neptunukselle sekä perääntyvälle Jupiterille lisää laajentumispaineita, siinä missä Marsin ja Pluton välinen kvinkunssi tuo ylivirittyneen lisänsä.

Merkurius on diplomaattinen ollessaan vaa`an merkissä. Pallaksen ja Lilithin neliöt lisäävät omat mausteensa soppaan. Pallas on viisas ja strateginen jumalatar, siinä missä Lilith on omassa voimassaan järkkymätön. Neliö on aktiivinen aspekti. Uudenkuun kartalla Merkuriuksen ja Pluton välille muodostuu myös neliö.

Merkuriuksella on tekemistä. Se on perusluonteeltaan eloisa ja nopea, joten neliöt voivat lisätä sen kierroksia turhankin paljon. Kun vielä otetaan huomioon Merkuriuksen ja Neptunuksen välinen kvinkunssi, tunnelma puuroutuu.

”Perhonen voi syntyä vain koteloitumisvaiheen kautta. Koteloitumisvaihe on väistämätön, sen yli ei voi hypätä, sillä kaikki avautuu ja paljastuu hitaasti, vaihe vaiheelta, omalla ajallaan, eikä sitä voi pakottaa. ” -Ram Dass

Tiistaina 25.10. kello 13:48 on Uusikuu skorpionin merkissä. Auringon ja Kuun kanssa samassa asteessa on Venus. Kyseessä on osittainen Auringon pimennys. Kun tähän keskittymään tulee Jupiterin kvinkunssi, se voi tuntua kuin sohaisi muurahaispesään. Tunnelmat muuttuvat vetäytyvämmiksi ja syvemmiksi, samaan aikaan kun Uusikuu avaa uudenlaisia mahdollisuuksia.

”Elämä ei ole oman itsensä löytämistä. Elämä on oman itsensä luomista”. -George Bernard Shaw

Babyloniassa skorpionia symboloi Istar, joka oli naiseuden, seksuaalisuuden, hedelmällisyyden, sodan sekä taistelujen jumalatar. Samaa jumalatarta edustaa Inanna. Planeetoista häneen liitettiin Venus.

Yksi skorpionin mytologisista tarinoista liittyy Orioniin, jolla oli tapana uhota jumalille. Orion oli kehunut tappavansa kaikki eläimet ja olevansa paras metsästäjä. Äitimaa Gaian sanotaan luoneen skorpionin, jotta tämä lähtisi metsästämään metsästäjää.

Joissain tarinoissa skorpioni tappoi Orionin, kun taas toisissa Artemis yritti suojella Orionia ampumalla skorpionin, mutta osuikin vahingossa Orioniin. Zeus nosti sekä Orionin että skorpionin tähdistöiksi, muistuttamaan ihmisiä ylpeyden vaaroista. Hän asetti tähdistöt vastakkain, jotta he eivät pystyisi taistelemaan enää, eivätkä koskaan näkyisi samaan aikaan yötaivaalla.

Sanotaan että skorpioni ajan alku symboloi vaihetta, jossa Gaia loi skorpionin jahtaamaan Orionia. Skorpionin loppuvaihe liittyy aikaan, jolloin skorpioni nostettiin tähdistöksi.

”Mitä enemmän ihminen hiljentyy, sitä enemmän hän kuulee. ” –Ram Dass

Lempeää viikonloppua sekä tulevaa Uudenkuun aikaa! <3 Johanna


Teoskuva; Tiina Poutanen