-

Maan voima

Pohdintoja ajasta

Keskiviikkona 20.4. Aurinko siirtyi härän merkkiin. Oinaan alkutulen jälkeen on aika luoda vakautta. Härässä on maanläheistä ja periksi antamatonta voimaa. Myös Merkurius ja Kuunnoususolmu ovat härän merkissä. Saturnuksen neliöt Kuunsolmuille sekä Merkuriukselle voi toimia ärsykkeenä, mutta myös sisuunnuttaa itsepäistä härkää, joka ei korvaansa lotkauta, ellei itse halua.

”Hiljaisuus on tila, jossa ihminen voi kuljeskella omassa syvyydessään. Voin olla yksin oman itseni kanssa ja tuntea, kuka olen. Olenko tyytyväinen siihen, mitä olen juuri nyt? Onko jotain sellaista, mitä minun täytyy tehdä voidakseni olla se, joka haluan olla? Sitä on hiljaisuus: olla yksin oman itsensä kanssa ja ajatella, mitä haluaa olla ja tehdä.” -Anne Fried

Venus, Neptunus ja Jupiter ovat konjunktiossa kalojen merkissä sekä positiivisessa aspektissa Merkuriukseen sekä Kuunnoususolmuun. Kreikkalaisessa mytologiassa Venusta vastaa Afrodite. Alun perin Venus oli kasvillisuuden ja maatalouden jumalatar, joka suojeli puutarhoja. Häneen liitettiin kevät, ilo, onnellisuus sekä kauneus. Venus symboloi myös rakkautta, hedelmällisyyttä, seksuaalisuutta sekä nautintoja.

Merkurius rakentaa siltaa Kuunlaskusolmun sekä Kuunnoususolmun välille. Venuksen, Neptunuksen sekä Jupiterin konjunktio toimii kompassina, joka näyttää mihin suuntaan tulisi matkustaa.

”Perhonen voi syntyä vain koteloitumisvaiheen kautta. Koteloitumisvaihe on väistämätön, sen yli ei voi hypätä, sillä kaikki avautuu ja paljastuu hitaasti, vaihe vaiheelta, omalla ajallaan, eikä sitä voi pakottaa.”- Ram Dass

Pluto pysähtyy 29.4. ennen perääntyvää vaihettaan. Ajassa on hautuvaa tunnelmaa. Mytologisesti Plutoa symboloiva Haades oli varsin yksinäinen ja synkkä henkilö. Hän sieppasi Demeterin (roomalaisittain Cereksen) tyttären Persephonen puolisokseen. Demeter näännytti maan rutiköyhäksi, saadakseen tyttärensä takaisin. Persephone oli vuodesta äitinsä luona maanpäällä yhdeksän kuukautta ja manalassa miehensä luona kolme kuukautta. Persephone symboloi kevättä ja nuoruutta. Hän tuli auttamaan äitiään aikana, jolloin maa alkoi heräämään ja tuottamaan satoa.

Auringon ollessa härän merkissä ajassa on tahdonvoimaa sekä kestävyyttä. Härkä on mukavuudenhaluinen esteetikko ja nautiskelija. Kun hän saa tehdä asioita rauhassa ja omalla tavallaan, hän on vakaa ja rauhallinen. Saturnuksen neliöt Kuunsolmuille sekä Merkuriukselle voi nostaa menneitä kokemuksia sekä muistoja pintaan. Nyt ei kannata reagoida turhan kiihkeästi vaan pikemminkin ottaa aikaa tunnistaakseen mikä on olennaista.

”Aikaansaamisen jalon taidon lisäksi hallitse myös se jalo taito, että jätät asioita tekemättä. Elämän viisaus muodostuu epäolennaisuuksien eliminoimisesta”. — Lin Jutang

Ravitsevaa viikonloppua <3 Johanna

Saraeleni Miinin; Hetki minussa