-

Luopumisen aika

Pohdintoja ajasta

Merkurius on siirtynyt vaa`an merkkiin Auringon ja Venuksen seuraksi. Auringon ja Venuksen konjunktio nostaa arvomaailman sekä elämästä nauttimisen teemat parrasvaloihin. On hyvä miettiä mitkä asiat ovat kunnossa ja mitä olisi muutettava. Joskus saatamme pitää asioista sekä toiveista kiinni, vaikka ne eivät olisi enää elinvoimaisia. Vertauskuvana voi miettiä kotia, jossa on niin paljon tavaraa, ettei siellä mahdu tekemään mitään kunnolla. Et välttämättä enää näe, mitkä ovat tarpeellisia ja mitkä ei. Kaiken keskeltä voi löytyä todellisia aarteita. Sama pätee ajatuksiin ja tunteisiin. Välillä on tehtävä inventaario, jotta näemme mistä energiamme koostuu.

”Todellinen löytöretki ei ole uusien maisemien etsimistä, vaan uusien silmien saamista.” -Marcel Proust 

Jokaisessa kolikossa on kaksi puolta. Ottaessasi kolikon, saat ne molemmat. Periaatteessa elämä on hyvin yksinkertaista. Miksi se ei tunnu siltä? Meillä on odotuksia, joita saatamme pitää normaaleina, mutta joista voi muodostuakin vankila. Tämä lienee tuttua monelle meistä.

"Taivas on myös jalkojemme alla niin kuin päämme päälläkin." - Henry David Thoreau

Henry David Thoreau on kirjoittanut kirjan Walden: elämää metsässä, jossa hän pohtii ihmisen ja luonnon välistä suhdetta, yksinkertaista elämää sekä ihmisyyttä. Silloin kun elämä tuntuu monimutkaiselta, yksinkertaisuus on pyhä sana.

 

 

Aurinko ja Venus ovat kolmiossa kaksosten merkissä olevaan Marsiin sekä vesimiehen merkissä olevaan perääntyvään Saturnukseen ja Vestaan. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Kuu ohittaa Marsin ja osallistuu kultaiseen ilmakolmioon omalla lisäpainollaan. Kuu liikkuu nopeasti, mutta sen liikkeitä ei pidä aliarvioida. Kuu aktivoi Marsin toiminta energian sekä tahtotilan. Sillä tunteella lataamme akkumme.

"Pimeyden lailla nöyryys tuo esiin taivaalliset valot." -Henry David Thoreau

 

 

Aurinko ja Mars ovat luonteeltaan maskuliinisia, siinä missä Venus ja Kuu ovat feminiinisiä. Perääntyvän Neptunuksen sekä perääntyvän Uranuksen kvinkunssit Auringolle ja Venukselle sekä Pluton ja Marsin välinen kvinkunssi voivat nostaa puolustusmekanismit pintaan. Jos käytetään isompaa orbia eli etäisyyttä, Venuksen ja Auringon konjunktio on suurkuvio Jodin eli jumalansormen kärkenä. Ärsykkeillä on sanomansa, ne eivät tule turhaan. Mahdollisten tulehduspisteiden näkeminen voi auttaa muuttamaan toimintamalleja, jotka ovat johtaneet kyseiseen tulehdukseen.

Marsin ja Neptunuksen välinen neliö voi tuntua kuin olisi keskellä matalapainetta. Sumu on kaunista katseltavaa, jos ei ole kiire minnekään. Joskus lyhyet, vaikka viidenkin minuutin pituiset tauot voivat saada ihmeitä aikaan. Luopuminen voi olla vapauttavaa.

”Aikaansaamisen jalon taidon lisäksi hallitse myös se jalo taito, että jätät asioita tekemättä. Elämän viisaus muodostuu epäolennaisuuksien eliminoimisesta”. — Lin Jutang

Kaunista viikonloppua <3 Johanna

 


Teoskuva; Tiina Poutanen