-

Kuuletko linnun laulavan?

Pohdintoja ajasta

Aurinko on siirtynyt oinaan merkkiin ja astrologinen uusi vuosi on alkanut. Kevätpäiväntasaus on aloittanut uuden vaiheen ja pääsemme pikkuhiljaa kiinni kasvavaan elinvoimaan. Neptunuksen sekstiili härän merkissä olevalle Kuunnoususolmulle sekä kolmio skorpionin merkissä olevalle Kuunlaskusolmulle tuo aikaan toivonkipinöitä. Vaikka ajassa on haasteita ja intensiivistä muutosvoimaa, siinä on myös toivo paremmasta huomisesta.

 

 

Mars, Venus, Juno sekä Saturnus ovat konjunktiossa vesimiehen merkissä. Mytologiassa Saturnus on Junon isä ja Mars Junon poika. Venuksen ja Junon suhde on ollut mutkikkaampi. Nyt koko komppania on neliössä kumpaankin Kuunsolmuun nähden. Jokainen meistä käy enemmän ja vähemmän kädenvääntöä sisäisten arkkityyppien kesken.

 

”Ihmisen perimmäinen valinta-sikäli kuin hän haluaa ylittää itsensä- on se, luodako vai tuhota, rakastaako vai vihata.” -Erich Fromm 

 

Mytologia pitää sisällään kertomuksia alkukantaisista tunteista sekä teoista, joilla on syvät juuret. Yksi niistä liittyy Afroditen ja Areksen suhteeseen. Afrodite petti miestään Hephaestusta Areksen kanssa ja tästä petoksesta Harmonia sai alkunsa. Hän oli sovun ja harmonian jumalatar ja vastakohta Erikselle, joka symboloi riitaa ja eripuraa. Harmonia meni naimisiin Kadmus nimisen sankarin kanssa. Hephaestus päätti kostaa vaimonsa petoksen Harmonialle ja takoi tälle lahjaksi kaulakorun, joka toi epäonnea pariskunnalle sekä heidän jälkeläisilleen. Häiden sanottiin olevan viimeinen kerta, kun jumalat ja kuolevaiset tapasivat hyvässä hengessä.

 

Kreikkalainen Ares oli sotaisampi ja aggressiivisempi kuin roomalainen vastineensa Mars. Mars oli rakentavampi sekä pyrki toimimaan kestävämpien ratkaisujen eteen. Vaikka maailmassa tapahtuisi kuinka paljon epäoikeudenmukaisuutta ja vääryyttä, voimme pitää huolen siitä, kuinka itse toimimme. Epätoivoisina aikoina saatamme sortua helpommin epätoivoisiin tekoihin, kuten vihan ja katkeruuden lietsomiseen. Se ei auta eikä tue ketään.

 

”Elämä on aina näyttäytynyt minulle kasvina, joka elää juurakkonsa varassa. Sen todellinen elämä on näkymättömässä, kätketyssä juurakossa. Se osa kasvia, joka on näkyvillä, kestää vain kesän. Se, minkä voi nähdä, on vain kukinto, joka kuihtuu pian. Juurakko jää. ”-Carl Jung

 

Sunnuntaina 27.3. Merkurius siirtyy oinaan merkkiin. Sanansaattaja voi luoda uusia polkuja, jotka luovat uudenlaista toimintaa. Jokainen meistä voi omalta osaltaan vaikuttaa siihen. Vaikka emme voi ratkaista monia ongelmia, voimme ratkaista miten toimimme suhteessa niihin. Rauha alkaa jokaisesta meistä. Vaikka aina välillä kadotamme tämän yhteyden, se on löydettävissä kerta toisensa jälkeen uudelleen.

 

”Mitä enemmän ihminen hiljentyy, sitä enemmän hän kuulee.” – Baba Ram Dass

Lempeää viikonloppua <3 Johanna

 

Teoskuva; Tiina Poutanen