-

Kevätpäivänseisausta odotellessa sisäinen Aurinko vahvistuu

Pohdintoja ajasta

Tiistaina 21.6. kello 12:13 Aurinko siirtyy ravun merkkiin ja on Kevätpäivänseisaus. Alun perin juhannusta vietettiin Kesäpäivänseisauksen aikaan, mutta katolinen kirkko siirsi juhlan kesäkuun 24. päivään, jotta se olisi puoli vuotta ennen joulua. Kevätpäivänseisausta on juhlittu Auringon sekä säänjumala Ukon juhlana. Päivä on pisimmillään ja Auringon päivittäinen kierto käy korkeimmalla kohdallaan, ikään kuin maailmanpuun oksalla. Vuoden pisimpiä päiviä on kutsuttu pesäpäiviksi, koska Aurinko on silloin ”pesässä”.

”Muinaiset egyptiläiset uskoivat, että kissat säilöivät itseensä auringonvaloa silmiensä kautta. Öisin auringonvalo heijastui niiden silmistä ja niin kauan kuin kissan silmät hehkuisivat öisin, oli toivoa, että aurinko nousisi myös seuraavana päivänä. ”

Ravun aika liittyy kodin rakentamiseen, turvaamiseen sekä hedelmällisyyteen. Voimme rakentaa sisäisen turvapaikan, jossa on hyvä levätä sekä ladata akkuja. Rapu kykenee liikkumaan, niin eteenpäin, taaksepäin kuin sivuttain. Rapu pystyy katsomaan silmillään niin eteenpäin kuin taaksekin. Jos ravulta katkeaa raaja, se kykenee kasvattamaan uuden tilalle. Asuinpaikaltaan rapu vaatii tarpeeksi suojakoloja sekä puhdasta virtaavaa vettä.

Kesäpäivänseisauksen aikana voimme saada kiinni siitä, mikä on elämässämme olennaisinta. Aurinko paistaa, vaikka sitä ei aina huomaakaan. Voimme herättää sisäinen valomme, kun vain annamme nuotion syttyä jostain itsellemme tärkeästä sytykkeestä. Vaikka elämässä olisi raskaita asioita tai esteitä, valo auttaa näkemään mitä muutakin elämämme pitää sisällään. Usein se on enemmän kuin tajuammekaan.

"Mutta mitä onnellisuus on paitsi yksinkertainen harmonia ihmisen ja hänen elämänsä välillä?" - Albert Camus

 

 

Ennen Kesäpäivänseisausta Aurinko on kaksosten merkissä. Auringon ja perääntyvän Saturnuksen kolmio lujittaa ja vakauttaa maanpinnalle. Neptunuksen perääntyvä vaihe alkaa 29.6, mihin se alkaa valmistautua pikkuhiljaa. Auringon ja Neptunuksen välinen neliö voi tuntua lamaannuttavalta. Sitä voi verrata matalapaineeseen tai sumuun. Auringon ja perääntyvän Pluton välinen kvinkunssi taas on ärsyke, josta ei saa kiinni. Ajassa olevat eriparisuudet pitävät hereillä.

”Tuuli nousee, on uskallettava elää! ” - Paul Valéry

Merkurius on kaksosten merkissä omimmillaan. Merkuriuksen ja Jupiterin sekstiili lisää innostumista sekä vauhdikkuutta ajatteluun. On hyvä aika ideoida sekä suunnitelma asioita, jotka ovat lähellä sydäntä.

Uranus, Pallas ja Venus ovat edelleen Kuunnoususolmulla härän merkissä. Vaikka Venuksen ja Saturnuksen neliö voi pitää välillä tiukassa otteessa, Neptunuksen sekstiili ja Pluton kolmio eivät anna Venus energioiden hyytyä. Venus on vahvoilla omassa merkissään. Saturnuksen haastekulma on sopiva kitka, jotta positiiviset aspektit pääsevät voimaansa.

Myös Mars on omassa merkissään oinaassa olleessaan. Marsin ja Khironin konjunktio tukee uusiutumista. Voimme päästä irti asioista, mitkä eivät kanna enää. Tämä on hyvä tekijä ennen juhannuksen suursiivousta.

”Vapauden voima on rajaton, kaikkiin suuntiin. Se on taivas sisälläsi. ” -Munkki Serafim

Kaunista viikonloppua! ️ Johanna

 


Teoskuva; Täysikuu, Johanna Vilén