-

Kesäsade ja tulevan Täydenkuun tunnelmat

Pohdintoja ajasta

Viikonlopun aikana Merkurius viimeistelee härän merkin loppuasteet. Maanantaina 13.6. se siirtyy kaksosten merkkiin. Merkuriuksen ja perääntyvän Pluton kolmio valmistelee ottamaan tietoisin mielin Täydenkuun tunnelmat vastaan.

 

 

Tiistaina 14.6. kello 14:51 on Täysikuu jousimiehen tulimerkissä. Tämänkertainen Täysikuu on superkuu eli Kuu on radallaan lähimpänä maata. Auringon ollessa kaksosten ilmamerkissä ja Kuun jousimiehen tulimerkissä tuli sekä ilma pääsevät leimahtamaan. Perääntyvän Saturnuksen positiiviset kulmat Auringolle sekä Kuulle maadoittavat ja rauhoittavat Täydenkuun aikaa.

Kun Michelangelolta kysyttiin, miten hän on osannut luoda jotain niin kaunista kuin Daavidin patsaan, hän vastasi: ` En minä luonut Daavidia. Hän oli koko ajan sen valtavan marmorijärkäleen sisällä. Minun piti vain kaivertaa hänet esiin. `

Neptunuksen neliöt saattavat aiheuttaa matalapaineen tuntuista sumuisuutta. Kuun ja Kuunnoususolmun välinen kvinkunssi lisää jännitettä. Reaktiot voivat yllättää, koska Täydenkuun aikaan aistimme normaalia herkemmin kollektiivisia tunnelmia.

Kesäsade raikastaa. Joskus saatamme jäädä oleilemaan unenomaiseen tilaan, vaikka tarkoitus olisi toimia. Tarvitsemme unelmointia, mutta myös arkisia tekoja sekä toistoja. Joskus ne unelmat, jotka eivät toteudu, voivat toimia ovina toisiin unelmiin, jotka ottavat kantaakseen. Ne voivat olla niitä, mitä emme olisi edes osanneet toivoa tai kuvitella.

”Minä olen syntynyt haaveista, toteutuneista ja toteuttamattomista. ” –Lady Ostapeck (Alma Kaukinen)

Venus, Uranus ja Pallas ovat konjunktiossa Kuunnoususolmulla. Vaikka härän merkki on vakaa ja maanläheinen, Uranuksen ja Pallaksen mukana tuo mukanaan yllätyksellisyyttä sekä kykyä nähdä asioita uudella tavalla. Asioissa on aina monta puolta. Alla on lyhyt tarina Dionysioksesta.

Dionysios oli tyranni, joka eli hyvin ylellistä elämää. Damokles näki hänet onnekkaana ja ilmaisi tälle ihailunsa, Dionysios ehdotti, että he vaihtaisivat paikkojaan yhdeksi päiväksi. Illalla kun Damokles nautti ruhtinaallista illallista, hän huomasi yläpuolellaan hevosen jouhen varassa roikkuvan miekan. Damokleen ruokahalu meni, eikä hän enää halunnutkaan olla Dionysioksen kengissä.

Roomalainen filosofi Cicero kirjoitti kirjan Keskusteluja Tusculumissa, kuusi kuukautta tyttärensä kuoleman jälkeen. Teoksessa hän käsittelee asioita, jotka olivat hänen mielestään välttämättömiä, jotta voi elää onnellista elämää. Usein emme muista kuinka paljon meillä on asioita, joista olla kiitollisia. Haluamme lisää, mutta jokaisella asialla on varjonsa.

” Ajattele kuinka onnellinen olisit, jos juuri nyt menettäisit kaiken, mitä sinulla on -ja sen jälkeen saisit sen kaiken takaisin.” - Frances Rodman

Marsin ja Khironin konjunktio oinaan merkissä on parhaimmillaan alkukantaista ja parantavaa tulivoimaa. Täydenkuun aikaan Merkurius, Venus, Mars sekä Neptunus ovat omissa merkkisijainneissaan. Mars ja Khiron ovat neliössä Cerekseen, joka muistuttaa kuinka tärkeää on tunnistaa tasapaino tekemisen ja olemisen välillä sekä mihin energiansa kohdistaa. Kun meillä on maata jalkojemme alla, tuli voi palaa rakentavalla tavalla.

Asiat voivat nopeasti loksahtaa kohdilleen. Joskus pienet oivallukset voivat olla niitä, joiden avulla elämämme muuttuu nopeasti. Joskus myös pienet teot voivat saada paljon hyvää aikaan.

"Sielun paikka on paikka, jossa sisäinen ja ulkoinen maailma kohtaavat."- Joseph Campbell

Kaunista viikonloppua ja Täydenkuun aikaa kaikille! <3 Johanna

Teoskuva; Johanna Vilén; Kesäsade