-

Kaikella on aikansa

Pohdintoja ajasta

Kaikki tapahtuu jaksoittain. Kun yksi sykli sulkeutuu, uusi alkaa. Aurinko on tällä hetkellä kalojen merkissä. Kalat ovat viimeinen vesimerkki. Sen jälkeen Aurinko siirtyy kevätpäiväntasauksen aikaan oinaan tulimerkkiin.

 

Tällä hetkellä Kuu viimeistelee kierrostaan. Se käy loppuun vanhan Kuun vaihetta, ennen ensi viikon keskiviikkona olevaa Uudenkuun syntymää. 2.3. kello 19:38 on Uusikuu kalojen merkissä.

 

”Vesi symboloi potentiaalin kokonaisuutta - kaiken mahdollisen olemassaolon lähdettä.” - Mircea Eliade

 

Uusi alku ei koskaan vastaa edelliskertaista. Emme voi fyysisesti palata menneeseen, vaikka muistoissa ja tunteissa se onkin mahdollista. Mircea Eliade on kirjoittanut kirjan Ikuisen paluun myytti. Se käsittelee hyvin mielenkiintoisella tavalla elämän monitasoisuutta. Aika on kuin puun vuosirenkaat, joissa näemme samanaikaisesti monta kehää. Vaikka asiat toistuvat, ne myös muuttuvat, vaikka aina ei siltä tunnukaan.

 

Vesi läpäisee kaikki tasot. Nyt kun Aurinko alkaa hivuttautua Jupiteria kohden, myös purot alkavat laajentua isommiksi virroiksi. Auringon sekä Uranuksen sekstiili on tuulahdus, joka enteilee tulevaa kevättä. Vaikka emme olekaan vielä täydessä voimassa, syvissä vesissä tapahtuu.

 

"Uneksija ja hänen unelmansa ovat samat... unessa henkilöityvät voimat ovat niitä, jotka liikuttavat maailmaa."-Joseph Campbell

 

Merkurius on vapautunut varjoalueeltaan. Se on vesimiehen merkissä Junon sekä Saturnuksen välissä. Merkuriuksen ja Uranuksen haastekulma on ollut hallitsematon sekä arvaamaton. Merkuriuksen ja Saturnuksen konjunktio vahvistuu ensi viikon Uudenkuun aikoihin.

 

Mytologisesti Uranus oli Saturnuksen isä. Heidän väliset valtataistelut jättivät Saturnukselle pelon, että samat asiat toistuisivat hänenkin lapsiensa suhteen. Ja niinhän siinä kävikin. Historia toisti itseään Saturnuksen käydessä poikansa Jupiterin kanssa omat taistelunsa.

 

”Alkukantainen taikuri, lääkemies tai shamaani ei ole vain sairas mies, vaan hän on ennen kaikkea sairas mies, joka on parantunut, joka on onnistunut parantamaan itsensä.” - Mircea Eliade

 

Jokainen meistä joutuu käymään omat taistelunsa läpi. On meistä itsestämme kiinni opimmeko jotain, vai jäämmekö toistamaan vanhaa kaavaa. Ensiviikon Uudenkuun aikaan Jupiter vahvistaa Auringon ja Kuun konjunktion. Ne saavat tukensa myös Uranukselta. Vaikka ajassa on uusiutuvaa voimaa, siinä on myös riskinsä. Jupiter laajentaa sen mihin osuu. Jos keskitymme vääriin asioihin, voi levottomuus jäädä päälle.

 

Uudenkuun aikaan myös Saturnus ja Merkurius ovat konjunktiossa. Sanansaattajan ja Saturnuksen yhteistyö voi olla syvän viisauden lähde. Tarvitsemme rakenteita ja kärsivällisyyttä, mutta emme liiallista jääräpäisyyttä. Välillä on hyvä tarkistaa palveleeko suunnitelmat ja päätökset kyseistä hetkeä sekä elämäntilannetta. Kevyt inventaario voi olla ratkaisevaa kokonaisuuden kannalta, koska joskus pieneltä tuntuvat asiat voivat kuluttaa enemmän kuin huomaammekaan.

 

"Tänään meidän on opittava palaamaan sopusointuun luonnon viisauden kanssa ja oivaltamaan jälleen veljessuhteemme eläinten sekä veden ja meren kanssa."-Joseph Campbell

 

Vesta, Venus, Mars ja Pluto ovat konjunktiossa kauriin merkissä. Vesta lisää omistautuvaa sydämen paloa Venuksen sekä Marsin väliseen dynamiikkaan. Kun sydän roihahtaa, se voi olla kaunista ja rakkaudellista, mutta joskus tuli voi kääntyä ihmistä itseään vastaan. Pluton intensiivisyys voi lisätä muodonmuutokseen tarvittavaa volyymia. Sen suhteen on oltava varovainen. Mitä vaativammat työkalut, sitä suuremmat mahdollisuudet tehdä niillä hyvää, kuin myös aiheuttaa vaaratilanteita.

 

”Käsityöläinen on salaisuuksien tuntija ja taikuri. Näin ollen kaikki käsityöt sisältävät jonkinlaisen initiaation ja ovat okkulttisen perinteen perimiä. Hän, joka tekee todellisia asioita, tietää niiden tekemisen salaisuuden.” -Mircea Eliade

 

Lempeää viikonloppua! <3 Johanna

 

Kaksi kertaa kuukaudessa ilmestyneet Uudenkuun ja Täydenkuun työkirjat ovat nyt koottu yhdeksi. Uudistetussa versiossa on koko Kuunkierto kaikilla mausteilla.

 

Jos haluat tutustua maaliskuun työkirjaan (18,90 €), tämän linkin kautta saat lisätietoa.
Tämän linkin kautta voit tutustua kuukausijäsenyyteen, jolloin työkirjan hinta on edullisempi (13,90 €)
Tilauksen voi perua koska tahansa, eikä se sido sinua mihinkään.

 

Teoskuva; Tiina Poutanen