-

Juhannus taikoja

Pohdintoja ajasta

Kesäpäivänseisauksen jälkeen olemme siirtyneet kasvukaudesta niittokauteen. Niittokausi kestää syyspäiväntasaukseen saakka. Niittokausi muistuttaa ilon ja onnen merkityksestä sekä kuinka tärkeää on nauttia elämässä olevista asioista.

Kesäpäivänseisauksen ja juhannuksen aikaa on pidetty Auringon sekä sään- ja sadon jumala Ukon juhlana. Aurinko käväisee maailmanpuun korkeimmalla oksalla valaisten maailmaa. Juhannusperinteisiin on kuulunut kodin ja pihan siivous sekä koristelu. Porttien, ovien ja ikkunoiden luo on laitettu koivunoksia. Erilasilla puhdistusrituaaleilla on ollut iso merkitys. Saunominen ja uiminen puhdistavat, siinä missä syöminen ja juominen ravitsevat. Juhannuskokkojen ja tulen avulla on karkotettu pahoja henkiä sekä ylistetty aurinkoa ja elämän voimaa.

 

 

Aurinko ja Lilith ovat konjunktiossa ravun merkissä ja neliössä Jupiteriin. On hyvä tunnistaa tasapaino kaikessa tekemisessä. Jos menemme liian lähelle aurinkoa, se voi olla liian intensiivistä. Jos nautinnot menevät liiallisuuksiin, ne saattavat kuluttaa enemmän kuin ruokkia. Pitkäkestoinen rentoutuminen on tärkeämpää kuin nopea tempoiset aaltoilut.

"Olen ollut monen zen-mestarin opissa. Ne ovat kaikki olleet kissoja."- Eckhart Tolle

Ajallisesti Vestan kolmio Auringolle ja Lilithille saa sydämet sykkimään. Roomalaiset viettivät Vestalia-festivaalia ennen kevätpäivänseisausta. Vestan papittaret vahtivat ja pitivät yllä pyhää tulta. Vestaali Rhea Silvia rikkoi lupauksen. Hän sai Marsin kanssa kaksoset Romuluksen ja Remuksen, joita pidetään Rooman kaupungin perustajina.

Venus on siirtynyt kaksosten merkkiin. Venuksen ja perääntyvän Pluton kolmio väljenee, mutta tuntuu vielä juhannuksen ajan. Intohimoa löytyy myös Marsin ja Khironin konjunktiosta oinaan merkissä. Marsin ja Khironin sekstiili Saturnukselle rauhoittaa ja vakauttaa liiallista tulivoimaa.

Uranuksen, Kuunnoususolmun ja Pallaksen konjunktio härän merkissä pitää sisällään visionäärin viisautta. Junon sekstiili edellä mainituille lisää aikaan pyhyyttä. Juno on kesäkuun jumalatar. Häntä pidetään avioliiton, kumppanuuden, äitiyden, perheen sekä synnytyksen suojelijana. Tämä tukee ravun aikaa, joka liittyy kotiin, perheeseen, hedelmällisyyteen, tunteisiin sekä turvaan.

Siinä missä maa toimii kasvualustana ja elämänkannattelijana, vesi varmistaa, että sato kasvaa. Vesi läpäisee kaikki tasot. Se puhdistaa ja hoitaa. Vuodenajallisesti olemme kohtutilassa, jossa äitimaa ruokkii ja hoitaa ja auringon isällinen lämpö lisää elinvoimaa.

"Kaksi nuorta kalaa ui yhdessä. Niitä vastaan tulee vanhempi kala. Se nyökkää ja sanoo; Huomenta pojat, millaista vesi on tänään? Nuoret kalat uivat vähän matkaa, sitten toinen kääntyy ja kysyy toiselta; Mikä ihmeen vesi? "-David Foster Wallace

Joskus olennaisimmat asiat ovat jo olemassa, mutta niin lähellä, ettemme voi nähdä niitä selkeästi.
Eheyttävää juhannusta! <3 Johanna
 

Teoskuva; Emmi Vuorinen, Unelmia