-

Joutsenlaulu

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 12.8. kello 04:35 on Täysikuu vesimiehen ilmamerkissä. Elokuun Täysikuuta kutsutaan nimillä sampikuu, maissikuu, viljakuu, hedelmäkuu ja ohrakuu. Sioux intiaanit kutsuivat sitä Kuuksi, jolloin asiat kypsyvät ja valmistuvat. Elokuu symboloi elonkorjuuta. Viljasato korjataan talteen. Elokuuta on kutsuttu myös kylvökuuksi, koska silloin kylvettiin ruis. Yöt pidentyvät, mutta ulkona on vielä suhteellisen lämmintä. On aika nauttia pimenevistä syysilloista.

Kuu symboloi kulhoa, johon saattaa aika ajoin varastoitua liikaa muistoja tai raskaita tunteita. Nyt on aika vapauttaa vedet virtaamaan. Mieti mitä asioita haluat elämästäsi kerätä talteen ja vahvistaa. Nämä asiat ovat niitä, jotka jäävät kypsymään myöhempää käyttöä varten. Ajattele myös asioita, joista olet valmis luopumaan. Mistä luopumalla saat lisää voimia ja jaksamista tähän hetkeen sekä tulevaan syksyyn ja talveen?

Täysikuu on vastakkainasettelun aikaa, jolloin aistimme normaalia vahvemmin kollektiivisen ilmapiirin ja ympärillä olevat tunteet. Auringon ollessa leijonan tulimerkissä, elämme hedelmällistä, runsasta ja valontäyteistä aikaa. Täydenkuun ollessa vesimiehen merkissä, olisi tarkoitus laajentaa perspektiiviä ja antaa uusille ideoille sekä mahdollisuuksille tilaa tulla näkyviin. Vastakkaiset merkit täydentävät toisensa.

 

 

Perääntyvän Saturnuksen ja Täydenkuun konjunktio jarruttaa vesimiehen innovatiivista energiaa. Samaan aikaan se lisää periksiantamattomuutta ja määrätietoisuutta. Auringon, Kuun ja Saturnuksen neliöt Kuunsolmuille, Marsille sekä Uranukselle tekee ajasta magneettisen ja erittäin aktiivisen. Kaikkiin kysymyksiin ei ole vastauksia. Eikä välttämättä kaikkia tärkeitä kysymyksiä ole kysytty. Tämä on hyvää aikaa käydä sisäistä keskustelua siitä mitä kohti haluamme mennä ja mitkä asiat elämässämme merkitsevät eniten.

”Paratiisin lintu laskeutuu vain kädelle, joka ei yritä napata sitä”. - John Barry

Marsin sekstiili perääntyvälle Neptunukselle sekä kolmio perääntyvälle Plutolle tulee tarpeeseen. Härän merkissä olevalla Marsilla riittää tahtotilaa, mutta Neptunuksen herkät energiat tuovat mukaan pehmeän lisänsä. Siinä missä Pluto symboloi vaistonvaraisuutta, Neptunukseen liittyy herkkyys.

Perääntyvä Khiron sekä Pallas ovat positiivisissa kulmissa Aurinkoon sekä oppositiossa olevaan Saturnuksen ja Täydenkuun konjunktioon. Khiron on haavoittunut parantaja sekä tietäjä, kun taas Pallas symboloi viisautta ja kykyä ymmärtää isoja kokonaisuuksia.

”Vapauden voima on rajaton, kaikkiin suuntiin. Se on taivas sisälläsi. ”-Munkki Serafim

Voimme puhdistaa itsemme vanhasta energiasta sekä ymmärtää syy-yhteyksiä normaalia paremmin. Viisaus voi olla myös sitä, että seuraamme nopeasti herääviä ajatuksia tai muuntuvia tilanteita, muttemme toimi ensimmäisen impulssin myötä. Välillä saamme ohjaksista kiinni ja voimme luoda niiden kautta jotain uutta. Välillä saatamme menettää suunnan, mutta näkymätön siima pysyy silti.

Merkurius on omassa merkissään, ollessaan kaksosissa. Merkuriuksen kolmio Kuunnoususolmulle sekä Uranukselle auttaa tiedostamaan ajassa olevat olennaisimmat asiat. Kun yhdistämme erilaisia ajatuksia tai ideoita, voimme luoda jotain, mikä lisää innostumista, elämästä nauttimista sekä merkityksellisyyden tunnetta. Olemme osa ihmiskuntaa sekä suurempaa kokonaisuutta, jossa jokaisella meillä on oma paikkamme ja merkityksemme. Jos olemme kääriytyneet liikaa itseemme, meidän tulisi katsoa elämää laajemmasta perspektiivistä. Voimme nähdä yhtä aikaa toisissamme, että itsessämme olevaa valoa sekä vahvuutta.

Torstaina 11.8. Venus siirtyi leijonan merkkiin. Se alkaa saada tilaa perääntyvän Pluton oppositiosta. Voit rentouttaa hartiat ja venytellä raajoja kuin auringossa lepäävä kissa. Tämänkertainen täysikuu on visionäärien ja luovuuden kulta-aikaa. Elätte muistoissamme Jussi Hakulinen ja Vesa-Matti Loiri.

”Nyt on elokuu ja minä olen viljaa”. -Juice Leskinen, Syksyn sävel

Kaunista Täydenkuun aikaa ja viikonloppua <3 Johanna

 

Teoskuva; Saraeleni Miinin