-

Hetken hengähdys

Pohdintoja ajasta

Auringon, Junon ja perääntyvän Venuksen konjunktio kauriin merkissä valaisee ihmissuhteiden sekä arvomaailman olennaisimmat teemat näkyväksi. Kyseinen ryhmittymä on positiivissa kulmissa sekä Neptunukseen että Pallakseen. Kun perjantaina Kuu ohittaa Neptunuksen ja Pallaksen, se aktivoi tämän kokonaisuuden uudella tavalla henkiin.

 

 

Auringon, Junon sekä Venuksen kvinkunssi eli alitajuinen haastekulma Lilithille voi nostaa yllättäviä reaktioita pintaan. Cocktailissa on mukana rakkauden monet muodot, niin kumppanuuden, nautintojen kuin myös itsenäisyyden, että hallitsemattomuuden suhteen. Kun aika on kiihkeää, on hyvä pysähtyä hengittämään ennen isoja päätöksiä.
 

`Kun yksi ovi onneen sulkeutuu, toinen aukeaa, mutta usein jäämme niin pitkäksi aikaa tuijottamaan sulkeutunutta ovea, ettemme huomaa toista, joka meitä varten on avattu`. -Helen Keller


Merkurius on vesimiehen merkissä ja varjoalueella ennen 14.1. alkavaa perääntyvää vaihettaan. Se on väljästi Saturnuksen ja Pluton välissä sekä neliössä perääntyvään Uranukseen. Samalla kun Merkuriuksen perääntyvä vaihe alkaa, Uranuksen perääntyvä vaihe päättyy. Merkuriuksen ja Khironin välinen positiivinen kulma tukee oivaltamista sekä ajattelua. Vaikka keskittyminen voi olla välillä vaikeaa, parhaat ideat voivat tulla nurkan takaa ja yllättäen.


`Vesissä toinen silmä, toinen kirkas`. - William Shakespeare


Mars on jousimiehen merkissä ja neliössä Neptunukseen sekä Pallakseen. Sumutorvet voivat soida, jos käytämme tulivoimaamme liian tehokkaasti. Mars ja Lilith ovat oppositiossa, jolloin kohtaamme sisäisiä varjoja ja ristiriitoja tavalla, jos toisella.


Kun Michelangelolta kysyttiin, miten hän on osannut luoda jotain niin kaunista kuin Daavidin patsaan, hän vastasi: ` En minä luonut Daavidia. Hän oli koko ajan sen valtavan marmorijärkäleen sisällä. Minun piti vain kaivertaa hänet esiin. `


Kuunsolmut hakevat merkkivaihdosten välistä tasapainoa. Tällä hetkellä Kuunnoususolmu on 0 astetta kaksosissa ja Kuunlaskusolmu 0 astetta jousimiehessä. Pikkuhiljaa ne alkavat asettumaan skorpionin ja härän kriittiseen 29 asteeseen. Pluto on skorpionin hallitseva planeetta ja se hienovaraisesti tukee sekä valmistelee Kuunsolmuja tulevaan muutokseen. Kuunnoususolmulla on perääntyvä Ceres muistuttamassa tasapainosta sekä juurevuudesta. On hyvä tunnistaa mitkä asiat ravitsevat ja tukevat oikealla tavalla. Kun Jupiter neliöi kummatkin Kuunsolmut ajassa on muutospainetta ja levottomuutta. On hyvä kohdistaa energiat ja tekemiset johonkin hyödylliseen, joka auttaa rentoutumaan. Kun mieli rauhoittuu, näemme selkeämmin tässä hetkessä piilevät mahdollisuudet.


`Jokaisen elämän on taivalta itsensä luo. `-Hermann Hesse

Kaunista viikonloppua <3 Johanna

 


Teoskuva; Tiina Poutanen