-

Ennen päivänlaskua voi

Pohdintoja ajasta

Lauantaina 30.4. kello 23:30 on Uusikuu härän maamerkissä sekä osittainen auringonpimennys. Auringon ja Kuun vieressä on Uranus, joka tuo aikaan arvaamattomuutta. Uranuksen parhaisiin puoliin liittyy uudistuksellisuus. Suurin osa mytologisista hahmoista on syntynyt Uranuksen ja äitimaa Gaian liitosta. Kun Uudenkuun mukana on Uranus, tämä on verrattavissa taivaan ja maan liittoon. Jotain uutta syntyy ja vanhaa jää. On taitolaji tunnistaa, mitä vahvistaa ja mistä päästää irti.

 

Vanha cherokee-intiaani kertoi eräänä iltana lapsenlapselleen ihmisten sisällä tapahtuvasta taistelusta. Hän sanoi: ”Poikani, meidän kaikkien sisällä taistelee kaksi ’sutta’. Toinen on Paha. Se on kiukku, kateus, mustasukkaisuus, suru, katumus, ahneus, ylimielisyys, itsesääli, syyllisyys, inho, alemmuudentunne, valheet, väärä ylpeys, ylemmyydentunne ja ego. Toinen on Hyvä. Se on ilo, rauha, toivo, tyyneys, nöyryys, lempeys, hyvänsuopuus, empatia, anteliaisuus, totuus, myötätunto ja usko.”

Lapsenlapsi ajatteli asiaa hetken ja kysyi sitten isoisältään: ”Kumpi susi voittaa?”

Vanha cherokee vastasi yksinkertaisesti: ”Se, jota ruokit.”

- Christopher K. Germer; Myötätunnon tie


Siinä missä oinas symboloi alkukantaista ja elinvoimaista tulienergiaa, härän tarkoitus on maadoittaa sekä juurruttaa muutosvoima vakaaksi ja kestäväksi. Härän merkki symboloi hedelmällistä sekä ravitsevaa voimaa ja periksiantamattomuutta.

Mars on kalojen merkissä ja sekstiilissä eli positiivisessa kulmassa Aurinkoon, Kuuhun sekä Uranukseen. Se tuo aikaan herkkyyttä, mutta myös tahdonvoimaa. On tärkeä kuunnella sydämestä kumpuavia signaaleja, mutta samaan aikaan rauhoittaa liian nopeita tunnereaktioita. Pimennykset ovat Jungin varjotyöskentelyn kannalta olennaisia aikoja, jolloin voimme löytää syvää tasapainoa sekä ymmärrystä. Se vaatii hiljentymistä sekä sopivan neutraalia mielenlaatua, jotta mahdolliset tunnekierteet eivät vie mennessään.

"Syvimmässä merkityksessään varjo on näkymätön saurian häntä, jota ihminen edelleen vetää perässään. Huolellisesti amputoituna siitä tulee mysteerien parantava käärme." -Carl Jung

Venus, Neptunus ja Jupiter ovat konjunktiossa kalojen merkissä ja positiivisessa aspektissa Merkuriukseen sekä Plutoon. Niiden haastekulmat eli neliöt Cerekselle ja Lilithille saattavat aiheuttaa yllättäviä purkauksia turvallisuuteen, tarpeisiin ja itsenäisyyteen liittyen. Maan muisti on ikiaikaista. Emme aina reagoi asioihin pelkästään niin kuin ne ovat nyt, vaan niihin saattaa sekoittua vanhoja muistoja ja kokemuksia, joita elämme uudelleen.

Lauantaina Merkurius siirtyy kaksosten merkkiin ja Pallas Athene härän merkkiin. Maanantaina 2.5. Venus siirtyy oinaan merkkiin. Pluto pysähtyy 29.4. ennen perääntyvää vaihettaan. Syvissä vesissä hautuu muutoksen siemenet. Sielun syvyyksistä alamme ohjautumaan takaisin maankamaralle ja voimme nähdä elämänkiertokulkua eri perspektiivistä.

"Ihmismieli edistyy aina, mutta edistystä tapahtuu spiraaleina." -Madame de Stael

Kuunnoususolmu ovat härän merkissä ja Kuunlaskusolmu skorpionin merkissä. Saturnuksen neliöt Kuunsolmuille voi tuntua turhauttavalta ärsykkeeltä. Saturnuksen kantava voima pyrkii rakentamaan kestäviä perusteita, joten sen sanomaa ei kannata sivuuttaa. Ehkä sen avulla voimme tunnistaa asioita, jotka eivät palvele meitä enää ja joista on aika päästää irti. Neptunuksen positiiviset aspektit Kuunsolmuille toimivat majakan valon tavoin. Vaikka välillä elämä on uuvuttavaa, meillä on paljon äärimmäisen rakkaita ja tärkeitä tekijöitä, jotka voivat olla lähempänä kuin luulemmekaan.

Ajattele kuinka onnellinen olisit, jos juuri nyt menettäisit kaiken, mitä sinulla on
-ja sen jälkeen saisit sen kaiken takaisin. - Frances Rodman

Lempeää Uudenkuun ja vapun aikaa! <3 Johanna

Emmi Vuorinen; Kristallivuori