-

Elämän puhdas liekki

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 1.4. kello 9:27 on Uusikuu oinaan merkissä. Auringon ja Kuun toisella puolella on Merkurius, joka toimii sanansaattajana. Toisella puolella on Khiron haavoittuneena parantajana sekä tietäjänä ja Pallas viisaana soturi jumalattarena. Uusikuu saa tukea Cereksen ja Vestan sekstiilien myötä. Nämä tuovat aikaan sydämen ravitsevaa lämpöä.

 

 

Kevätpäiväntasaus aloitti astrologisen uuden vuoden. Aurinko meni oinaan alkukantaiseen merkkiin. Nyt oleva Uusikuu on täynnä samaista alkuvoimaa ja uudistumisen mahdollisuuksia, mutta mukana on myös viisautta.

”Todellinen löytöretki ei ole uusien maisemien etsimistä, vaan uusien silmien saamista.” -Marcel Proust

Mytologiassa Pallas oli tietäjä ja näkijä sekä oikeudenmukainen neuvonantajana, joka kykeni ennakoimaan. Älynsä lisäksi hänellä oli kyky konkretisoida asiat toteen. Pallas ei jää avuttomaksi tai neuvottomaksi, vaan hänellä riitti taistelutahtoa sekä kestävyyttä. Joskus omien heikkouksin kohtaaminen on suurinta viisautta. Selviytymiseen kiinni jääminen, voi tehdä elämästä kestävyyslajin, jolloin olisi opeteltava armollisuutta itseä kohtaan.

Pallas ja Apollon opettivat Khironille monia erilaisia taitoja. Khiron oli viisas ja myötätuntoinen kentauri. Saatuaan myrkkynuolen reiteensä, hän koki valtavia kipuja, mutta ei pystynytkään parantamaan itseään. Khiron on avain kipujen ymmärtämiseen sekä siihen että jos sairautta ei voi parantaa, kuinka sen kanssa voi elää parhaalla mahdollisella tavalla.

Khiron oli puoliksi ihminen ja puoliksi eläin, joten hän omaksui kummastakin parhaat puolet. Luonnollisen rytmin, kehon, mielen että tunteiden tasapainon ja parantavien energioiden avulla, voimme päästä ehtymättömän viisauden lähteelle.

”Ennen kuin reagoit, mieti. Ennen kuin kulutat, ansaitse. Ennen kuin kritisoit, odota. Ennen kuin luovutat, yritä. ” -Ernest Hemingway

Mars, Venus, Juno sekä Saturnus ovat konjunktiossa vesimiehen merkissä. Ne ovat haasteellisissa kulmissa kumpaankin Kuunsolmuun, joten muutoksen paine voi hetkittäin tuntua sietämättömältä. Marsin ja Pallaksen sekstiili on toivottava tuki. Mytologiassa Mars ja Pallas ovat ottaneet toisistaan mittaa useamman kerran. Usein Pallas voitti Marsin, koska kykeni ajattelemaan. Marsin tapa reagoida alkukantaisesti ja toimia ensimmäisen impulssin perusteella kostautui. Nyt näiden arkkityyppien välille voi muodostua hyvä yhteistyö.

"Puolet erehdyksistämme syntyy siitä, että käytämme tunteita silloin kun pitäisi ajatella ja ajattelemme silloin kun pitäisi tuntea. " - J.C. Collins

Neptunuksen ja Jupiterin positiiviset kulmat Kuunsolmuille avaavat uudenlaista toivoa. Kuunnoususolmu on härän merkissä ja Kuunlaskusolmu on skorpionin merkissä.  On aika rakentavaa kantavaa maata. Joskus pieneltä tuntuvilla asioilla on iso merkitys.

"Elämä on puhdas liekki, ja me elämme sisässämme olevan näkymättömän auringon mukaan." - Sir Thomas Browne

Lempeää viikonloppua <3 Johanna

Teoskuva; Emmi Vuorinen; Tähdet näyttää tien