-

Elämän monet kerrokset

Pohdintoja ajasta

Takana on Täysikuu ja täydellinen Kuunpimennys, jonka jälkitunnelmissa menee hetki, jos toinenkin. Kuunlaskusolmu, Aurinko, Merkurius ja Venus ovat konjunktiossa skorpionin merkissä. Perjantaina 11.11. Kuunlaskusolmu on 13 astetta ja Venus 23 astetta, joten näiden välillä on 10 asteen orbi eli etäisyys. Oppositiossa on Kuunnoususolmu sekä Uranus. Saturnuksen neliöt kumpaankin suuntaan muodostaa tästä T-risti kuvion. Saturnus tarkistaa oppositiossa olevien tekijöiden välisen jännitteen. Mitkä tekijät elämässäsi tukevat sinua? Mitkä vaativat rakenteellista tarkistamista?

”Jotkut uskovat, että kiinni pitäminen tekee vahvaksi, mutta joskus irti päästäminen tekee. ” -Herman Hesse

 

 

Perääntyvän Neptunuksen ja Lilithin sekä Pallaksen kolmiot Auringolle, Merkuriukselle ja Venukselle muodostavat kultaisen vesikolmion. Kartassa ei näy Lilithin symbolia, mutta se on 23 astetta ravun merkissä, Pallaksen vieressä. Neptunuksen vieressä oleva perääntyvä Jupiter osallistuu kuvioon etäämmältä. Ensi viikon myötä sen ote alkaa vahvistua.

Ceres on 17 astetta neitsyen merkissä. Sen sekstiili Auringolle, Merkuriukselle sekä väljästi Venukselle vahvistaa skorpionin energioita. Ceres on luonteeltaan Pluton kaltainen, jos ajatellaan sen syväluotaavaa puolta. Cereksen sekstiilit Pallakselle sekä Lilithille ovat väljät, mutta jos ne otetaan mukaan, tästä muodostuu Leija suurkuvio.

Ensiviikon keskiviikkona 16.11. Venus ja torstaina 17.11. Merkurius siirtyvät jousimiehen merkkiin. Sitä ennen ne viimeistelevät skorpionin vesienergiat.

"Näkösi tulee selväksi vasta, kun voit katsoa omaan sydämeesi. Kuka katsoo ulos, näkee unia; joka katsoo sisälle, herää. "- Carl Jung

 

Joskus tarvitsemme tahdonvoimaa, jotta voimme tarkastella asioita, joita emme välttämättä haluaisi nähdä itsessämme. Siinä tarvitaan myös armollisuutta. Ääripäinä voisi ilmaista, että on ihmisiä, jotka keskittyvät toisten ihmisten vikoihin sekä niitä, jotka keskittyvät omiin vikoihin liian vahvalla intensiivisyydellä. Kumpikaan vaihtoehto ei tuota hedelmällistä tulosta. On tärkeää olla tietoinen omista haasteista ja pyrkiä kehittämään itseään parempaan suuntaan. Toisten ihmisten arvostelun sijaan, on hyvä kääntää katse rakentaviin asioihin. Tämä ei tarkoita, etteikö haasteista tulisi puhua, vaan pikemminkin voi miettiä miten niistä puhuu. Jos puhuminen vahvistaa negatiivisuutta, siitä voi muodostua kierre, joka toistaa itseään.  Parhaimmillaan se lisää ymmärrystä ja mahdollisesti auttaa vapautumaan vaikeista asioista.

Me käymme jatkuvasti keskustelua myös itsemme kanssa. Jos puhuisit kaikki ajatuksesi ääneen ja kuuntelisit ne jälkikäteen, olisiko puheesi linjassa päivätietoisuutesi kanssa? Kaikki on energiaa. Jos emme anna haasteellisten tunteiden tai pelkojen tulla tietoiseen mieleen ja purkautua, ne saattavat koteloitua ja vaikuttaa piilevästi tekoihimme ja päätöksiimme. Jos taas annamme niiden tulla pintaan, voimme ymmärtää paremmin itseämme sekä antaa kivulle tarvittavaa huomiota. Tämä on parantavaa sekä vastuullista. Silloin voimme myös katkaista mahdollisia aiheutuneita ja jo olevia kierteitä.

”Ihmisen perimmäinen valinta -sikäli kuin hän haluaa ylittää itsensä- on se, luodako vai tuhota, rakastaako vai vihata”. Erich Fromm

Pluton sekstiilit Venukselle ja pikkuhiljaa myös Merkuriukselle sekä Auringolle tukevat ajassa olevaa skorpionin energiaa. Tämä on hyvä aika hiljentyä sekä vahvistaa alitajuntaa ja syviä juuria.

Perääntyvän Marsin ja perääntyvän Neptunuksen välinen neliö voi tuntua hämmentävältä. Mars on kaksosten merkissä, joten perääntyvä vaihe ei ole levollisimmasta päästä. Perjantaina 11.11. Kuu ohittaa Marsin, joten on hyvä ottaa mahdollisimman rauhallisesti, ettei yllättävät reaktiot niin tunteiden kuin myös toiminnan saralla pääse sekoittamaan liikaa.

Siinä missä Vestan ja Marsin välinen kolmio lisää sydämen sykettä positiivisesti, Marsin ja Pluton välinen kvinkunssi saattaa puskea hikeä pintaan. Sisäiset vaatimustasot sekä odotukset on hyvä tarkistaa. Näin voimme löytää tasapainoa ja selkeyttä, mutta myös niitä asioita, jotka saavat sydämemme sykkimään ja ruokkivat meitä.

”Hiljaisuudella on monet kasvot. Se on näkymätön ja ilmenee niin monin tavoin. Hiljaisuus on aine, jossa me elämme. Se ympäröi meitä kuin ilma kuin valo kuin pimeys. Elämä kasvaa hiljaisuudesta. Siemenet kypsyvät sen sylissä.” -Anne Fried

Lempeää viikonloppua! <3 Johanna

 

Teoskuva; Tiina Poutanen