-

Alkaneen joulukuun tunnelmat

Pohdintoja ajasta

Venus ja Merkurius ovat konjunktiossa jousimiehen merkissä ja oppositiossa kaksosten merkissä olevaan perääntyvään Marsiin. Perääntyvän Neptunuksen neliöt täydentävät oppositiosta T-risti kuvion. Jos käyttää laajaa 10 asteen orbia, mukaan voi ottaa Jupiterinkin neliöt. Neptunusta ja Jupiteria vastapäätä oppositiossa on Ceres, jonka neliöt Marsille, Venukselle ja Merkuriukselle aktivoi ajallisen Suuri risti kuvion.

 

Ajassa on levottomuutta, toiveita sekä arvomaailman ja käytännön elämän tarkastelua. Keskittyminen voi olla paikoin vaikeaa. Vaikka tuli polttaa jalkojen alla, on hyvä ottaa alkanut joulukuu rauhallisesti vastaan. Neptunuksen perääntyvä vaihe päättyy viikonloppuna ja maanantaina se pääsee etenemään normaaliin tahtiin. Saturnuksen kolmio Marsille ja sekstiiit Venukselle sekä Merkuriukselle vahvistaa ja tukee viikonlopun sumusukellusta. Se toimii ohjaavan majakan tavoin, jotta voimme laskea ankkurit ja levähtää hetken aikaa.

”Joskus koko päivän tärkein asia on lepohetkikahden syvän henkäyksen välillä.” —Etty Hillesum

 

Auringon ja perääntyvän Khironin välinen kolmio auttaa lataamaan akkuja. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Kuu ohittaa Khironin ja osallistuu omalla painollaan kolmio aspektiin mukaan. Khiron on haavoittunut parantaja sekä tietäjä, jonka viisaus sekä kyky ymmärtää elämää on omaa luokkaansa. On hyvä tankata sisäiset akut, koska pimeään vuoden aikaan kaikki valo tulee tarpeeseen.

”On virhe ajatella, että on jo myöhäistä muuttaa vanhoja huonoksi osoittautuneita tapoja ja tottumuksia. Jos napsautat huoneeseen valon päälle, ei ole väliä sillä, kuinka kauan huoneessa on ollut pimeää. Valo valaisee joka tapauksessa.” — Filosofi Vernon Howard

 

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Merkurius siirtyy kauriin merkkiin ja torstaina 8.12. kello 6:08 on Täysikuu kaksosten ilmamerkissä. Kuun vieressä on perääntyvä Mars, joka lisänsä Täydenkuun levottomuuteen.

Kaksoset yhdistävät nopeasti ja tehokkaasti monia erilaisia asioita. On kyse johtopäätöksistä, ihmisistä tai vaikka aikatauluista, kaksosilla on kyky pitää montaa rautaa tulessa. Se toimii tiettyyn pisteeseen saakka. Jos haalimme liikaa virikkeitä, emme pääse keskittymään mihinkään kunnolla.

Jousimiehen levottomuus on erilaista kuin kaksosten. Jousimies lähtee etsimään laajempia reviirejä sekä tekemään päätöksiä tulevaisuuden eteen. Jos nuolen ampuu liian kauaksi, sitä ei enää tavoita. Parhaimmillaan kaksosten ja jousimiehen yhdistelmästä syntyy innostunut ja optimistinen yhdistelmä, jonka voimin pääsemme pimeästä vuodenajasta eteenpäin. Ei kaikkia suuntaviivoja voi, eikä tarvitse tietää etukäteen, ne löytyvät matkan varrella. On kyse sitten sisäisistä seikkailuista tai konkreettisesta matkustamisesta, on levättävä tarpeeksi ja oltava tarkka liian suurien odotusten suhteen. Kun aikataulut eivät ole liian tiukat, seikkaillessa voi löytää enemmän kuin uskoisikaan.

"Jätä sydämessäsi tilaa käsittämättömälle."— Mary Oliver

Kaunista viikonloppua! <3 Johanna

 

Teoskuva; Tiina Poutanen