-

Alitajunnan syvä meri

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 18.2. Aurinko siirtyy vesimiehestä kalojen merkkiin. Se viimeistelee 12 merkin sarjan ja kevättalven, ennen kuin siirtyy 20.3. oinaan merkkiin. Kevätpäiväntasaus avaa astrologisen uuden vuoden. Talvi ja pimeys jäävät taakse. Sitä ennen Auringon ja Cereksen neliö muistuttaa kuinka tärkeää on ravita itseään ja sieluaan monin eri tavoin.

 

Nyt kun Pallas on mennyt oinaan merkkiin, sen elinvoima on täydessä tehossaan. Se raivaa tietä tulevalle kevätpäiväntasaukselle samaan aikaan kun Aurinko saattaa asioita päätökseen ennen uuden kierroksen alkamista.

 

Osaan sanoa kymmenellä kielellä kiitos,
osaan hyvää uutta vuotta toivottaa.
Mutta aamuöisin loistavaa tähteä en kiinni saa.

- Juice Leskinen, Rakkauden haudalla

 

Venus, Mars sekä Vesta ovat konjunktiossa kauriin merkissä. Edellä mainittujen tekijöiden sekstiili Neptunukselle tuo aikaan mystisyyttä, herkkyyttä sekä harmoniaa. Ajassa on myös elämänpaloa sekä omistautuvaa sydäntä. Näiden välinen yhdistelmä tasapainottaa ja auttaa luomaan uutta elämää.

 

Merkuriuksen ja Junon konjunktio vesimiehen merkissä on hyvää aikaa rakentavalle keskustelulle, yhteistyölle sekä sopimuksille. Ensi viikon aikana Merkurius vapautuu varjoalueeltaan.

 

”Elämä on aina näyttäytynyt minulle kasvina, joka elää juurakkonsa varassa. Sen todellinen elämä on näkymättömässä, kätketyssä juurakossa. Se osa kasvia, joka on näkyvillä, kestää vain kesän. Se, minkä voi nähdä, on vain kukinto, joka kuihtuu pian. Juurakko jää.”-C.G.Jung

 

Pluton kolmio skorpionin merkissä olevaan Kuunnoususolmuun sekä sekstiili härän merkissä olevaan Kuunlaskusolmuun tukee suurempaa muodonmuutosta. Keskiviikkona 16.2. oli Täysikuu leijonan merkissä. Täydenkuun aikaan Aurinko ja Kuu neliöivät Kuunsolmut. Hautunut jännite pääsee ohjautumaan ja rakentamaan jotain uutta.

 

Juice Leskisen syntymäkartta

 

Juice Leskinen on syntynyt 19.2.1950. Hänen kartallaan Aurinko on 0 astetta kalojen merkissä ja Merkurius 5 astetta vesimiehen merkissä. Tulevana lauantaina Aurinko sekä Merkurius ovat samoissa asteissa. Juicen syntymäkartalla on Auringon sekä Vestan konjunktio. Nyt kun saamme ajallisesti nauttia Venuksen, Marsin sekä Vestan konjunktiosta, on hyvä tasapainotta feminiininisiä ja maskuliinisia energioita sekä ruokkia sydämen tulta.

 

En kai tiedä, mitä tahdon elämältä
Vaan se tuskin löytyy tämän kauempaa
Pikku hetken kaikki tuntuu ikävältä
Mutta huomista on lupa odottaa

- Juice Leskinen, Vaiti, aivan hiljaa

 

Elämä muuttaa jatkuvasti muotoaan. Ajallisesti Jupiterin ja Uranuksen sekstiili tukee uudistumista, yllätyksellisyyttä sekä laajentumista. Kalojen aikaan liittyy unelmat, unet sekä luovuus. Meissä jokaisessa on paljon enemmän kerroksia kuin tiedämmekään. Alitajunta on kuin syvä meri. Se ohjaa meitä mystisesti, ilman että aina edes tiedostamme sitä. Suurimmat oivallukset ja kokemukset tulevat tavallisen arjen ja elämän keskellä. Meidän on vain herättävä näkemään ja kokemaan se, jolle ei ole sanoja.

 

”Vesissä toinen silmä, toinen kirkas”. -William Shakespeare

Lempeää viikonloppua <3 Johanna

 

Lauantain kartta

 

Emmi Vuorinen, Unikkomeri