-

Alitajunnan hiljainen voima

Pohdintoja ajasta

Torstaina 29.9. Venus siirtyi vaa`an merkkiin. Venus on Auringon vieressä (6 asteen etäisyydellä) ja oppositiossa perääntyvään Jupiteriin. Venus on omimmillaan ollessaan härän tai vaa`an merkissä. Aurinko nostaa sen vielä entisestään näkyviin ja muistuttaa tarkistamaan rakkauteen, arvomaailmaan sekä elämän nautintoihin liittyviä tekijöitä.

Vaaka etsii harmoniaa, joten perääntyvän Jupiterin paine voi tuntua ärsykkeeltä. Siinä missä Jupiteriin liitetään onnenkantamoiset ja laajentuminen, myös Venus tarvitsee osansa onnesta. Onko sitten kyseessä tahtojen taistelu vai tasapainon tarkistuspiste, sillä on sanomansa. Jos katsomme liian kauas, emme välttämättä näe asioita, jotka on ratkaistava ensin, jotta pääsemme aikanaan määränpäähän.

Auringon ja Pallaksen välinen neliö tarkentuu alkuviikolle mentäessä. Pallas on viisas soturi jumalatar, joka osasi ajatella isoja kokonaisuuksia. Parhaimmillaan voimme antaa eriparisille tekijöille tilaa löytää omat luonnolliset paikkansa.

”Yksi tietäjänkoulutukseni kaikkein vaikeimmista vaiheista oli oppia tarkastelemaan tilannetta arvostelematta ja antamatta tunteilleen valtaa - mutta juuri tällä tavoin voit vapauttaa omaa voimaasi niin, että siitä on todella apua toisille.” – Karhunsydän, Creek-intiaani, Muskogee-heimon johtaja

Merkuriuksen perääntyvä vaihe päättyy sunnuntaina 2.10. Sen jälkeen se viettää hetken varjoalueella ennen kuin pääsee täyteen vauhtiinsa. Merkurius on neitsyen merkissä ja oppositiossa perääntyvään Neptunukseen sekä kolmiossa perääntyvään Plutoon. Siinä missä Neptunuksen oppositio hämmentää, Pluton kolmio vahvistaa. Pluto symboloi alkuvoimaa ja vaistonvaraisuutta. Merkuriuksen ja perääntyvän Vestan välinen kvinkunssi voi tuntua ristiriitaiselta. Vesta symboloi omistautumista ja keskittymistä, mutta kvinkunssi on alitajuinen haastekulma. Jos yritämme pakottaa itseämme tekemään päätöksiä, voi olla Vestan liekki sammuu alta aikayksikön. Alitajunnassa on paljon asioita, joita päivätietoisuutemme ei aina tiedosta. Niiden työstäminen vaatii aikansa, jota meidän tulisi kunnioittaa. Nyt ennen kuin Merkurius pääsee omaan luonnolliseen rytmiinsä, on hyvä antaa mielelle hetken lepohetki.  

"Monet kuvittelevat, että näynhakumatkalla nähdään jonkinlainen ilmestys. Heidän täytyy ymmärtää, että voima ei aina näyttäydy suurten ja mahtavien asioiden muodossa. Voit etsiä jotakin suurta, mutta pieneen asiaan voi sisältyä suuri voima. Me mutkistamme elämää ajattelemalla, että koko elämäni on yhtä murhenäytelmää, sillä tarkoituksena on elää yksinkertaista elämää ja nauttia siitä. Salli pienten asioiden täyttää joitakin unelmistasi ja toiveistasi. " - Karhunsydän, Creek-intiaani, Muskogee-heimon johtaja

Merkuriuksen ja Marsin välinen neliö voi pistää aivosähköt sekaisin. Mars on kaksosten merkissä ollessaan hyvin vilkas ja aktiivinen. Kun se on neliössä Merkuriukseen sekä Neptunukseen, siitä täydentyy T-risti kuvio. Voi olla, että joudumme tekemään hieman enemmän töitä, jotta saamme otteen siitä, miten ja miksi toimimme. Kun Mars on kolmiossa perääntyvään Saturnukseen sekä perääntyvään Vestaan periksiantamattomuutta löytyy. Ehkä voimme asettua leirinuotion äärelle ja keskittyä vahvistamaan sisäistä liekkiä.

”Ihmisen perimmäinen valinta-sikäli kuin hän haluaa ylittää itsensä- on se, luodako vai tuhota, rakastaako vai vihata”. -Erich Fromm 

Lempeää viikonloppua! <3 Johanna


Teoskuva; Tiina Poutanen