-

Valonsilta

Pohdintoja ajasta

 

Perjantaina Aurinko on 7 ja Mars 10 astetta vaa`an merkissä. Vastapäätä oppositiossa on perääntyvä Khiron haastamassa Auringon sekä Marsin maskuliiniset energiat. Aurinko sekä Mars ovat tiukoilla myös perääntyvän Uranuksen sekä perääntyvän Pallaksen kvinkussien myötä. Ensi viikolla olevan Uudenkuun aikaan tämä kuvio on tarkimmillaan. Tästä hieman myöhemmin lisää.

 

Paineet ja jännitteet voivat tuntua raskailta. Khiron on haavoittunut parantaja, jonka symboliikkaan liittyy luonnollisen rytmin palauttaminen. On hyvä kuunnella normaalia tarkempaa kehon viestejä sekä toimia sen mukaisesti. Siinä missä joku tarvitsee lepoa nukkumisen tai vetäytymisen myötä, toisella se voi olla luonnossa liikkumista tai hyvässä seurassa olemista.

 

Kun virtaava vesi kohtaa tiellään esteen, joka tukkii sen tien, se pysähtyy. Se kokoaa massaansa ja voimaansa, ja nousee pikkuhiljaa esteen tasolle, ja lopulta ylittää sen. Älä sinäkään käänny ja pakene, koska takaa et löydä mitään arvokasta. Älä myöskään ryntää suin päin kohti vaaraa. Tee niin kuin virtaava vesi. Pysähdy ja kerää voimiasi, kunnes edessä oleva este ei enää tuki tietäsi. -I. Ching

 

Oppositio on merkitty keltaisella ja kultainen ilma kolmio violetilla värillä kartalle.

 

Perääntyvä Merkurius on perjantaina 24, sunnuntaina 22 ja keskiviikkona Uudenkuun kartalla 20 astetta vaa`an merkissä. Sanansaattajan kolmio perääntyvälle Jupiterille on luonnollisesti positiivinen asia, mutta sen suhteen on hyvä olla tarkkana. Saatamme olla liian optimistisia omien voimavarojen tai jaksamisen suhteen ja luvata tai odottaa liikoja. Perääntyvän Pluton neliö sekä perääntyvän Neptunuksen kvinkunssi saattavat tuntua kiviltä kengissä. Jotta voit olla rennommin, on hyvä olla tarpeeksi aikaa tyhjätä kenkiä rauhassa. Yllättävät oivallukset voivat löytyä, vaikka kenkiä tyhjätessä.

 

Aikaansaamisen jalon taidon lisäksi hallitse myös se jalo taito, että jätät asioita tekemättä. Elämän viisaus muodostuu epäolennaisuuksien eliminoimisesta. — Lin Jutang

 

Perjantaina Venus on 22 astetta skorpionin merkissä. Vaikka neliö Jupiteriin on haasteellinen, Neptunuksen sekä Pluton positiiviset kulmat tukevat Venuksen aistivaa ja nautinnollista puolta. Ehkä viikonlopun aikana on hyvä ottaa tilaa nauttia niistä asioista, joille ei koskaan tunnu jäävän aikaa. On paljon asioita, joita on suhteellisen helppo toteuttaa, kun vain ottaa niille otettavan ajan. Voit vahvistaa aistejasi. Muistatko miltä vasta leikattu nurmikko tuoksuu? Pystytkö palauttamaan mieleesi laineiden äänen maatessasi veden äärellä kauniina kesäpäivänä? Tai kuinka sauna rentouttaa lihakset ja lämmittää ihoa? Mitkä maut ovat jääneet parhaimpina mieleesi? Löydä itsellesi tähän hetkeen sopivimmat asiat, jotka vahvistava ja ravitsevat sinua. Torstaina 7.10. Venus siirtyy jousimiehen merkkiin.

 

Keskiviikkona 6.10 kello 14:05 on Uusikuu 13 astetta vaa`an merkissä. Mukana paketissa on Mars samoissa asteluvuissa. Jos olet ottanut sitä ennen Khironin neuvoista kopin, Uudenkuun aikainen oppositio voi olla korjaavaa aikaa. Haavoittunut parantaja pääsee toteuttamaan tietämystään käytännössä ja uusiutuvat energiat kantavat pitkään.

 

Oppositio on merkitty violetilla ja Jod kuvio keltaisella värillä kartalle.

 

Uudenkuun kartalle muodostuu Jod eli Jumalan sormi suurkuvio. Uranus on 13 astetta härän merkissä ja Pallas 12 astetta kalojen merkissä, Auringon, Kuun ja Marsin ollessa Jodin kärkenä. Alitajuiset vaatimukset voivat ylikorostua. Toisilla se korostuu enemmän itseä kohtaan, kun taas toisilla muita ihmisiä kohtaan. Uudenkuun nouseva merkki on jousimies ja vastapäätä oleva laskeva merkki on kaksosissa. Laskeva merkki on 9, Ceres 12 ja Lilith 8 astetta kaksosissa. Kuunnoususolmu on 6. huoneessa muistuttamassa levon ja puhdistautumisen tarpeesta. Kukapa meistä ei aika ajoin kerryttäisi Kuun kulhoa liian täyteen, joten on hyvä pistää vedet virtaamaan. Siinä missä viikonloppu on levon aikaa, Uudenkuun ja tulevan viikon puoliväli on puhdistumisen sekä sisäisen vahvistumisen aikaa.

 

Olemme ihoon käärittyjä tähtiä. Valo, jota etsit, on aina ollut sisällä. -Rumi

Oheisen linkin kautta löydät 10€ hinnalla tulevan Uudenkuun työkirjan.