-

Uusikuu sekä auringonpimennys torstaina 10.6.

Pohdintoja ajasta

Torstaina 10.6. klo 13:52 on uusikuu sekä auringonpimennys kaksosten merkissä. Kuu on auringon ja maan välissä, niin että nämä kaikki kolme ovat suorassa linjassa toisiinsa nähden. Kuu menee auringon eteen, peittäen auringon. Kuun liikkeitä on seurattu kautta aikojen ja niihin liittyy paljon kansantaruja sekä uskomuksia. 

Kuu on maan kiertolainen, joka heijastaa auringonvaloa. Kuun ollessa Auringon edessä, maahan heijastuu kuun varjo. Astrologisesti kuu on luonteeltaan feminiininen, siinä missä aurinko on maskuliininen. Yhdessä nämä ovat taivaallinen pariskunta, jotka ovat sidoksissa toisiinsa, aivan kuin yin ja yang. 

Kuu symboloi alitajuntaa, tunteita, vaistoja sekä nopeita reaktioita. Kaksosten merkki on nopea ja ilmamerkin tavoin, siitä voi olla vaikea saada otetta. Tämänkertainen uusikuu ja pimennys on tunnelmaltaan kuin perhonen, joka kuoriutuu kotelostaan. Kuoriutumiseen voi liittyä pelkoja tai alkukantaisia hallitsemattomia tunteita, jotka tulevat yllättäen, emmekä välttämättä hallitse niitä.  

Carl Gustav Jung on kirjoittanut paljon alitajunnasta sekä tiedostamattomasta puolesta, joka on osa kollektiivista ja ihmiskunnan yhteistä pääomaa. Tämän lisäksi meillä jokaisella on henkilökohtainen reviiri, jossa käymme läpi omia tunteita sekä kokemuksia. Pimennysten aikaan on entistä tärkeämpää pysyä omassa voimassaan, ilman että menee mukaan kollektiiviseen sekametelisoppaan. Pimennykset ovat hyvä aika rentoutua, meditoida sekä kohdata nousevat tunteet mahdollisimman autenttisella tavalla. Varjotyöskentelyä voisi verrata lempeään puhdistuskuuriin, jossa annamme vanhan kuonan nousta ihon pintaan ja puhdistua luontaisesti, ilman pakotteita. Tätä ei tule pakottaa, vaan antaa sen tapahtua omalla painollaan. Uusikuu avaa uudet energiat ja näin voimme mennä kevyemmin askelein eteenpäin. Mielen sekä ajatusten nopeus voi olla paikoin haasteellista, joten silloin on hyvä keskittyä hengittämään ja antaa sen ohjata meidät oikeanlaiseen tyhjään tilaan, jossa voimme ladata akkumme.