-

Uusikuu lauantaina 10.7.

Pohdintoja ajasta

Lauantaina 10.7. klo 4:16 on uusikuu. Aurinko ja kuu ovat kummatkin 18 astetta ravun vesimerkissä. Uusikuu aloittaa jotain uutta. Kun taivaallinen pariskunta, Yin ja Yang yhdistävät voimansa, on aika miettiä mihin energiansa kohdistaa. Ravun merkki on tunnusteleva ja aistiva. Se on määrätietoinen omalla herkällä tavallaan. Jos rapu vetäytyy kuoreensa, siinä ei kuoreen koputtelut auta.

 

Usein katsomme elämäämme saavutusten tai epäonnistumisten kautta. Se että olemme saavuttaneet jotain kertoo, että olemme joutuneet kompuroimaankin. Harjoitellessa käymme läpi laajan kirjon tunteita. Epäonnistumiset näyttävät ne kohdat joita tulee harjoitella lisää tai kokeilla jotain uutta tapaa ajatella ja toimia. Jos keskitämme liikaa energiaa epäonnistumisiin, saatamme joutua kierteeseen, joka syö voimavaroja.

 

Uudenkuun aikana on hyvä tarkistaa matkalaukun sisältö ja ottaa sieltä turhat rasitteet pois. Kaikenlaista tunne- sekä ajatuskuonaa muodostuu huomaamatta. Uudenkuun aikaan on suotuisaa pitää hengähdyshetki ja katsoa omaa elämää uusin silmin.

 

Nyt on hyvä aika keskittyä tunteisiin sekä asioihin, jotka vahvistavat sekä ravitsevat. Tuntoaistia voi herätellä monin tavoin. Miltä tuuli, aurinko ja vesi tuntuvat iholla? Laita silmät kiinni ja hengitä syvään kesän täyteläistä voimaa. Keskity syömään hitaasti nautiskellen, niin että voit jälkikäteenkin muistaa miltä ruoka maistui ja tuoksui. Luonto on aarrearkku, joka tarjoaa meille runsaasti sielun ruokaa monin eri tavoin. Pysähtymällä voimme nähdä kuinka paljon meillä on jo nyt asioita, joita pidämme merkittävinä. Mikään ei ole itsestään selvää. Olemme ehkä joskus unelmoineet asioista, joita meillä nyt on, mutta olemme unohtaneet ne uusien toiveiden varjoon. Nyt on hyvä aika nauttia jo olevasta sadosta. Siitä saamme voimaa mennä eteenpäin

 

Avainsanat ovat uudistuminen, keventäminen, vahvistuminen, aistit, ravinto sekä sielunruoka