-

Uusikuu jousimiehen merkissä ja auringonpimennys

Pohdintoja ajasta

Lauantaina 4.12. klo 9:43 on Uusikuu jousimiehen merkissä ja täydellinen auringonpimennys. Skorpionin syvien vesien jälkeen, jousimies laajentaa reviiriä ja etsii merkitystä sekä toivoa. Jousimies on muuttuva tulimerkki. Se muuntaa

tulensa suurempaa kokonaisuutta sekä ymmärrystä varten. Uudenkuun kyljessä on Vesta, joka symboloi omistautuvaa sydämen tulta, joten ajan luonne on tältäkin osin kiihkeää.

 

Etsimme sydämen viisautta ja valoa, jotta voimme valaista sekä omaa että muiden matkaa talven pimeiden kuukausien läpi. Jousimies on tiedonjanoinen optimisti sekä seikkailija, joka etsii totuutta. Merkkiin liitetään itsenäisyys, vapaudenkaipuu sekä idealistisuus.

 

Linnunradan toisella puolella on kentaurin tähdistö ja sitä vastapäätä jousimiehen tähdistö, joka liitetään jousimieheen, Jupiteriin sekä paikoin Khironiin. Khiron symboloi myös kentaurin tähdistöä.

 

Jupiterin velipuoli Khiron, on kartan haavoittunut parantaja sekä viisas tietäjä. Kun Khiron sai myrkkynuolesta jalkaansa, hän joutui käymään läpi kipua sekä avuttomuutta, koska ei kyennytkään parantamaan itseään. Myöhemmin Khiron nostettiin jousimiehen tähdistöksi, jota myös Jupiter edustaa.

 

Arkkityyppisesti jousimieheen liitetään eläimen vaistonvaraisuus sekä ihmisen

kyky toimia sekä etsiä merkitystä.  Jousimiehen aika herättää meidät etsimään uusia tuulia. Kaipaamme merkityksellisyyttä sekä toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Jotta voimme nähdä, että elämä kantaa, meidän tulee olla maltillisia ja antaa sisäisen valon vahvistua. Valo on pienen liekin tavoin aistittavissa. Luonto on nukkuvassa tilassa.

 

Ei ole tarkoitus käyttää kertynyttä pääomaa kerrasta. Laajentuminen voi olla myös sisäisen viisauden ja ymmärryksen kasvattamista, eikä se välttämättä liity ulkoisiin asioihin. Kun kohtaamme syvällä sisällämme olevan sydämen liekin, olemme oman voimamme äärellä.

 

AVAINSANOJA

 

Laajentuminen, optimistisuus, toivo, ulospäinsuuntautunut, sisäinen ohjautuvuus, tasapaino, kohtuus, ihmissuhteet, oppiminen, opettaminen, tiedonjakaminen, vapaus, levottomuus, innostuminen, seikkailut, oma totuus, näkemykset, sisäinen liekki, itsenäisyys