-

Uudenkuun timantteja

Pohdintoja ajasta

Lauantaina 10.7. klo 4:16 on Uusikuu 18 astetta ravun vesimerkissä. Uusikuu on konjunktiossa nousevaan merkkiin ja oppositiossa laskevaan merkkiin, jonka kyljessä hieman etäämmällä on perääntyvä Pluto. Khiron neliö Uudenkuun lisäksi nousevan sekä laskevan merkin. Siinä missä Uusikuu on yleensä uusiutuvaa aikaa, nyt se saattaa tuntua hieman jähmeämmältä. 

Perääntyvä Neptunus on 23 asteessa kalojen merkissä. Sen kolmio pehmentää ja herkistää Uudenkuun tunnelmat. Tuntosarvien avulla voi aistia ympäristön tunnelmia sekä päivittää omaa jaksamistaan normaalia paremmin. Uranuksen sekstiili keventää tunnelmaa sopivilla henkäyksissä, joten ajassa on lämmön lisäksi kevyt hengittää.

Uni on parasta meditaatiota. -Dalai Lama

Sunnuntaina 11.7. Merkurius siirtyy kaksosten merkistä ravun merkkiin. Neptunuksen, Pluton, Vestan sekä Pallaksen haastekulmat alkavat hälvetä, mutta Uudenkuun kartalle ne antavat lisävärinsä. Onneksi perääntyvä Jupiter ottaa Merkuriuksen kolmion muodossa kaksin käsin vastaan. Uudenkuun kartalla Mc eli keskipäivän piste sekä Ic eli keskiyönpiste ovat tukemassa Merkuriusta. Sanansaattaja pääsee kulkemaan niin alitajunnan sekä päivätietoisuuden välillä varsin mutkattomasti. Uudenkuun paineista voi syntyä timantteja.

Vanha cherokee-intiaani kertoi eräänä iltana lapsenlapselleen ihmisten sisällä tapahtuvasta taistelusta. Hän sanoi: ”Poikani, meidän kaikkien sisällä taistelee kaksi sutta. Toinen on paha. Se on kiukku, kateus, mustasukkaisuus, suru, katumus, ahneus, ylimielisyys, itsesääli, syyllisyys, inho, alemmuudentunne, valheet, väärä ylpeys, ylemmyydentunne ja ego. Toinen on hyvä. Se on ilo, rauha, toivo, tyyneys, nöyryys, lempeys, hyvänsuopuus, empatia, anteliaisuus, totuus, myötätunto ja usko.”

Lapsenlapsi ajatteli asiaa hetken ja kysyi sitten isoisältään: ”Kumpi susi voittaa?” 

Vanha cherokee vastasi yksinkertaisesti: ”Se, jota ruokit.”

Christopher K. Germer; Myötätunnon tie

Mars ja Venus ovat leijonan merkissä ja väljässä oppositiossa perääntyvään Saturnukseen. Ankkuri antaa jo hieman paremmin liikkuma varaa. Uranuksen neliöt tuntuvat vielä, mutta nekin alkavat pikkuhiljaa väljentyä. Sukat saattavat silti pyöriä jaloissa, joten ankkurin keventyessä on hyvä tunnistaa, ettei lähde kuluttamaan syntyvää energiaa kerrasta. Khironin parantavien energioiden on hyvä antaa eheyttää jälkilämmöllään.

Saturnus sekä Khiron ovat edelleen suotuisissa kulmissa Kuunsolmuihin, joten antaa kesän vahvistaa sekä parantaa, jotta voimme nähdä elämän kantavaa voimaa sekä viisautta paremmin.

Tähdet

Yön tullen
minä seison portailla kuuntelemassa,
tähdet parveilevat puutarhassa
ja minä seison pimeässä.
Kuule, tähti putosi helähtäen!
Älä astu ruohikolle paljain jaloin:
puutarhani on sirpaleita täynnä.

-Edith Södergran

Ohessa lisätietoa alkavasta uudistetusta Astrologian alkeet verkkokurssista
Sekä tulevasta Asteroidit workshopista

Lempeää Uudenkuun aikaa! 

Ystävällisin terveisin  

Johanna Vilén 


Emmi Vuorinen; Kristallivuori