-

Tyhjän päällä, paineen alla

Pohdintoja ajasta

Torstaina 28.1. klo 21:16 on ollut Täysikuu, minkä jälkimainingeissa kellumme viikonlopun ajan. Aurinko sekä Jupiter ovat tarkassa yhtymässä vesimiehen merkissä. Saturnus on hieman etäämmällä, mutta mukana Auringon ja Jupiterin huumassa. Tässä on hyvä lataus vesimiehen aikaan. 

Jos haluat saada kalaa, opi kuuntelemaan joen ääntä.
– Irlantilainen sananlasku 

Saturnus, Aurinko, Jupiter, Pallas sekä Merkurius ovat kaikki Vesimiehen merkissä ja Täydenkuun kartalla viidennessä huoneessa. Viides huone edustaa Auringon huonetta ja leijonan merkkiä. Sisäisen lapsen ja luovuuden huone elää kulta-aikaa. Oppositiossa yhdennessätoista huoneessa on Kuu leijonan merkissä. Yhdestoista huone edustaa vesimiehen sekä Uranuksen energiaa, joten Täysikuu keikauttaa nämä päälaelleen.  

Kahdeksannessa huoneessa, neliössä Kuuhun sekä Aurinkoon, Jupiteriin että Saturnukseen on Lilith, Mars ja Uranus härän merkissä. Kahdeksas huone symboloi Plutoa sekä skorpionia. Lilith, Mars ja Uranus ovat luonteeltaan arvaamattomia. Neliöt voivat saada aikaan teräviä ärsykkeitä ja reaktiot voivat olla sen mukaisia. 

Puolet erehdyksistämme syntyy siitä, että käytämme tunteita silloin kun pitäisi ajatella ja ajattelemme silloin kun pitäisi tuntea. - J.C. Collins 

Venuksen ja Pluton yhtymä kauriissa osuu Täydenkuun kartalla neljänteen huoneeseen. Tämä keskiyön ja kodin sekä perheen huone on alitajuinen ja se symboloi sisäistä turvaa. Kuunlaskusolmu on jousimiehen merkissä ja yhtymässä keskiyön pisteeseen, vaikka onkin kolmannen huoneen puolella. Menneisyyteen liittyvät teemat nousevat ihon pintaan. Kuunnoususolmu on kaksosten merkissä ja yhtymässä keskipäivän pisteeseen, mikä on kartan korkein piste. Kuunnoususolmu on yhdeksännen huoneen puolella. Täydenkuun aika on hyvä aika tiedostaa alitajunnassa piileviä kipupisteitä. Toivottavaa olisi mahdollisuuksien mukaan vapautua niistä, eikä jäädä syväsukelluksiin pinnan alle.  

Jos sinulla on kiire, älä tee mitään. - Anton Tsehovi 

Neljäs, kahdeksas sekä kahdestoista huone ovat vesihuoneita. Kun Vesta on kahdennessatoista huoneessa ja neitsyen merkissä, ajassa on ylipapittaren pyhää viisautta. Vestan oppositio Neptunuksen ja Cereksen yhtymälle, muistuttaa tarpeista sekä itsestään huolehtimisesta. Tämäkin oppositio tuo huoneet ristiriitaisiin valoihin. Kahdestoista huone on kalojen sekä Neptunuksen huone. Vestan valo neitsyen merkissä, on tarkkanäköistä ja tutkivaa. Kuudes huone on neitsyen ja Merkuriuksen huone. Neptunus ja Ceres ovat siellä kalojen merkissä. 

Neptunus sekä Ceres ovat neliössä kumpaankin Kuunsolmuun. Vaikka ajassa on painetta ja uupumusta, siinä on sopivasti ärsykkeitä, mitkä estävät meitä vaipumasta liian syviin talviuniin. Elämän nälkä herättää henkiin ja saa meidät pikkuhiljaa etsimään ravitsevia lähteitä.  

Haavoittunut parantaja Khiron on positiivisissa kulmissa Kuuhun sekä Saturnuksen, Auringon ja Jupiterin yhtymään. Khiron on oinaan alkukantaisessa merkissä, joten sen energia on vaistonvaraista ja elinvoimaista.  

Merkuriuksen perääntyvä vaihe tuntuu. Virallisesti se alkaa 31.1. ja päättyy 20.2. Olemme sen myötä hidastuvissa tunnelmissa. Joskus sen myötä voi löytää jotain yllättävämpää kuin osaisi toivoakaan.  

Ideat ovat kuin kaloja, voi pysytellä matalassa vedessä. Mutta jos tahtoo saada isoja kaloja, pitää mennä syvemmälle. Oikein syvällä kalat ovat voimakkaampia ja puhtaampia. Ne ovat valtavia ja abstrakteja. Ja hyvin kauniita. -David Lynch 

Kaunista viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin 
Johanna Vilén