-

Tunnelman luomista ja elämän suuntaviivoja

Pohdintoja ajasta

Tiistaina 7.9. oli Uusikuu. Aurinko ja Kuu olivat 14 astetta neitsyen merkissä. Sunnuntain vaihtuessa maanantaihin Kuu on ohittanut Marsin, Merkuriuksen, Vestan, Venuksen sekä Kuunalasolmun.

 

Aamun voi saavuttaa vain kulkemalla yön polun kautta. -Kahlil Gibran

 

 

 

Karttaan on merkitty Aurinko, josta nuolta seuraamalla voi nähdä Kuun kulun sunnuntain ja maanantain vastaiseen yöhön. Olen ympyröinyt Kuun ja Junon. Samassa kohdassa on Kuunalasolmu, vaikka sitä ei ole piirretty karttaan. Vastapäätä oppositiossa on Kuunyläsolmu, Ceres sekä Lilith.  

 

Kuunyläsolmu on kaksosten merkissä Cereksen sekä Lilithin kanssa. Kuunalasolmu on vastapäätä jousimiehen merkissä Kuun ja Junon kanssa. Tämänkertainen Uusikuu oli puhdistautumisen ja selkeyttämisen aikaa. Nyt on hyvä aika kasvattaa ja vahvistaa syntynyttä voimaa sekä mahdollisuuksien mukaan riisua viimeisetkin painolastit hartioilta.

 

Vapauden voima on rajaton, kaikkiin suuntiin. Se on taivas sisälläsi. -Munkki Serafim

 

Kuunalasolmu on niin kutsuttu menneisyyden piste, joka pitää sisällään sekä haasteita että valmiuksia. Kuun valaistessa se aktivoituu ja nostaa alitajuiset reaktiot pintaan. Tämä voi olla innostavaa ja tulista aikaa, jossa Kuun valo heijastaa asioita, joita meidän tulisi nähdä.

 

Kuunyläsolmu eli niin kutsuttu elämäntehtävän piste on kasvusuunta, jota kohden voimme kurkotella. Tarpeet, henkinen että konkreettinen ravinto, itsenäisyys, oma voima sekä ihmissuhteet ja rakkaus ovat suurennuslasin alla. Kuunsolmut ovat normaalia vahvemmin latautuneita. Siinä missä ne normaalisti ovat perääntyvässä vaiheessa, nyt ne ovat pysähtyneessä ja hautuneessa tilassa.

 

Joskus koko päivän tärkein asia on lepohetkikahden syvän henkäyksen välillä. -Etty Hillesum

 

Auringon ja perääntyvien Neptunuksen ja Pallaksen oppositio saattaa aiheuttaa tuskastumista. Siinä missä Aurinko on neitsyen viisaassa ja analyyttisessä merkissä, Neptunuksen sumentavat energiat saattavat hämmentää. Pallaksen terävä järki voisi symboloida matalapaineen keskellä valaisevaa salamaa. Hetkittäiset heikotukset eivät estä ajatuksen juoksua, vaan pikemminkin saattavat avata jotain uutta näkökulmaa. Auringon ja perääntyvän Pluton kolmio on jo aistittavissa, vaikka onkin tarkimmillaan vasta ensi viikolla.

 

Mikään ei ole aikaa arvokkaampaa, sillä se on ikuisuuden hinta. -Louis Bourdaloue

 

Perjantaina 10.9. Venus siirtyy skorpionin merkkiin ja keskiviikkona 15.9. Mars siirtyy vaa`an merkkiin. Merkurius on varjoalueella enne 27.9. alkavaa perääntyvää vaihetta. Ajassa on muutoksen tuntua. Se on luonteeltaan aistivaa ja tunnustelevaa. Tästä voi ammentaa sisäistä voimaa, joka ravitsee sydämen valoa.

 

Kaunista viikonloppua!