-

Tulinen Täysikuu

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 5.6. klo 22:12 on Täysikuu jousimiehen tulimerkissä. Täysikuu laukaisee raketin tavoin kesän alkaneeksi. Osittainen Kuunpimennys hämmentää ilotulituksen värikirjoa.

Auringon ja Kuun oppositio on vastakkainasettelua. Kun mukaan ottaa näiden puolivälissä olevan Marsin, tästä muodostuu T-risti kuvio. Aurinko ja Kuu ovat taivaanvalot. Tämä taivaallinen pariskunta etsii tasapainoa Auringon ollessa kaksosten ilmamerkissä ja Kuun jousimiehen tulimerkissä. Levottomuutta ja etsivää uteliaisuutta riittää. Ehkä suurempi kysymys onkin että kulkeeko jaksaminen ja energiataso samaan tahtiin levottomuuden kanssa. Mars, Ceres sekä Neptunus ovat yhtymässä kalojen vesimerkissä. Tämä on hyvin laiska asema Marsin muuten niin kiihkeälle energialle. Vaikka mukana on valtava määrä herkkyyttä ja tunteiden vahvuutta, se ei välttämättä tunnu fyysisesti samalta. Jos osaat heittäytyä lempeän virran vietäväksi ja kellua laineiden mukana, tämä on erittäin rentouttavaa aikaa. Jos taas takaraivossa kolkuttaa vaatimukset ja odotukset, energiat valuvat samoin tein kun ovat tulleetkin.

Neptunus lisää unien, alitajunnan ja tunteiden herkkyyttä, siinä missä Ceres `sielun ruokaa` ja tarpeita. Mars on hyvin fyysinen. On tärkeä tunnistaa kehon, mielen ja sielun tarpeet. Se ei tarkoita mitään koko elämänmittaista suunnitelmaa, vaan juuri nyt ja tässä hetkessä antaa sisäisten signaalien ohjata itsessään. Jos kaipaat hierontaa, saunaa, kupillisen kahvia tai normaalia enemmän unta, tee sille tilaa. Sinun sisäinen viisautesi on paras ja viisain ohjaaja, kun vain annat sen saada äänensä kuuluviin.

Siinä missä Aurinko ja Kuu ovat toistensa parivaljakko, ovat myös Mars ja Venus toistensa kumppanit. Perääntyvä Venus on yhtymässä Aurinkoon ja näin ollen haastekulmissa sekä Kuuhun, että Marsiin, Neptunukseen sekä Cerekseen. Venus ja Kuu edustavat feminiinistä voimaa. Aurinko ja Mars edustavat maskuliinista voimaa. Nyt kun nämä kaikki tekijät `tökkivät` tosiaan ristiin rastiin, voi olla että tunteet ovat hieman sekaisin. Ajassa ei ole pelkästään `mies- ja naisenergioiden` eriparisuutta, vaan samanaikaisesti maskuliiniset energiat ottavat toisistaan mittaa ja feminiiniset puolet kiilaavat toistensa kylkeen.

`Moni ihminen menettää osan onnestaan, ei siksi etteivätkö he olisi sitä löytäneet, vaan siksi, etteivät he pysähdy nauttimaan siitä.` -William Feather

Joskus tässä elämän `sekametelisopassa` on vaikea nauttia elämästä. Tuntuu kuin pitäisi olla itse elämiselle oma aikansa, kun kaikki muu vie niin ison siivun siitä. Todellisuudessa se kaikki muu on juuri tätä elämää. Jos nyt kuulisimme jonkin pysäyttävän uutisen, kokisimme kiitollisuutta siitä että voimme laittaa pyykkejä kuivamaan tai elää tavallista `arkielämää`. Juuri tässä hetkessä ja ainaisessa sopivassa keskeneräisyydessä piilee tarvittavat avaimet tavallisten työkalujen muodossa.

Perääntyvien planeetoiden määrä on suuri. Ajallisesti se on inventaarion ja `lopputarkastuksen` kulta-aikaa. Voimme miettiä mielen muuttolaatikoiden keskellä mitä tarvitsemme ja mitä on liikaa. Yhden kokonaisuuden muodostaa perääntyvät Pluto, Jupiter, Pallas sekä Saturnus. Pallas on `palannut` takaisin kauriin merkkiin. Perääntyvä Venus on aivan oma kokonaisuutensa. Aika aktivoi Venuksen ruusukuvion ja `raskausajan`.  Voimme arvioida arvomaailman, rakkauden, elämän laadun sekä talouden yhtenäistä pakettia uusin silmin. Näemmekö itsessämme olevia mahdollisuuksia, osaammeko rakastaa myös itseämme ja mikä riittää siihen että koemme elämämme mielekkääksi. Hyvin usein näemme toisissa ihmisissä mahdollisuuksia, mutta emme näe niitä itsessämme. Samoin voimme ajatella muista ihmisistä hyvää ja nähdä kuinka toiset `ansaitsevat rakkautta`, mutta me itse emme. Me emme aina koe riittävämme itsellemme. Vaikka luulemme olevamme sinut itsemme kanssa, saatamme piilevästi `puhua` itsellemme hyvin vaativasti tai jopa alistavasti. Myös työn ja talouden tasapaino on hyvä tarkistaa. Jos uuvutat itsesi liialla tekemisellä, taloudella ei enää ole samanlaista arvoa kuin toivoisit. Et pääse nauttimaan sadosta, koska lomat saattavat mennä palautumiseen, eikä suinkaan elämiseen. Tällä tarkoitan elämän isompia vuosirenkaita. Aika ajoin on hyvä tarkistaa suuntaviivoja myös laajemmasta perspektiivistä. Mitä kohti olemme menossa?

`Katso tarkkaan nykyisyyttä, jota rakennat. Sen pitäisi muistuttaa tulevaisuutta, josta unelmoit.` -Alice Walker

18.6. alkaa myös Merkuriuksen ja 23.6 Neptunuksen perääntyvät vaiheet. Asiat eivät aina suju suunnitelmien mukaisesti. Muuttuvia tekijöitä on ja niitä tulee olemaan. Tällä hetkellä Merkurius on katvealueella, koputtelemassa oven takana. Se on ravun merkissä ja neliössä oinaan merkissä olevaan Khironiin sekä vaa`an merkissä olevaan Junoon. Tällä hetkellä antaisin omien ajatusten purkautumiselle aikaa. Kun saa rauhassa ja omaan tahtiin käydä läpi mielensä sopukoita, alkaa tunteet helpottua. Meidän ei aina tarvitse tietää vastausta tai lopputulosta saadaksemme rauhaa. Meidän täytyy antaa paineen purkautua ja asettua luonnollisiin uomiinsa, jolloin keskeneräisyys ei tunnu niin haasteelliselta. On niin paljon asioita, mitä emme voi nopeuttaa, vaikka kuinka yrittäisimme. Emme voi edes ajatella tai oppia määräänsä enempää ilman että sähköpiuhat kärähtävät.

Kannattaa katsoa mihin kohtaan kartallanne Täysikuu sekä Venus osuvat. Ne ovat tämän hetken kompassit. Jos teet Täydenkuun syntymäkartan, saat sen laittamalla syntymätiedoiksi 5.6.2020 klo 22:12 ja paikkakunnaksi esimerkiksi Tampere (paikkakunnalla ei ole tässä tapauksessa niin isoa merkitystä). Kun teet oman syntymäkartan, voit katsoa merkkien ja astelukujen perusteella mihin kohtaa omaa karttaasi nämä tekijät osuvat. Voit vaikka piirtää ne karttaasi mukaan.

`Me käyttäydymme niin kuin mukavuudet ja ylellisyys olisivat elämän päätarpeita, vaikka onnellisiksi tullaksemme tarvitsemme vain jotakin mistä innostua.` -Charles Kigsley

Lempeää, kaunista ja nautinnollista Täydenkuun viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén