-

Tulevan Täydenkuun ja Kuunpimennyksen tunnelmia

Pohdintoja ajasta

Aurinko on juuri siirtynyt hitaasta härän merkistä vauhdikkaaseen kaksosten merkkiin. Jupiterin neliö voi lisätä levottomuutta, jolloin sukat pyörivät jaloissa turhankin vikkelään. Keskiviikkona 26.5. klo 14:13 on Täysikuu jousimiehen tulimerkissä. Jupiter heijastaa neliöt Täydenkuun kuninkaallisille, jolloin sekä Aurinko että Kuu joutuvat miettimään tarkemmin, kuinka energiansa kohdistaa. Täydenkuun kartalla Aurinko on 9. huoneessa ja Kuu 3. huoneessa. 9. huone edustaa jousimiehen maailmanvalloittavaa sekä optimistista luonnetta, kun taas 3. huone symboloi kaksosten kommunikoivaa sekä ajattelevaa puolta. Ajassa on mielenkiintoista ristiriitaisuutta.

Täydenkuun aikaan Aurinko ja Kuu ovat oppositiossa. Maa on taivaallisten vanhempien välissä, mutta feminiininen Kuu on kääriytynyt huntuun. Tämän kertainen Täysikuu on samalla Superkuu eli Kuu on radallaan lähimpänä maata. Tämän kertainen Täysikuu on myös täydellinen Kuunpimennys eli Aurinko on Kuunnoususolmulla ja Kuu Kuunlaskusolmulla. Jousimiehen tulimerkki sekä kaksosten ilmamerkki etsivät sopivaa tasapainoa ja täyttymystään.

Jos metsään haluat mennä nyt…

Merkurius on varjoalueella ennen 30.5. alkavaa perääntyvää vaihettaan. Täydenkuun kartalla Merkurius on 24 astetta ja Venus 21 astetta kaksosissa. Neptunus sekä Pallas ovat 22 astetta ja laskeva merkki eli Dc on 21 astetta kalojen merkissä sekä nouseva merkki eli Asc 21 astetta neitsyen merkkiä. Merkurius sekä Venus tulevat haastetuksi neliöiden muodossa. Perääntyvän Pluton alitajuinen haastekulma eli kvinkunssi Merkuriukselle, ei helpota sanansaattajan roolia lainkaan.

… Niin takuulla yllätyt

Neptunuksen sekä Pallaksen tuki Marsille helpottaa paineisuutta. Mars on ravun herkässä ja aistivassa merkissä. Perääntyvän Pluton oppositio sekä perääntyvän Junon kvinkunssi tarkistavat Marsin hien sietokyvyn siinä määrin, että ehkä kannattaa suosiolla antautua metsän kannattelemaksi.

On virhe ajatella, että on jo myöhäistä muuttaa vanhoja huonoksi osoittautuneita tapoja ja tottumuksia. Jos napsautat huoneeseen valon päälle, ei ole väliä sillä, kuinka kauan huoneessa on ollut pimeää. Valo valaisee joka tapauksessa. — Filosofi Vernon Howard

Sekä Khiron että Saturnus ovat positiivisissa kulmissa kumpaankin Kuunsolmuun nähden. Saturnus on myös varjoalueella ennen 24.5. alkavaa perääntymistä, joten sen vaikutus on normaalia intensiivisempi. Khiron on mytologisesti viisas tietäjä sekä haavoittunut parantaja. Saturnus tarkastaa rakennusmateriaalin kestävyyden sekä talon rakenteet suurennuslasilla. Vaikka ajassa on raskaitakin energioita sekä levottomuutta, siinä on myös mahdollisuuksia. 

Elämä on puhdas liekki, ja me elämme sisässämme olevan näkymättömän auringon mukaan. - Sir Thomas Browne

Metsästä voi löytyä mitä kaunein ja eheyttävin piilopirtti, jossa voi ladata akkunsa. Tämä piilopirtti voi olla voimapaikka, jonne voimme mennä tulevaisuudessakin kohtaamaan luonnon alkukantaista sekä pyhää voimaa. Vaikka kollektiiviset energiat voivat olla uuvuttavia, jokaisen meidän sisältä löytyy lämmittävä ja tiedostava Aurinko energia, johon voimme olla yhteydessä. Vaikka valo tuo varjot näkyviin, Jungin varjotyöskentely on eheyttävää ja lempeää varjojen kohtaamista, joka voimistaa. Ehkä valot näyttävät myös sen, että usein suurimmat pelkomme ja kipumme ohjaavat eteenpäin ja meillä on mahdollisuus eheytyä sekä kasvaa niin sisäistä kuin ulkoistakin valoa kohden.

Valveilla olevilla yksi yhteinen maailma, mutta nukkuessaan jokainen kääntyy omaan maailmaansa.  - Herakleitos

Lempeää viikonloppua sekä tulevan Täydenkuun aikaa! 

Ystävällisin terveisin 
Johanna Vilén