-

Tulen ja ilman Täysikuu

Pohdintoja ajasta

Sunnuntaina 28.3. klo 21:48 on Täysikuu. Tämän kertainen Täysikuu on erittäin dynaaminen. Aurinko, Venus sekä Khiron ovat konjunktiossa oinaan merkissä ja vastapäätä oppositiossa on Kuu vaa`an merkissä. Täydenkuun kartalla Aurinko, Venus sekä Khiron ovat kolmiossa leijonan merkissä olevaan keskipäivän pisteeseen (MC). Planeetta rykelmä tukee myös keskiyön pisteen (IC) sekä Saturnuksen konjunktiota, niiden ollessa vesimiehen merkissä. Voisi ajatella niiden valaisevan kirkkaimman päivän sekä syvimmän alitajuisen yön yhtäaikaisesti.  

Aurinko, Venus sekä Khiron ovat alitajuisessa haastekulmassa eli kvinkunssissa perääntyvään Vestaan. Siinä missä kaipaamme valoa, saatamme myös pelätä, riittävätkö rahkeemme pitämään elämän ja sydämen valoa sekä intohimoa hengissä. 

Kuu, Kuunnoususolmu, Mars, Saturnus sekä keskiyön piste muodostavat kultaisen ilma merkkien kolmion. Kuu on vaa`an, IC ja Saturnus vesimiehen sekä Kuunnoususolmu ja Mars kaksosten merkeissä.  Uranuksen tarkka kvinkunssi Kuulle lisää aikaan arvaamattomuutta. Kultaisen kolmion lisäksi Saturnus, IC, Aurinko, Venus, Khiron, Mars sekä Kuunnoususolmu muodostavat pikkukolmion, kokonaisuudesta rakentuu suurkuvio nimeltään Leija. 

Merkurius ja Neptunus ovat konjunktiossa kalojen merkissä. Tämä on erittäin herkkää ja alitajuntaa herättelevä kuvio.  Merkurius sekä Neptunus ovat myös sekstiilissä Lilithiin, mitä kautta aikaan tulee aimoannos oikukasta energiaa. Tätä voi tietoisesti käyttää omien varjojen käsittelyssä, mutta on varottava, ettei lähde käyttämään kyseistä voimaa väärin. Riskeihin kuuluu, että tiedostamattaan katsoo sokeita pisteitään itselleen oikeutetulla tavalla, eikä näe omia varjojaan, vaan kohdistaa kaukoputken muihin ihmisiin. Silloin saattaa toimia juuri päinvastaisella tavalla kuin olisi toivottavaa. Haastekierteet voi välttää, ottamalla rauhallista aikaa ja tilaa omien varjojen kohtaamiseen. Siellä on sekä vahvuutemme, että haasteemme, joten niiden katsomiseen tarvitaan yllättävän paljon neutraalia sekä kyseenalaistavaa katsontakantaa.  

Kuuntelu on arvokasta vasta kun kuulee asioita, joita ei haluaisi kuulla. - Feargal Quinn  

Se mille puolustaudumme, vie voimia. C.G. Jungin varjotyöskentely auttaa kohtaamaan omia sokeita pisteitä lempeällä sekä terveellä tavalla. Alitajuntamme on kuin sisäinen kompassi. Meillä kaikilla on pelkoja sekä sokeita pisteitä häpeineen. Ne hallitsevat salakavalasti valintoja, tunteita sekä ajatuksiamme. Kun uskallamme kohdata niitä, saamme valtavasti voimaa käyttöömme ja uskallamme muuttaa elämämme suuntaa aivan eri tavoin. Valinnoistamme tulee tietoisempia.  

On itä ja länsi ja välissä rautaesirippu, siinä kaikki. Sama asetelma on meissä kaikissa. Tietoinen ja tiedoton, niiden välissä rautaesirippu. - C.G. Jung 

Tapahtuessaan oivallukset ja muutokset voivat olla hyvin nopeita. Joskus avaimet ovat lähempänä kuin aavistammekaan.  Ne tulevat esiin tavallisessa elettävässä arjessa ja kohtaamisissa. Vastuunottaminen tuo itsenäisyyttä, mikä vaikuttaa onnistumistunteeseen ja kehittymiseen. Varjojen kohtaamisen tarkoitus ei ole vaikeuttaa elämäämme, vaan vapauttaa ja itsenäistää. Me voimme löytää oman voimamme, oman paikkamme elämässä ja tulla itseksemme. Näin alamme rakentamaan itsemme näköistä tulevaisuutta.

Carl Gustav Jung puhuu kerrosmaisesta sielunelämästä, mikä pitää sisällään
1) Tietoisuuden alue, minä itse.
2) Henkilökohtainen tiedoton.
3) Kollektiivinen Tajuton/Tiedoton. 

Jungin teoriassa arkkityypit eli alkumielikuvat, muodostavat kaikille ihmisille yhteisen kollektiivisen alitajunnan. Hänen mukaansa meidän on kohdattava niin kollektiivinen kuin oma henkilökohtainenkin alitajunta, jotta voimme "tulla omaksi itseksemme". 

Tietoisuuden alueella ajattelu sekä tunne ovat vastaparit, samoin kuin aistiminen ja intuitio. Näiden neljän tasapaino olisi tila mitä tavoitella. Näin voimme löytää psyykkistä realistisuutta. Tämä pitää sisällään asioita, joita jo tiedostamme. 

Henkilökohtainen tiedoton pitää sisällään tiedostamattomat muistot, varjo, unet, henkilöt, joihin varjot provosoidaan. Tämä aiheuttaa luonnollisesti torjuntaa. Sekä tietoisuuden alue, että henkilökohtainen tiedoton ovat kollektiivisen tiedottoman sivutuotteita. 

Kollektiivinen Tajuton/Tiedoton on alkuperäinen. Se saattaa tulla esille unien kautta tai vaikka vaara tilanteiden kohdatessa. Siihen liittyvät aidot vaistot, voima, vietti, alkukantaisuus, objektiivinen sielun elämä, toisten kanssa samankaltaiset kokemukset, arkkityypit ja mytologia. Se on sielun elämän syvin kerrostuma, emmekä saa siihen helposti yhteyttä. Oikein ymmärrettynä se edustaa sielullista terveyttä ja elämän viisautta. Jungin kollektiivioppi perustuu fysiologisesti perittyyn aivostruktuuriin. Suhteellisen samat kysymykset ovat kaikkialla ja meillä kaikilla.  

Emme voi muuttaa kaikkea kohtaamaamme. Emme voi muuttaa mitään ennen kuin olemme kohdanneet sen. — Kirjailija James Baldwin

Ajallisesti Ceres antaa tukensa Marsille sekä Kuunsolmuille. Voimme löytää ravitsee maaperää ja sielun ruokaa, kun vain jaksamme tunnistaa niiden edessä olevia esteitä. Olemme menossa elämää kohti. 

Lempeää Täydenkuun viikonloppua! 

Ystävällisin terveisin 
Johanna Vilén