-

Tiistaina 21.9. on Täysikuu ja keskiviikkona Syyspäiväntasaus

Pohdintoja ajasta

Tiistaina 21.9. klo 2:54 on Täysikuu kalojen vesimerkissä. Keskiviikkona 22.9. klo 22:20 on Syyspäiväntasaus, jolloin Aurinko siirtyy vaa`an ilmamerkkiin.

Syyskuun Täysikuuta kutsutaan nimillä; sadonkorjuu kuu, sadonkuu, keltaisten lehtien kuu, viiniköynnös kuu, viinikuu, laulu kuu, pähkinäpensas tai pähkinäpuu kuu.

Tämänkertainen Täysikuu on luonteeltaan mystinen ja herkkä. Kuu on kalojen viimeisessä, maailmankaikkeuteen sulautuvassa merkissä. Se viimeistelee kierroksen, ennen siirtymistään oinaan merkkiin. Aurinko on neitsyen tarkkailevassa ylipapittaren merkissä. Unien sekä alitajunnan merkitys nousee entistä vahvempana esille. Tämä on yksi kulminaatiopiste siirtyessä kesän valosta sisäisen valon maisemiin.

Ajassa on intuition ja viisauden yhteisvaikutusta. Jos Täydenkuun aistiminen herättää levottomuutta tai ylivirikkeisyyttä, on hyvä vetäytyä puhdistamaan mieli, keho sekä tunteet vanhasta energia kuormasta. Joskus pelot tai huolet voivat yli korostua ja tällöin emme kuule enää puhdasta intuition ääntä. Pelot liittyvät kuormittumiseen ja väsymykseen, jolloin voi olla vaikea kuulla sydämensä ääntä.

Täysikuu sekä Syyspäiväntasaus valmistelee meitä kääriytymään levolliseen vaiheeseen, jossa saamme olla hieman hitaammalla. Niin kuin karhut menevät talviunille, myös me voimme valmistautua uudenlaiseen elämänrytmiin. Sisäinen valo vahvistuu ja ohjaa meitä majakan tavoin löytämään omannäköisiä sekä tuntuisia asioita.

Japanissa vietetään kevätpäivän- ja syyspäiväntasauksen aikaan Ohigan juhlaa. Sanan Ohigan merkitsee toista rantaa. Buddhalaisen uskomuksen mukaan elävien ja kuolleiden maailmojen väliset rajat hälvenevät näinä aikoina ja näin voimme muistella ja pyhittää aikaa myös poismenneiden rakkaiden muistolle.

"Näkösi tulee selväksi vasta, kun voit katsoa omaan sydämeesi. Kuka katsoo ulos, näkee unia; joka katsoo sisälle, herää. "- Carl Jung

Avainsanat; intuitio, mystinen, herkkä, aistiva, luovuus, unet, alitajunta, täydentyminen, tasapaino, sisäinen voima ja valo

Oheisen linkin kautta voit ostaa Täydenkuun työkirjan 10€ hinnalla.