-

Tieto ei aina lisää tuskaa

Pohdintoja ajasta

Lauantaina 27.1 Mars siirtyy jousimiehen merkkiin. Tämä tuo niin toiminta- kuin seikkailuvoimaa mukanaan. Marsin ja Khironin kolmio auttaa löytämään eheyttäviä toimintamalleja ja huomaamaan yhtäaikaisesti mitkä totutuista toimintamalleista eivät enää toimi. Jousimies painotteisuus on luonteeltaan optimistinen ja utelias.

`Jos Kolumbuksella olisi ollut neuvoa antava komitea, hän olisi luultavasti yhä telakalla`. -Arthur Goldberg

Merkurius kommunikoinnin, oivaltamisen ja tiedon sisäistämisen planeetta on viikonloppuna vahvasti esillä. Khironin sekstiili Merkuriukselle on parhaimmillaan parantavaa oivaltamista ja kommunikoimista. Uranuksen neliö helpottaa irtipäästämistä vanhoista malleista, mutta myös auttaa kyseenalaistamaan omia sekä toisten mielipiteitä. Tämän viikon keskiviikkona 24.1 on ollut tarkka Merkuriuksen sekä Pluton yhtymä, mikä tuntuu vielä viikonlopun aikana. Tämä vie esiin nousseet asiat syvemmälle oivaltamisen tasolle. 31.1 oleva Täysikuu ja Kuun pimennys uumoilevat jo tunnelmaltaan. Näitä viikonlopun energioita on hyvä tietoisesti ottaa käyttöön ja näin päästä vahvemmin kiinni `omaan voimaansa`.

Viikonlopussa on sopivasti sielun ja mielen ruokaa, mutta myös toiminnallista ja vapauttavaa voimaa. Nämä tukevat toisiaan varsin harmonisesti. Parhaimmat oivallukset muuttavat tämän hetken lisäksi tulevaisuuttamme. Kreikkalaisen Arkhimedeksen kuuluisa `Heureka`- huudahdus tapahtui hänen astuessaan kylpyyn ja samalla oivaltaneen veden tilavuudesta uusia oivalluksia. Hän oli asiasta niin innostunut, että oli kuuleman mukaan juossut alasti kaupungin halki. Tähän aikaan vuodesta en suosittele alasti juoksemista Suomen leveysasteilla, mutta oivaltamista ja ajattelun herättämistä kylläkin. Onnellista viikonloppua kaikille!

`Älä sure sitä, että maailma muuttuu - jos se pysyisi vakaana, muuttumattomana, olisi todella syytä surra`. – William C. Bryant