-

Täysikuu torstaina 24.6.

Pohdintoja ajasta

Torstaina 24.6. klo 21:39 on Täysikuu kauriin maamerkissä. Täydenkuun aikaan Aurinko ja Kuu ovat vastakkain eli oppositiossa. Aurinko on luonteeltaan maskuliininen, siinä missä Kuu on feminiininen.  

Olemme kesäpäivänseisauksen sekä juhannuksen lämpimissä ja ravitsevissa tunnelmissa. Aurinko on ravun aistivassa vesimerkissä. Juhannusta on pidetty Ukon juhlana sekä Johannes Kastajan muistopäivänä. Saunavihdat, saunominen ja uiminen liittyivät puhdistautumiseen. Juhannuskokkojen ja metelöinnin tarkoitus oli karkottaa pahoja henkiä sekä lisätä onnellisuutta ja hedelmällisyyttä.  

Voimme ladata akkumme keskikesän valovoimaisella sekä tunnevahvalla energialla. Täydenkuun aikaan tunteet voivat yli korostua. Toiset purkavat niitä näkyvämmin, kun taas toiset kääntyvät sisäänpäin. Saatamme ymmärtää väärin toisten reaktioita, mutta on myös mahdollista, että omat tunteet pääsevät yllättämään. Jos olemme olleet kiireisiä, emme ehkä ole tunnistaneet sisäisiä signaaleja ja Täydenkuun aikaan ne voivat nousta esille.  

Jotta saamme runsasta satoa, meidän kannattaa miettiä, mitkä asiat tukevat jaksamistamme eniten. Tämä voi olla yhtä lailla täyttymyksen kuin myös vastakkainasettelun tai ristiriitojen uuvuttamaa aikaa. Olemme osa luontoa ja meidän tulisi seurata luonnonrytmejä. Jos olemme uupuneita ja annamme itsellemme luvan antautua ajan aalloille lepäämään, voimme eheytyä sekä vahvistua.  

Jos tunteita, ajatuksia tai ihmisiä on liikaa, olemme kuin neljän ruuhkassa, jossa emme kuule edes omaa ääntämme. Välillä on hyvä vetäytyä sisäiseen pyhäkköön ja olla tekemättömässä olemisen tilassa. Näin voimme nauttia paremmin Täydenkuun parhaista puolista. 

Avainsanat ovat lepo, puhdistautuminen, luonnonvoimista eheytyminen sekä runsaus. Tarvitsemme maata jalkojen alle ja tuntuvia sekä ravitsevia asioita. Uiminen, saunominen, raittiin ilman hengittäminen ja kiireettömyys ovat sielun ruokaa parhaimmillaan. Pieniltä tuntuvat asiat, ovat elämän tärkeimpiä rakennusmateriaaleja. Lempeää Täydenkuun ja juhannuksen aikaa!