-

Täysikuu ja osittainen Kuunpimennys

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 19.11. kello 10:59 on Täysikuu ja osittainen kuunpimennys. Aurinko on skorpionin ja Kuu härän merkissä.

Kuunnoususolmulla Kuun lisäksi on Plejadit. Muinaisina aikoina merimiehet suunnistivat Plejadien valossa. Seitsemän sisaruksen juuret ovat syvällä maan muistissa. Monissa muinaisissa kulttuureissa uskottiin, että he olivat seitsemän maan alkuperäistä äitiä. Egyptissä heitä kunnioitettiin yhtenä jumalatar Isisin muodoista. Plejadit ovat myös ensimmäisiä kirjallisuudessa mainittuja tähtiä. Tämän kertaisen Täydenkuun aikana Plejadit valaisevat Kuunnoususolmun ja Kuun.

Kuunlaskusolmulla on Auringon lisäksi Vesta, joka symboloi omistautuvaa sydämen liekkiä. Kun keskitymme kuuntelemaan sydämen ääntä, voimme löytää merkityksellisyyttä sekä kestävää ja kantavaa voimaa. Sen ei tarvitse olla suurieleistä, vaan pikemminkin vakaata, rauhallista ja maanläheistä.

Aika on yhtäaikaisesti intensiivistä ja vaistonvaraista että uusiutuvaa sekä herkkää. Pluton positiiviset kulmat tukevat Täydenkuun muodonmuutosta. Neptunuksen positiiviset kulmat herkistävät ja ohjaavat kuulemaan intuition sanomia.

Täydenkuun aika on tunteikasta ja usein myös vastakkainasettelujen aikaa. Kun Aurinko ja Kuu ovat vastakkain eli oppositiossa, olisi tarkoitus löytää niiden välille yhdistävä silta. Parhaimmillaan Täysikuu ravitsee ja vahvistaa, jotta voimme tankata itsemme uudenlaisella energialla.

Samoin kuin Yin ja Yang, myös Aurinko ja Kuu täydentävät toisensa. Siinä missä Aurinko on luonteeltaan maskuliininen, Kuu on feminiininen. Meissä kaikissa on kummatkin puolet, jotka parhaimmillaan puhaltavat yhteen hiileen. Välillä niiden välillä voi olla epätasapainoa, jolloin meidän tulisi päivittää itsemme ja elämäntilanteemme uudelleen. Elämä on aina sopivan rosoista ja keskeneräistä, mutta silloin olemme linjassa oman sielunsuunnitelman suhteen. Voimme samaan aikaan syventää juuria sekä kasvattaa oksistoa, jolloin elämänpuu on kestävä ja vakaa.

 

Avainsanat; Muodonmuutos, elämän kiertokulku, valinnat, päätökset, uusiutuminen, sisäinen valo, sydämen ääni, vaistot, herkkyys, intuitio

 

Jos haluat tutustua Täydenkuun työkirjaan tai kuukausittain julkaistaviin Uudenkuun ja Täydenkuun työkirjoihin, tämän linkin kautta saat lisätietoa.

 

Lempeää Täydenkuun aikaa <3 Johanna