-

Sydämen valoa

Pohdintoja ajasta

Sunnuntaina 19.12. kello 6:37 on Täysikuu kaksosten merkissä, Auringon ollessa jousimiehen merkissä. Kaksosten ilma ja jousimiehen tuli kohtaavat, joten ajassa on leimahtavaa tunnelmaa. Kun vielä jousimiehen hallitseva planeetta Jupiter on positiivisissa kulmissa Aurinkoon sekä Kuuhun aika voi olla varsin vauhdikasta.

 

Venuksen perääntyvä vaihe alkaa lauantaina 18.12. Samaisena päivänä Khironin perääntyvä vaihe päättyy, mutta Khiron lepäilee muutaman päivän ennen etenemistään. Pluto ja Venus ovat konjunktiossa kauriin merkissä haastaen Täydenkuun kvinkunssin eli alitajuisen haastekulman myötä.

 

Perääntyvä Ceres on kaksosten merkissä Kuunnoususolmulla. Tiistaina 21.12. Ceres siirtyy härän merkkiin. Venuksen ja Pluton kolmio Cerekselle sekä Kuunnoususolmulle on ravitseva ja maadoittava tekijä. Jos olemme ylittäneet voimavaramme, tätä kautta voimme löytää juurevuutta.

 

Kuunnoususolmu on vielä kaksosten ja Kuunlaskusolmu jousimiehen merkissä. Torstaina 23.12. ne vaihtavat merkkiä noususolmun mennessä härän ja laskusolmun skorpionin merkkiin. Ceres muistuttaa noususolmulla niin henkisistä, kuin fyysisistä tarpeista. Emme voi unohtaa kumpaakaan, jos haluamme pitää tasapainoa yllä.

 

Kuunlaskusolmulla on Mars, joka pitää solmut aktiivisina. Myös Jupiterin neliöt Kuunsolmuille, Marsille sekä Cerekselle lisää aikaan levottomuutta. Hiljentyminen ja rauhoittuminen vaativat tietoista panostamista. Marsin ja Khironin kolmio auttaa eheytymään, mutta jos apinamieli on valloillaan, energiat voivat valua yhtä nopeasti kuin ovat tulleetkin.

 

Merkurius ja Juno ovat vierekkäin kauriin merkissä. Niiden yhteistyö perääntyvän Uranuksen kanssa voi tuntua helpottavalta, mutta on syytä olla maltillinen. Täydenkuun aika on muutenkin vilkas ja levoton. Uranuksen tuki voi lisätä kommunikointiin ja ajatteluun liiallista vauhdikkuutta. On riski luvata liikoja tai olla ylioptimistinen ajattelun ja suunnittelun suhteen.

 

Khironin neliö Merkuriukselle ja Junolle muistuttaa haavoittuneen parantajan sekä tietäjän merkityksestä. Sanat voivat haavoittaa. Myös se kuinka ajattelemme tai puhumme itsellemmekin voi olla haavoittavaa. Jos olemme pettyneitä itseemme, sisäinen puheemme voi olla varsin arvostelevaa. Vaikka luulisi että on helppo muuttaa ajattelun luonnetta, se ei aina ole niin yksinkertaista. Syvällä olevat tunteet purkautuvat pintaan ja pimeään vuodenaikaan lisääntyy myös melankolian riskit.

 

Jousimiehen tarot kortti on kohtuus. Se opettaa tasapainoa ja kärsivällisyyttä. Emme voi toimia ilman puntarointia, koska muuten saatamme tehdä liian nopeita johtopäätöksiä tai ratkaisuja. Kaksosten tarot kortti on rakastavaiset. Se yhdistää kaksi voimaa yhteen, tehden niistä kokonaisen.

 

Saturnalia on muinainen roomalainen juhla, jossa juhlitaan maatalouden sekä ajan jumalaa Saturnusta. Alkujaan juhla oli yhden päivän mittainen. Myöhemmin se laajentui viikon mittaiseksi ollen 17.–23.12. Normaalin arjen ja järjestyksen vastapainoksi Saturnalia oli kaoottinen juhla. Kuri ja järjestys oli hetkellisesti tauolla. Kaunat unohdettiin ja riidat annettiin anteeksi. Juhlat olivat runsaita ja niissä iloittiin yhdessä seurustellen sekä pelaten pelejä.

 

Kiinalainen Dong Zhi -festivaali juhlistaa talvipäivänseisauksen saapumista yhdistäen sekä tasapainottaen yinin ja yangin.

 

Germaaninen jumalatar Holda tunnetaan nimellä Äiti yö. Hänellä on sekä vaalea että tumma puoli, jotka liittyvät kesään ja talveen. Talven jumalattarena hän tuo ensimmäisen lumen. Hänen kerrotaan matkustaneen ympäri maailmaa vaunuillaan, pukeutuneena punaiseen tai valkoiseen viittaan sekä jakaneen onnea ja lahjoja häntä kunnioittaville.

 

Tiistaina 21.12. kello 17:59 on Talvipäivänseisaus, kun Aurinko siirtyy kauriin merkkiin. Tätä päivää on juhlittu monissa eri kulttuureissa Auringon ja valon uudelleensyntymisen juhlana. Ajassa vahvistuvat luonnonvoimat, vaistonvaraisuus sekä tietoisuus. Vahakynttilät symboloivat Talvipäivänseisauksen jälkeen palaavaa valoa sekä tiedon ja totuuden etsimistä.

 

Kun henki on vahva, niin vähäkin työ
Riittää maailman luomiseen

 

Tuomaan päivän ja joulun välistä aikaa, on kutsuttu pesäpäiviksi. Näiden kolmen päivän on hyvä kerryttää ja vahvistaa voimaansa. Sisäinen maailma voi olla varsin rikasta, joten siitä kannattaa ammentaa voimaa.


Tätä riemua aika ei syö
Ei se törmää maailmaan

 

Tämän kertainen Täysikuu mahdollistaa menneisyyden painolasteista vapautumisen, jos osaamme rauhoittaa itsemme ja mielemme. Pimeä vuodenaika alkaa pienin askelin taittumaan valon puolelle. Samoin kuin voimme kiireettömänä aamuna jäädä peiton alle makailemaan, voimme rauhassa tunnustella tämänhetkisiä suuntaviivoja. Ei kaikkia suuntaviivoja voi, eikä tarvitse tietää etukäteen, ne löytyvät matkan varrella.


Ja minä hymyilen kun sinut nään
Mä uskon aikaan toiseen:
Ei liput liehu sotaa julistain
Sinun kanssasi nousen hellimpään
Aamuun aurinkoiseen
Ja jonakin aamuna ennen sarastusta
Huomaat että musta
Aurinko nousee

 

-Juice Leskinen, Musta aurinko nousee

 

Lempeää Täydenkuun aikaa sekä tulevaa Talvipäivänseisausta! <3 Johanna

 

Jos haluat tutustua Täydenkuun työkirjaan, tämän linkin kautta saat lisätietoa.