-

Sunnuntaina 22.8. klo 15:01 on Täysikuu

Pohdintoja ajasta

Aurinko ja kuu ovat vastakkain eli oppositiossa. Tämä on toinen peräkkäinen Täysikuu vesimiehen merkissä, jolloin Aurinko on leijonan merkissä. Kyseessä on kausiluonteinen Sininen Kuu.

 

Auringon ja Kuun ollessa vastakkain, taivaan kuninkaalliset etsivät tasapainoa toistensa kautta. Kun saamme sisäiset energiamme tasapainoon, voimme kokea täyttymystä ja ladata akkumme

 

Elokuun täysikuuta kutsutaan nimillä sampikuu, vihreä maissikuu, viljakuu, hedelmäkuu ja ohrakuu. Sioux intiaanit kutsuivat sitä Kuuksi, jolloin asiat kypsyvät ja valmistuvat. Elokuu symboloi elonkorjuuta. Viljasato korjataan talteen. Elokuuta on kutsuttu myös kylvökuuksi.

 

23.8. Aurinko siirtyy neitsyen merkkiin. Muinaiset kreikkalaiset liittivät neitsyen tähdistön Demeter ja roomalaiset Ceres jumalattarelle. Nämä symboloivat maataloutta, ravintoa, viljaa, tarpeita sekä satoa. Neitsyt edusti sadon jumalatarta tai jumalattaren tytärtä Persephonea.

 

Muinaiset roomalaiset viettivät vuosittain 23.8. Vulcanalia-juhlaa Vulkanuksen kunniaksi. Vulkanus oli tulen, tulivuorten sekä sepäntaitojen jumala.

 

Tämän kertainen Täysikuu on muodonmuutoksen juhla, jolloin yksi aikajakso päättyy. Se on luomisen sekä uusiutumisen kulta-aikaa. Kuu on viimeistelemässä kesän hedelmällistä aikaa, ennen sadonkorjuuseen siirtymistä. Vaikka aika on ravitsevaa, siinä on samanaikaisesti luopumisen tuntua. Tämä on hyvä aika kerätä satoa. Mieti mitä asioita haluat elämästäsi kerätä talteen ja vahvistaa.  Mieti myös mistä luopumalla saat lisää voimia ja jaksamista.

 

On hyvä maadoittaa ja puhdistaa itsensä. Saatamme aistia liikaa ympäristön ja muiden ihmisten energioita. Aikaan kuuluu myös anteeksiannon, armollisuuden sekä myötätunnon energiat. Välillä saamme ohjaksista kiinni ja voimme luoda niiden kautta jotain uutta. Välillä saatamme menettää suunnan, mutta näkymätön siima pysyy silti.

 

AVAINSANOJA

Uusiutuminen, luovuus, terveys, voimavarat, salaperäisyys, viisaus, tietoisuus, armollisuus, anteeksianto, sydämen liekki, täyttymys, alitajunta, aistit, sisäinen ohjautuvuus sekä puhdistautuminen

 

Oheisen linkin kautta löydät sunnuntain Täydenkuun työkirjan 10€ hinnalla. Täydenkuun työkirja