-

Sukellus sisäiseen maailmaan

Pohdintoja ajasta

Vesissä toinen silmä, toinen kirkas. - William Shakespeare

Perjantaina 23.4. Mars siirtyy kaksosten merkistä ravun merkkiin. 19.4. Aurinko ja Merkurius siirtyivät oinaan merkistä härän merkkiin, jossa on myös Venus. Olemme siirtyneet tulimerkistä maamerkkiin ja ilmamerkistä vesimerkkiin. Aurinko ja Mars ovat luonteeltaan maskuliinisia. Niiden välinen sekstiili on positiivinen aspekti, joka lujittaa ja vahvistaa tahtotilaa.

Uranuksen, Venuksen, Merkuriuksen ja Auringon konjunktio muuntaa härkä energiaa arvaamattomammaksi. Uranus on mytologisesti taivaan alkuvoima. Uranuksen ja Gaian eli äitimaan liitosta on syntynyt suuri osa mytologisista hahmoista. Saturnuksen neliöt härässä olevalle stelliumille kyseenalaistaa ja tarkistaa, onko syntyvän voiman rakenteet tarpeeksi kestäviä. Saturnus oli yksi Uranuksen sekä Gaian lapsista, joka nousi isäänsä vastaan.

Kreikkalaiset eivät harrastaneet kohtuutta, teorioissaan enempää kuin käytännössäkään. Herakleitos väitti kaiken muuttuvan; Parmenides vastasi, ettei mikään muutu.  -Bertrand Russel

Tiistaina 27.4. klo 6:31 on Täysikuu skorpionin merkissä. Tämän kertainen Täysikuu on superkuu eli se on radallaan lähimpänä maata ja näyttää normaalia suuremmalta. Sydämen omistautuva pyhä liekki Vesta on neitsyen merkissä ja antaa tukensa Auringolle ja Kuulle. Siinä missä Aurinko ja Kuu ovat taivaan valot ja taivaallinen pariskunta, Vesta on palava soihtu, joka valaisee asioita, jotka ovat sydämen sekä merkityksen kannalta tärkeitä. 

Täydenkuun kartan nouseva merkki on 12 astetta kaksosissa, kun paikkakunnaksi laitetaan Tampere. Kuunnoususolmu on 11 astetta, joten se on konjunktiossa Nousevaan merkkiin. Sekä Khiron että Saturnus tukevat Kuunsolmujen sekä askendentin ja deskendentin välisen sillan. 

Vapauden voima on rajaton, kaikkiin suuntiin. Se on taivas sisälläsi. -Munkki Serafim

Tämän kerran Täysikuu nostaa ihmissuhteet sekä oman identiteetin ja elämäntarkoituksen kysymykset esille. Heräämme tutkimaan olemmeko omalla paikallamme elämme sekä sen merkityksellisyyden suhteen. Voimme vahvistaa omaa voimaamme keskittymällä asioihin, mitkä vahvistavat ja tukevat myös tulevaisuuden suuntaviivoja. Jos taas keskitymme asioihin, jotka upottavat tai vievät liian syviin vesiin, aika voi olla hyvin raskasta. Emme voi aina hallita tunteitamme, mutta jos uskallamme antautua kuulemaan alitajunnan syviä sanomia, voimme paremmin antautua niille. Usein haasteellinen käyttäytyminen kertoo puolustusmekanismeista, minkä takana on kipu. Haavoittuneet eläimet puolustautuvat raivokkaasti. Niin toimimme mekin. Täydenkuun aikaan tunteet voivat ylikorostua eli ne eivät aina kerro puhdasta sanomaa ihmisistä, joita kohtaamme tai tilanteista, mihin ajaudumme, vaan saatamme reagoida niihin normaalia vahvemmin. 

Pluton perääntyvä vaihe alkaa keskiviikkona 28.4. Tätä ennen se pysähtyy lisäten aikaan hautuvaa tunnelmaa. Pluto on kauriin merkissä. Sen neliö oinaan merkissä oleville Cerekselle sekä Erikselle voi nostaa eripuraisuudet, ristiriidat sekä tarpeet esille. Pluto on skorpionin hallitseva planeetta. Täydenkuun ollessa skorpionin merkissä, sekin vahvistaa Pluton ajallista merkitystä. Placidus huonejärjestelmällä Pluto on 10. huoneessa. Mc eli keskitaivaan piste on 20 ja Pluto on 26 astetta kauriin merkissä. 12. huone on erittäin vahvasti korostunut. Siellä on Pallas, Neptunus, Khiron, Eris, Ceres, Aurinko, Uranus, Venus, Merkurius sekä Lilith. Kuunsolmu on Tampereen tiedoilla (sekä siitä pohjoiseen) samaisessa huoneessa, mutta esimerkiksi Helsingin koordinaateilla 1. huoneessa. Kuu on 6.huoneessa. 12 ja 6. huoneen välinen silta on maailmankaikkeuden, äärettömyyden ja hahmottoman suhteuttamista arkeen, rutiineihin, perustarpeisiin, voimavaroihin sekä terveyteen. Jos emme pidä huolta jaksamisestamme, kadotamme itsemme. Jos taas annamme itsellemme luvallista aikaa olla tyhjän päällä, ilman odotuksia, voimme oivaltaa ja ymmärtää elämämme kannalta tärkeitä kokonaisuuksia. Elämänverkostot aktivoituvat aistittaviksi ja voimme päivittää itsemme samalla taajuudelle. 

Hiljaisuus on tila, jossa ihminen voi kuljeskella omassa syvyydessään. Voin olla yksin oman itseni kanssa ja tuntea, kuka olen. Olenko tyytyväinen siihen, mitä olen juuri nyt? Onko jotain sellaista, mitä minun täytyy tehdä voidakseni olla se, joka haluan olla? Sitä on hiljaisuus: Olla yksin oman itsensä kanssa ja ajatella, mitä haluaa olla ja tehdä. -Anne Fried

Lempeää viikonloppua sekä Täydenkuun aikaa!

Ystävällisin terveisin

Johanna Vilén