-

Sisäisen valon saattamana

Pohdintoja ajasta

Lauantaina 4.12. klo 9:43 on Uusikuu jousimiehen merkissä ja täydellinen auringonpimennys. Auringon ja Kuun kyljessä on Vesta, joka symboloi sydämen omistautuvaa tulta sekä sanansaattajana toimiva Merkurius. Kaikki edellä mainitut ovat nousevalla merkillä, joka on Uudenkuun kartalla luonnollisesti myös jousimiehen merkissä. Vastapäätä oppositiossa olevalla ihmissuhdepisteellä on Lilith kaksosten merkissä.

 

Ajan luonne on tulinen sekä kiihkeä. Saatamme reagoida tai ilmaista näkemyksiä liian voimakkaasti. Tarot korteissa jousimiehen korttina toimii kohtuus, mikä liittyy maltillisuuteen sekä tasapainoon. Jousimiehen hallitseva planeetta on Jupiter, joka laajentaa sen mihin osuu. Tässä on hyvät, että haastepuolet.

 

Jupiter on ensimmäinen sosiaalinen planeetta, jota seuraa Saturnus sekä Khiron. Mytologisesti Saturnus on Jupiterin sekä Khironin isä. Velipuolet edustivat samankaltaisten asioiden eripuolia. Khiron oli haavoittunut parantaja sekä tietäjä, joka opetti muita kärsivällisesti ja ymmärryksellä. Jupiter (Zeus) oli monessa asiassa näennäisesti onnekkaampi, mutta myös raivokkaampi ja nautinnonhaluisempi kuin Khiron. Kun Khiron sai vahingossa myrkkynuolen jalkaansa, eikä pystynyt parantamaan itseään hän joutui kohtaamaan oman avuttomuutensa. Lopulta hän pyysi Jupiterilta vapautusta kuolemattomuudesta, koska ei kestänyt enää kokemiaan kipuja. Jupiter nosti Khironin jousimiehen tähdistöksi, joka on myös Jupiterin oma tähdistö. Khiron antoi kuolemattomuutensa Prometheukselle. Khiron avaa sillan sosiaalisista ja kosmisten planeettojen välille, joista ensimmäinen on Uranus joka symboloi myös Prometheusta.

 

Mytologiassa Khiron symboloi sekä kentaurien että jousimiehen tähdistöä. Näissä on kulttuurikohtaisia eroja, jotka ovat sekoittuneet keskenään. Alkujaan kreikkalaiset pitivät jousimiehen tähdistön hallitsijana Krotusta, joka oli monin tavoin Khironin kaltainen satyyri. Myös Pegasos myytit ovat usein tämän tähdistön alaisia.

 

Khironin kolmiot Uudenkuun kokonaisuudelle tukevat eheytymistä sekä parantumista. Perääntyvän Uranuksen kvinkunssi saattaa taas saada nopeaa, oikullista tai jopa kaoottista reagointia aikaan, jolloin on riski toimia arvaamattomalla tavalla.

 

On virhe ajatella, että on jo myöhäistä muuttaa vanhoja huonoksi osoittautuneita tapoja ja tottumuksia. Jos napsautat huoneeseen valon päälle, ei ole väliä sillä, kuinka kauan huoneessa on ollut pimeää. Valo valaisee joka tapauksessa. — Filosofi Vernon Howard

 

Sekä Neptunus että Pallas neliöivät Uudenkuun sekä Lilithin. Tästä muodostuu T-ristii kuvio. Siinä missä Neptunus saattaa hämmentää ja lamaannuttaa, Pallas pistää toimimaan. On tärkeä tunnistaa, ettei toimi levottomuuden tai viettien armoilla, vaan pikemminkin kohdistaa energiat hieman harkitummin. Provosoituminen, provosoiminen ja äkkipikaisuus voivat tuoda lisää haasteita, eikä suinkaan vapauttaa mitään muuta kuin hetkellisiä paineita.

 

Mars on skorpionin merkissä ja positiivisissa kulmissa kauriin merkissä olevaan Venuksen ja Pluton konjunktioon. Jotta voimme hyödyntää elämänvoiman ja intohimon parhaalla mahdollisella tavalla, on katsottava, ettei polta kynttilää molemmista päistä. Siinä missä Khironin symboliikkaan liittyy eläimen vaistonvaraisuus ja ihmisen kyky tehdä ja toimia oikeita asioita, myös alkukantaiset tunteet tulisi suunnata oikealla tavalla. On kyse sitten luovuudesta, kirjoittamisesta, luonnossa olemisesta, hyvässä seurassa voimaantumisesta tai vaikka hyvästä ruoasta kynttilän äärellä, tärkeintä on saada niistä vakautta ja ravitsevaa energiaa. Myös hevosen symboliikka liitetään jousimiehen aikaan. Monissa muinaisissa kulttuureissa hevosen merkitys on ollut suuri. Mytologisesti hevonen kykenee kulkemaan monen maailman välillä. Tarvitsemme kykyä yhdistää näiden elementtien parhaat puolet, jotta voimme ymmärtää elämän kiertokulkua syvemmällä tasolla.

 

Jupiterin neliö Marsille lisää jousimiehen aikaan levottomuutta ja seikkailumieltä. Kun perääntyvä Ceres on Kuunnoususolmulla kaipaamme entistä enemmän sielun ruokaa ja ravitsevia asioita sekä kokemuksia. Pimeänä vuodenaikana, kun luonto on vielä nukkuvassa tilassa, tarvitsemme toivoa ja uskoa paremmasta tulevaisuudesta. Kaikella on aikansa, myös pimeydellä.

 

Toivo on kuin lintu. Se koskettaa sielua ja laulaa sanatonta laulua. Eikä se koskaan hiljene. -Emily Dickinson

 

Uudenkuun aikaan on myös Auringonpimennys. Ajallisesti käymme läpi vahvaa muutosten aikaa, jossa tarkoitus on löytää sisäisen valon ja merkityksellisyyden välistä tasapainoa. Mitkä asiat ovat sinun sisäisen aurinkosi edessä? Oma voima vahvistuu silloinkin, kun emme vielä näe sitä. Joudumme menemään syvemmälle sydämemme äärelle ja samaan aikaan kohtaamaan rajallisuuden asioissa, joihin emme voi juuri nyt vaikuttaa.

 

Jotta voimme nähdä, että elämä kantaa, meidän tulee olla maltillisia ja antaa sisäisen valon vahvistaa. Ei ole tarkoitus käyttää kertynyttä pääomaa kerrasta. Laajentuminen voi olla myös sisäisen viisauden ja ymmärryksen kasvattamista, eikä se välttämättä liity ulkoisiin asioihin. Kun kohtaamme syvällä sisällämme olevan sydämen liekin, olemme oman voimamme äärellä. Tämä on hyvä aika kylvää uusia siemeniä ja antaa niille niiden tarvitsema aika kasvaakseen.

 

Talven syvyyksissä ymmärsin, että voittamaton kesä asuu sisälläni. -Albert Camus

 

Lempeää Uudenkuun aikaa kaikille! <3 Johanna

 

Oheisen linkin kautta voit ostaa Uudenkuun työkirjan 10 € hinnalla. On myös mahdollista ostaa työkirjaa kuukausitilauksena (13,90€/kk sis. kaikki täydenkuun ja uudenkuun työkirjat) tämän linkin kautta. Työkirjassa tämän kertaisen Uudenkuun tunnelmia, mytologiaa, tietoa muinaisista hevosmyyteistä sekä harjoituksia, joilla vapauttaa luovuus ja energiat luonnolliseen voimaansa.

 

 

Lauantain Uudenkuun kartta

 


Teoskuva; Emmi Vuorinen; Unelmia