-

Silta nimeltä tasapaino

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 8.1. Merkurius siirtyy kauriin merkistä vesimiehen merkkiin. Merkkivaihto on luonteeltaan suuri, mutta Merkurius siirtyy Saturnuksen sekä Jupiterin kylkeen, jolloin Saturnuksen ja kauriin energiat tuntuvat edelleen. Merkuriuksen, Saturnuksen sekä Jupiterin neliö Marsin sekä Uranuksen väljälle yhtymälle saattaa olla arvaamaton. Mars on siirtynyt härän merkkiin. Uranuksen perääntyvä vaihe päättyy 14.1. mutta se on edelleen luonteelleen epätyypillisen kitkan alaisena.  

Mytologisesti Uranus oli Saturnuksen isä. Saturnus oli taas Jupiterin isä. Ajallisesti Saturnus sekä Jupiter haastavat isänsä tilille. Uranuksen apulaisena on Jupiterin poika Mars. Maskuliiniset auktoriteetti energiat ottavat toisistaan mittaa.  

Todellinen löytöretki ei ole uusien maisemien etsimistä, vaan uusien silmien saamista. -Marcel Proust 

8.1. myös Venus vaihtaa sijaintiaan jousimiehen merkistä kauriin merkkiin. Venuksen kolmio Marsille sekä Uranukselle voi parhaimmillaan lisätä maskuliinista sekä feminiinistä tasapainoa. Venuksen neliö Khironille voi taas tuntua terävältä ärsykkeeltä. Jos vanhat kivut, epäoikeudenmukaisuudet tai ihmissuhde haasteet nousevat pintaan, riskinä on toimia puolustusmekanismin kautta.  Jos Venus käyttää Marsin sekä Uranuksen tuen lietsoakseen omaa tahtotilaansa, se voi toimia härkätaistelujen punaisena vaatteena.  

Keskiviikkona 13.1. klo 7:00 on Uusikuu kauriin merkissä. Aurinko, Kuu sekä Pluto ovat yhtymässä, joten Uusikuu toimii lähtölaukauksena aivan uusille energioille. Uudenkuun aikaan Merkurius on yhtymässä Saturnuksen sekä Jupiterin lisäksi Pallakseen. Mars on 2 astetta, Uranus 6 astetta ja Lilith 9 astetta härän merkissä. Vaikka sekä Juno että Khiron tukevat Merkuriusta, aika on arvaamatonta. Uusikuu voi olla parasta mahdollista aikaa uusiutumiselle ja uudenlaisen energian lataamiselle, jos osaa ottaa sen oikein vastaan. Jos muutosten tuulet heittelevät hallitsemattomasti, mielen liikkeitä tulisi tasapainottaa ja rauhoittaa. 

Mustaa sinisempi taivas,
sinistä mustempi maa.
Näkisin jotakin, mutta kun
silmiä auki en saa. 

-Juice Leskinen, Yölento 

Sekä Vesta että Neptunus tukevat Aurinkoa. Vesta on sydämestä omistautumisen asteroidi. Neptunus lisää pehmeyttä ja herkkyyttä, mikä parhaimmillaan pehmentää ajassa olevia terävimpiä kulmia. Vaikka Neptunuksen ja Kuunsolmujen neliö on edelleen sumentamassa näkymiä, sen ei tulisi antaa liikaa syödä kasvavaa voimaa. Vaikka emme aina näe, mitä kohti olemme menossa, se ei tarkoita, että olisimme eksyksissä. Hautuvaa olotilaa tarvitaan, jotta ruoka voi kypsyä valmiiksi. Ei ole oikotietä onneen, eikä ohituskaistaa tulevaisuuteen. 

Sitä mitä toukka kutsuu kaiken lopuksi, muu maailma kutsuu perhoseksi. -Laotse 

Lempeää viikonloppua kaikille! 

Ystävällisin terveisin 
Johanna Vilén