-

Sen sydän ymmärtää

Pohdintoja ajasta

Kun Aurinko on leijonan merkissä, olisi tarkoitus tankata valoa ja lämpöä sydämeen syksyn ja talven varalle. Perääntyvän Jupiterin vastakkaisuus voi aiheuttaa levottomuutta, jolloin savannilla lepääminen ei tunnukaan niin helpolta. Kun vielä perääntyvä Pluto sekä perääntyvät Neptunus ja Pallas ottavat Auringosta tiukan otteen, ärtymys kohahtaa huippuunsa. Tästä muodostuu Jumalan sormi eli Jod kuvio. Jos nukkuvaa leijonaa menee tökkimään hereille, on helppo kuvitella mitä tapahtuu.

Valveilla olevilla yksi yhteinen maailma, mutta nukkuessaan jokainen kääntyy omaan maailmaansa.  - Herakleitos

Venus on neitsyen merkissä, ennen kuin siirtyy maanantaina 16.8. vaa´an merkkiin. Vaa`an merkissä Venus on omimmillaan. Neptunuksen sekä Pallaksen oppositio eli vastakkaisuus Venukselle saattaa turhauttaa ja hämmentää. Neitsyen merkissä ollessaan, Venus viimeistelee sekä tarkistaa asioiden oikean tilan. Pluton tuki Venuksen loppumetreille tulee tarpeeseen. 

Jos sinulla on kiire, älä tee mitään. - Anton Tsehov

Sunnuntain kartta

Merkurius on siirtynyt neitsyen merkkiin, jolloin se on omassa merkissään. Merkurius hivuttautuu pikkuhiljaa Marsin kylkeen. Parhaimmillaan tämä lisää viisautta ja kykyä ajatella sekä toimia tasapainoisesti. Se olisi suotavaa, koska Merkurius sanansaattajana ja Mars aktivoivana sekä toiminnallisena laukaisijana ovat neliössä Kuunsolmuihin sekä Cerekseen ja Junoon.  Myös perääntyvien Saturnuksen sekä Khironin kvinkunssit Merkuriukselle toimivat kuin terävä kivi kengässä. Tästä muodostuu ajallisesti toinen Jod kuvio.

Kuunsolmut nostavat ihmissuhteet ja tarpeet tapetille. Saatamme etsiä sielun ruokaa liian kiihkeästi, jolloin harkinta kyky voi pettää. Saturnuksen tuki Kuunsolmuille on kuin traktori, joka jurruttaa paikoillaan ja kerää voimaa. Kun se lähtee liikkeelle, se menee kivien ja kantojen yli kerrytetyllä pääomalla. Tarvitaan malttia ja huumoria, jotta voimme leijonan tavoin nauttia ajassa olevasta lämmöstä. Ehkä on hyvä kysyä, mitkä asiat ovat niin rakkaita, että niiden ajattelu saa sydämen sykkimään kahta vahvemmin. Se voi olla jotain hyvin pieneltä tuntuvaa tai tavallista, minkä olemme unohtaneet kiireen keskellä. Silti se on sydämessämme.

Ehkä jonkin asian rakastaminen on ainoa lähtökohta, josta pääsee ottamaan elämänsä omakseen. -Alice Koller

Kaunista viikonloppua!  Johanna


Kuva; Saraeleni Miinin, Hetki minussa