-

Se jokin sinussa on

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 19.11. kello 10:59 on Täysikuu ja osittainen kuunpimennys. Aurinko on skorpionin ja Kuu härän merkissä. Kuunnoususolmu on kaksosten ensimmäisessä asteessa. Tämän kertaisen Täydenkuun aikana Plejadit valaisevat Kuunnoususolmun ja Kuun. Kautta aikojen Plejadien merkitys on ollut suuri. Monissa kulttuureissa heitä pidettiin seitsemänä maan alkuperäisenä äitinä ja esimerkiksi Egyptissä heitä pidettiin yhtenä Isis- jumalattaren muodoista.

 

Kuunlaskusolmu ja Vesta ovat jousimiehen ensimmäisessä asteessa. Merkkirajan toisella puolella on Aurinko skorpionin merkissä. Koska Aurinko ja Kuu sekä Kuunsolmut ovat vastakkain eli oppositiossa ne toimivat toisiaan vetävän magneetin tavoin. Niiden välille voi ajatella sillan, jonka tarkoitus on yhdistää sekä tasapainottaa nämä vastakkaiset energiat.

 

`Kun rakennat siltoja, voit myös ylittää niitä. `-Rick Pitino
 

Jupiter neliöi sillan kummatkin päät, joten tämän kertainen Täysikuu voi olla normaalia levottomampi. Härän merkki kaipaa vakautta ja rauhaa, joten ärsykkeet saattavat toimia punaisen vaatteen tavoin. Välillä on hyvä vetäytyä omaan rauhaan, jotta on mahdollista saada sekä Pluton että perääntyvän Neptunuksen vahvistavat energiat käyttöön.

 

Pluto on skorpionin hallitseva planeetta, joten sen positiivinen tuki tuo aikaan vaistonvaraisuutta sekä kykyä ymmärtää elämän syy-yhteyksiä ja syvyyksiä normaalia paremmin. Neptunuksen positiiviset kulmat tuovat herkän ja pehmeämmän tuulahduksen, joka parhaimmillaan auttaa aistimaan elämän värikirjon hienovaraisempiakin sävyjä.

 

`Se mitä on takanamme tai edessämme, on pientä verrattuna siihen, mitä on sisällämme. ` Ralph Waldo Emerson

 

Auringon lisäksi myös Merkurius ja Mars ovat skorpionin merkissä. Täydenkuun hetkellä keskipäivän piste eli Mc on myös samaisessa merkissä. Ajassa on mielenkiintoista kerroksellisuutta. Voimme sukeltaa syviin vesiin, mutta näkymätön jännite vetää meidät maan pinnalle ja sitä kautta kurkottelemaan korkeuksiin.

 

Maanantaina 22.11. Aurinko siirtyy jousimiehen merkkiin. Tätä ennen on hyvä käyttää Täydenkuun aika elämänsuuntaviivojen päivittämiseen. Pimeänä vuodenaikana sisäisen valon merkitys nousee vahvemmin esille. Voimme vahvistaa ja vakauttaa sydämen liekkiä, jolloin on helpompi tavoittaa ajassa olevaa pyhyyttä. Meissä kaikissa on enemmän kestävää ja kantavaa voimaa, kun osaamme aavistaakaan. Jos olemme käyneet intensiivisiä tai raskaita vaiheita, voi olla vaikea ottaa rennommin ja luottaa että elämä kantaa. Muodonmuutoksen ei tarvitse olla syväluotaavaa, se voi olla myös kevyemmin uusiutuvaa aikaa.

 

`Talven syvyyksissä ymmärsin, että voittamaton kesä asuu sisälläni.’- Albert Camus

Lempeää Täydenkuun aikaa <3 Johanna

 


Teoskuva; Emmi Vuorinen