-

Sarastavaa valoa

Pohdintoja ajasta

Tiistain Täydenkuun ja pimennyksen tunnelmat tuntuvat edelleen. Viikonlopun aikana Kuu ohittaa kauriin merkissä olevan perääntyvän Pluton ja lähestyy vesimiehen merkissä olevaa perääntyvää Saturnusta. Sunnuntain vaihtuessa maanantaille, Kuu on 9 ja Saturnus 13 astetta vesimiestä. Kuu ja Saturnus kolmioi 9 asteessa olevan Auringon sekä 10 asteessa olevan Kuunnoususolmun. Khiron on 12 astetta oinaassa ja tukee sekstiilien muodossa kaikkia edellä mainittuja. Tästä muodostuu pikkukolmio kuvio.  

Kuu ja Saturnus neliöivät Cereksen sekä Uranuksen, näiden ollessa härän merkissä. Kuunpimennyksen jälkeen tulevat sunnuntain tukienergiat tulevat tarpeeseen. Aurinko on asteen sisällä Kuunnoususolmulla, jolloin se valaisee entistä kirkkaampana tulevaisuuden ja kasvun suuntaviivoja. Kuun sekä perääntyvän Saturnuksen tuki lujittaa ja vahvistaa kasvavaa voimaa. Kuu on sunnuntaihin mennessä ohittanut perääntyvän Pluton, joka on Saturnuksen ohella vahvimpia karman indikaattoreita. Kuu on siis ohittanut yhden aikalukon ja lähestyy toista. Jos viimeaikaiset tunnelmat ovat olleet tuntuneet liian raskailta, sunnuntain ja maanantain vaihteessa kannattaa tietoisesti hyödyntää ajan vahvistavaa energiaa. On mahdollista saada erilaista täyttymystä pimennykseen liittyviin asioihin. Vaikka pimennys on ollut kaikilla meillä samassa asteessa ja merkissä, se on vaikuttanut jokaisen meidän syntymäkartalla eri tavoin. Syntymäkartta on kokonaisuus ja verkosto. Jos ajatellaan kattilassa kypsyvää keittoa erilaisine raaka-aineineen, ne kaikki vaikuttavat keiton makuun omalla osuudellaan. 

Cereksen ja Uranuksen haastekulmat, muistuttavat olennaisista asioista, joita ei tule unohtaa. Ceres symboloi tarpeita, Sielun ruokaa sekä ravintoa, kun taas Uranus on aikaansa edellä oleva visionääri, joka levottomuudellaan hakee uusia polkuja. 

Ajatellaksemme luovasti meidän pitää pystyä katsomaan uusin silmin sitä, mitä pidämme itsestäänselvyytenä. -George Kneller 

Sunnuntaina alkaa Merkuriuksen perääntyvä vaihe, vaikka olemme olleet sen varjoalueella jo jonkin aikaa. Sunnuntaina on Merkuriuksen ja Venuksen konjunktio kaksosten merkissä. Vilkkaalla energialla on kiviä kengissä. Parivaljakko on aikamoisen paineen alla muutenkin. Perääntyvän Pluton alitajuinen haastekulma eli kvinkunssi, on terävä ärsyke. Lauantain vaihtuessa sunnuntaille, on Kuun ja Pluton konjunktio, jolloin reaktio herkkyys voi olla äärimmillään. Neptunuksen ja Pallaksen konjunktio neliöi Merkuriuksen ja Venuksen konjunktion. Haastekulmissa on aina mahdollisuutensa. Ne eivät aina ole sitä mitä toivomme, mutta ne voivat olla paljon enemmänkin. Vaikeus on usein siinä, että emme aina osaa nähdä muuta kuin omat toiveet tai tavoitteet ja suljemme silmämme muilta mahdollisuuksilta. Vahvimmista haastejaksoista on ainakin omalla kohdalla syntynyt lahjoja, joita en olisi osannut edes toivoa. Ne eivät ole poistaneet sitä ennen olevaa painetta ja haasteiden intensiivisyyttä. Positiiviset jaksot ovat olleet eri lailla hyviä, mutta väitän tärkeimpien onnistumisten syntyneen haasteiden syvissä vesissä ja tulleen näkyviin, kun vähiten odottaa. Ne ovat olleet tienristeyksiä ja tarkistuspisteitä, jotka elettynä aikana ovat tuntuneet jopa mahdottomuuksilta. 

Puolet erehdyksistämme syntyy siitä, että käytämme tunteita silloin kun pitäisi ajatella ja ajattelemme silloin kun pitäisi tuntea. - J.C. Collins  

Mars on ravun merkissä ja oppositiossa perääntyvään Plutoon. Neptunuksen sekä Pallaksen kolmiot Marsille saavat vesimerkissä olevan Marsin ohjautumaan uusille vesille. Jos tässä tilanteessa Pluto symboloisi kertynyttä vettä ja padon murtumista, Neptunus ohjaisi vettä lempeydellä ja Pallas viisaudella uusiin uomiinsa.  

Istumme ääneti tekemättä mitään. Kevät tulee silti. Ja Ruoho kasvaa itsestään. -Osho 

Lempeää viikonloppua!  

Ystävällisin terveisin  
Johanna Vilén