-

Ravitseva Täysikuu

Pohdintoja ajasta

Sunnuntaina 22.8. klo 15:01 on Täysikuu. Tämä on toinen peräkkäinen Täysikuu vesimiehen merkissä, Auringon ollen leijonan merkissä. Aurinko sekä Kuu ovat merkkien viimeisessä asteessa, ennen siirtymistään seuraavaan merkkiin. Kyseessä on kausiluonteinen Sininen Kuu.

Perääntyvän Jupiterin konjunktio Kuulle lisää aikaan vauhdikkuutta sekä levottomuutta. Täydenkuun kartalla Aurinko on 9. – ja Kuu 3-huoneessa. Levottomuutta voi parhaimmillaan kanavoida uusien asioiden oppimiseen sekä laajentamiseen, jolloin sisäinen etsijä saa tuulta purjeisiinsa. 

Perjantaina 20.8. alkaa Uranuksen perääntyvä vaihe. Uranus täydentää perääntyvien planeettojen sarjan. Samaan aikaan perääntyvät Pluto, Neptunus, Uranus, Khiron, Saturnus sekä asteroideista Pallas Athene. Täydenkuun kartalla Uranus on 6. huoneessa. On hyvä tarkastaa kuinka rutiinit toimivat. Huolehdimmeko itsestämme sekä jaksamisestamme oikealla tavalla? Voimme tehdä tarvittavia suunnanmuutoksia sekä puhdistaa itsemme vanhasta energiasta. 

`Nyt on elokuu ja minä olen viljaa`- Juice Leskinen, Syksyn sävel

Uranuksen kolmio neitsyen merkissä oleville Marsille sekä Merkuriukselle tukee monenlaista irti päästämistä. Siinä missä neitsyt on viisas ja analyyttinen, Uranuksen tuulahdukset voivat auttaa monin tavoin. Neitsyen kyky ymmärtää syy-yhteyksiä sekä ratkaista ongelmia saa täyden potentiaalin ajan puitteissa käyttöönsä. On silti hyvä ottaa huomioon kartan 4. huoneessa olevan Khironin kvinkunssi eli alitajuinen haastekulma Marsille sekä Merkuriukselle. Saatamme toimia kipureaktion herättämänä ja tällöin puolustusmekanismit voivat aktivoitua nopeammin kuin ymmärrämmekään. Viisaus voi olla myös sitä, että seuraa nopeasti herääviä ajatuksia tai muuntuvia tilanteita, muttei toimi ensimmäisen impulssin myötä.

`järven pinta, näytä mulle uusi kuvani
anna mulle voimaa olla hauras pelkuri
näytä mulle kauneus, kun suljen silmäni` 

Ismo Alanko, Peilikuva

Saturnuksen kolmio Venukselle lujittaa arvomaailman sekä itsensä näköisten asioiden näkemistä. Venus on kartan 10. huoneessa vaa`an merkissä. Kummatkin Kuunsolmut, Ceres, Lilith sekä Juno ovat positiivisissa kulmissa Venukseen nähden.  Kun mukaan otetaan Saturnus, näiden välille muodostuu kultainen ilmakolmio. Kun se on omassa merkissään ja kirkkaimman keskipäivän huoneessa, tämän kertainen Täysikuu voi täydentää Venuksen teemoja monin tavoin. 

Muinaiset roomalaiset viettivät vuosittain 23.8. Vulcanalia-juhlaa Vulkanuksen kunniaksi. Kreikkalaisessa mytologiassa häntä vastasi Hefaistos. Vulkanus oli tulen, tulivuorten sekä sepäntaitojen jumala. 

Aurinko on leijonan tulimerkissä omimmillaan. Maanantaina 23.8. Aurinko siirtyy neitsyen merkkiin. Aika on otollinen tulivoimien tasapainottamiseen. Täydenkuun nousevamerkki on skorpioni ja laskevamerkki on härkä. Keskipäivän piste eli Mc on neitsyen merkissä ja keskiyönpiste eli Ic on kalojen merkissä. Pluton positiiviset kulmat näille pisteille lujittaa sekä vahvistaa tärkeimpien päämäärien eteen työskentelyä. Neptunuksen sekä Pallaksen konjunktion Ic:llä, voi ajatella ailahtelevana moottorina. Välillä saamme ohjaksista kiinni ja voimme luoda niiden kautta jotain uutta. Välillä saatamme menettää suunnan, mutta näkymätön siima pysyy silti. Ajassa on mahdollisuuksia, jotka saattavat yllättää.

`Hiljaisuus on tila, jossa ihminen voi kuljeskella omassa syvyydessään. Voin olla yksin oman itseni kanssa ja tuntea, kuka olen. Olenko tyytyväinen siihen, mitä olen juuri nyt? Onko jotain sellaista, mitä minun täytyy tehdä voidakseni olla se, joka haluan olla? Sitä on hiljaisuus: Olla yksin oman itsensä kanssa ja ajatella, mitä haluaa olla ja tehdä`.  

-Anne Fried

Oheisen linkin kautta löydät sunnuntain Täydenkuun työkirjan 10€ hinnalla.

Täydenkuun työkirja

Lempeää Täydenkuun aikaa! <3 Johanna

 


Emmi Vuorinen, Maailma muuttuu